Örnek Kaya Kasa

Sedegor

Engellendi
Dünyanın düz oldugunu her kes bilecek bir gün !
Usta bu delikte senindedigin gibi mi acaba derinlik 8 cm cap 5 cm olabilirmi kasa isareti
Gaybı Allah bilir, ancak kasa işareti olabilir % 80 ihtimaldir bu aksi halde diğer bir isaretin vericisidir.

Yani yanda bir U var buda magra olduğu ve oraya gitmeni söylüyor.

Bu isaretin 3-5 metre yukarısında varmı açık yada kapalı magra.

Son düzenleme:

Wise99

Aktif Üye
Gaybı Allah bilir, ancak kasa işareti olabilir % 80 ihtimaldir bu aksi halde diğer bir isaretin vericisidir.

Yani yanda bir U var buda magra olduğu ve oraya gitmeni söylüyor.

Bu isaretin 3-5 metre yukarısında varmı açık yada kapalı magra.
Eyw usta saolasin
Bu deligin oldugu bölgede acik mağara yok ama su var buna yakin bir hac isaret ayni bolgede 2 adet kanal isareti kabarta ay var 200 metre yukarida 400 metreye yakin acilmis kasa var birde bu isarete 15 metre yukari da kasa gibi yer var acilmis ama olmaya da bilir degisik biraz onun harici diger dedigim isaretler bende mevcut kasa dahil

Wise99

Aktif Üye
2 resimde kasa olmayabilir de sikkatimi cekti onuda cekmistim usta

Sedegor

Engellendi
Eyw usta saolasin
Bu deligin oldugu bölgede acik mağara yok ama su var buna yakin bir hac isaret ayni bolgede 2 adet kanal isareti kabarta ay var 200 metre yukarida 400 metreye yakin acilmis kasa var birde bu isarete 15 metre yukari da kasa gibi yer var acilmis ama olmaya da bilir degisik biraz onun harici diger dedigim isaretler bende mevcut kasa dahil
Bahsettiğin yerin ayrı bir konusunu acarsan ordaki mezar bulunur.

odin

Editör
konuyu amacindan saptiriyoruz ama bende de 2-3cm capinda 35cm derinliginde bir oyuk var. oyugun cevresinde baska isaret yok (veya ben goremedim). fotograflari mevcut ihtiyaç halinde paylasabilirim.

Wise99

Aktif Üye
Resimleri toplarlayim usta da konu acacam

kızılelma1

Moderatör
Moderatör
Diğer taraftan büyük hazinelerin müjdelik diye tabir ettiğimiz küçük hediyeleride kasa biçiminde yer alıp çeşitli uygarlıklara Üzgü isaretlerle sifrelenip saklandıgıda aşikârdır.

.
##
adamın biri “kurban” mevzuunu anlatıyormuş: "çocuğu olmayan hazreti davut, allah'a dua etmiş, 'ya rabbi bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim' demiş. dua tutmuş, davut, kızının adını ayşe koymuş, gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş, hazreti davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken, azrail, gökten bir keçiyle çıkagelmiş, 'kızı bırak, al bu keçiyi kurban et' demiş"!
Dinleyenlerden biri
"yahu bunun neresini düzelteyim; hz. davut değil hz. ibrahim; kız değil erkek; ayşe değil ismail; azrail değil cebrail; keçi değil, koç"!##
Oncelikle buraya deginmek istiyorum bu buyuk hazinelerin mujdesi olur algisi definecilerde nasil olustu önce bunun temeline inmek gerek büyük hazineyi kim cikardida bunu definecilere söyledi bilinmez ama öyle bisey yok

Sizin kasa dedigin olay kasa değil size bu bilgiyi hangi arkelog vermis ose yada hangi profdan egitim almissaniz yanlis bilgi vermis
Kasa dedigimiz olay sizin evinizdeki paranizi koydugunuz yerlesim yeri veya dukkan içindeki kasadir
Bazi kazi çalışmalarında kucuk const para cikar kaya icinde bu kumbaradir helenistik dönem genelde eskiya icinde ayni sey geçerli yanliz bir banka olayi var daha bir baska mevzu ve oldukca uzun simdi siz diyorsunuz ki bu kasalarin bir isareti var hayir kasalarin bir isareti yoktur çünkü savaş ve soygun dönemidir.isarette para olayi sadece donemi bilir isen eger o donemin insanlari dini inanisi orf adet vs bunlara gore bir yorum yaparsiniz gidip heryeri kazmaz elinizle koymus gibi alir gidersiniz

Son düzenleme:

Sedegor

Engellendi
kızılelma

Kardeş beni anladığını sanmıyorum.

Ben nerde dedim nerden okudun sen büyük hazinenin bu kasalar yavrusudur dediğimi?

Sen bir şeyler söylemeye calısıyorsunda bunu benim konularım üzerinden neden yapıyorsun?

İnanki beni zerre kadar tanımıyorsun bu belli!

Ve beni diğer dediğin definecilerle karıştırıyorsun.

Beni bilen bilir yıllar oldu bizzat yaşadığım tecrübeleri yazarım. Ve en az ayda bir kişi teşekkür eder sonuç için.

Sandığın gibi kopyacı değilim. Vardır eksigim ama ben sadece gördügümü yazarım.

Açılmış her konum sonuca olaşmıştır bunuda saklamak yerine şöyle oldu böyle oluyor diye burda insanlara yazarım.

Gerçekten niyetini anlamış değilim. Çünkü itham ettiğin şeyler bende yok.

Ha diyorsanki sus yazma yazdığın yanlış onada ne diyeyim. Her okuduğunu benim yazdığımı düşünmüyorsun demi

Bir şeyi okurken yazılan bir kesin vardır birde istisnalar

Sen elemekte zorlanıyorsan yazarsın konu açılır gerektiği gibi.

Şimdi sen diyorsan büyük hazinenin müjdesi olmaz o senin görüsundür.

Açıkçası kasa başka müjde başkadır ama benzerlik taşır

Her definede müjde var diyen doğruyu söylemez.

Konuyu istisnalar vererek oku.

Yanlış gördüğün seyleri yada altarnatifin varsa tecrubeni insanların faydasına konuya eklersen hoş olur.

Beni tanımış olsan aynı birbirine benzer iki isaretin dahi çözümünün aynı olmadığını söyledigimi bilmen gerekirdi.
Örnek sen ve ben iki İnsanız her organımız agzamız tipimiz seklimiz benzer. Lakin sen Ali sin ben Veli en önemlisi karakterlerimiz.

Ve Tarih medeniyet millet uygarlık örf adet töre gelenek bunları yıllardır yazdık cizdik. Ve Mitoloji her kesin defineyle karıştırdıgı kavramları yazdık.

Kısacası burdan çok Hoca geçti. Bizde gelip geçtik şu ara takıldıgıma bakma.

Hocama sözüm var boş vakitlerde burda olmaya.

Son düzenleme:

Wise99

Aktif Üye
Açılmış kasa örnekleri gordukce düşüncelerim degisiyor mesala kaya icinde kasa deseler inanmazdim zaman tecrube bilgi fln ne oluyor kaya ici mezardan baska kasalarda yapiliyor nedenini anlatayim hemen bir yerde calisma yapiyorum bir oyma ve birde ok isaret vardi oyma kucuktu 5 derinlik 3 cm cap ok isareti de gozumle gorememistim resimde gordum neyse hesap kitap bir kayaya geldim kaya boyu 2 metre uzunluk yere sabit bu kaya cihazim yok ama kayanin onu arkasi derken cevresini bir mt derinlikle kazdim ve dedim ki burasi degil biraktim kazilmamisti toprak belli yani bnden sonra gelen kisi kayanin icinde gzl kasayi acmis alacagini almisti kardes kasaya o gunden sonra önem verdim demek ki birseyleri hep ogreniyoruz unutulmamalidir ki her ogrenilen dogru degildir lasalar vardır

kabakburgiba

Operatör
@vise ustam yokmuydu bi fotosu.görünce zihinde daha iyi kalıyor.bak @sedegör ustam yayınlamış.insan unuturmu bunları şimdi..tşk.ler

tatar26

Süper Moderatör
Süper Moderatör
başarılı kaya kasa resimleri allah bizede nasip eyler inşallah