Hobi ve koleksiyon amaçlı,replika veya imitasyon dediğimiz kopya sikkelerin net ortamında alınıp satılması,veya üzerimizde bu sikkelerden bulunması suç teşkil eder mi?
Hobi ve koleksiyon amaçlı,replika veya imitasyon dediğimiz kopya sikkelerin net ortamında alınıp satılması,veya üzerimizde bu sikkelerden bulunması suç teşkil eder mi?
Sizinle nasil irtibata gectigini ispat eeerse ornegin mesaj kayitlarini tutar ,ben bu numarali telefonlada mesajlastim derse basiniz agrir.bugun bir arkadasimin bas yandi sigortasiz isci calistirmaktan.nasil mi ? Eleman sigorta istemem yerine parasini ver demis,iki yil calismis,daha sonradan sikayet etmis.burasi Turkiye ,herzaman dikkatli olmakta fayda var,art niyetli insan maalesef cok.Ekli dosyayı görüntüle 212723Ekli dosyayı görüntüle 212720Farzedelim elimde çakma sikke var ve bunu gerçek diye sattım..Belge, fatura? Karşı taraf ne şekilde ispat edecek ve hak talep edebilecek?..
Verdiğiniz örnekler elbette suç kapsamına girer fakat vitrinde ya da kolleksiyon içerisinde bulunan ve replika olan sikkeyi görüntü ve kayıt olmadan elden satmak ispatlanabilir bir durum değil. Alıcı, Replika olarak satılan ürünü "ben gerçek olduğu söylendiği için şu kadar ücret ödedim" diyerek yalan beyanda bulunsa bile elde somut bir belge olmadığı için suç kapsamına elbette giremez.Sizinle nasil irtibata gectigini ispat eeerse ornegin mesaj kayitlarini tutar ,ben bu numarali telefonlada mesajlastim derse basiniz agrir.bugun bir arkadasimin bas yandi sigortasiz isci calistirmaktan.nasil mi ? Eleman sigorta istemem yerine parasini ver demis,iki yil calismis,daha sonradan sikayet etmis.burasi Turkiye ,herzaman dikkatli olmakta fayda var,art niyetli insan maalesef cok.