Resmi izinli define arama gerçekleri....

Metalicvoice

Operatör
At binenin, kılıç kuşananındır. Er kişi napıcağını bilir. Müze müdürünün uyduruk sözlerine kanıcak göz varmı bizde.....
Bir kac sene once GSM oparatorumden ilgili personel aradi dedi tarifenizin suresi doluyor. sizi soyle avantajli bir tarifeye gecirelim ayni fiyata. dedim tamam. birde baktim tarife fiyati iki katini gecmis. siniroldum tabi ara ara yok olmaz tarifen degismez diyolar. kapatirim dedim ozaman sukadar fark odersin dediler. numarayi da tasiyamiyorum. kapatacam numara gidecek. oyle dusunuyorum neyapacam diye. sonra bir hafta kadar once isten ayrilmis olan ayni gsm oparatorunun musteri hizmetlerinden ayrilmis bir arkadas aklima geldi. aradim o da suan ayni musteri hizmetlerinde calisan arkadasini arayarak numarami verdi. o arkadas ozel numaradan beni aradi dedi sen simdi git hattini kapat. ben seni musteri hizmetlerinden arayacam. kayit alindigi icin beni tanidigini belli etme. ben hattini hakkini iade ederek tekrar acacam. aradi. dedim eski tarifemi ayni fiyatta isterim ve arada yansitilan farkin da geri iadeseni verirseniz hatti kapatmaktan vazgecerim. tamam haklariniz verildi dedi. :)

velhasil kelam; icerden adam ayarladik da anca hakkimizi aldik yoksa kazigi yemistik vesselam...
anladiniz siz onu... :)

Revenge666

Member
Müzenin de müdürünün de arkeologunun da ... Yurtdışına çıkmasın aman memlekette kalsın sonuc ne . ya muze seni tehdit eder kacak kazi yaptın bulduklarını getirdin hakkinda sorusturma baslatacagiz diye ya parani vermezler ya araya dogru erir gider eserler. Sikkeleri tepesinden delip ip bağlar kedime köpeğime tasma yaparim yinede vermem müzeye.

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Bir kac sene once GSM oparatorumden ilgili personel aradi dedi tarifenizin suresi doluyor. sizi soyle avantajli bir tarifeye gecirelim ayni fiyata. dedim tamam. birde baktim tarife fiyati iki katini gecmis. siniroldum tabi ara ara yok olmaz tarifen degismez diyolar. kapatirim dedim ozaman sukadar fark odersin dediler. numarayi da tasiyamiyorum. kapatacam numara gidecek. oyle dusunuyorum neyapacam diye. sonra bir hafta kadar once isten ayrilmis olan ayni gsm oparatorunun musteri hizmetlerinden ayrilmis bir arkadas aklima geldi. aradim o da suan ayni musteri hizmetlerinde calisan arkadasini arayarak numarami verdi. o arkadas ozel numaradan beni aradi dedi sen simdi git hattini kapat. ben seni musteri hizmetlerinden arayacam. kayit alindigi icin beni tanidigini belli etme. ben hattini hakkini iade ederek tekrar acacam. aradi. dedim eski tarifemi ayni fiyatta isterim ve arada yansitilan farkin da geri iadeseni verirseniz hatti kapatmaktan vazgecerim. tamam haklariniz verildi dedi. :)

velhasil kelam; icerden adam ayarladik da anca hakkimizi aldik yoksa kazigi yemistik vesselam...
anladiniz siz onu... :)
Yoooo aanamadik accuk daha aanatsana kime neyden ne pay verekte hakkimizi alak

Mal bulanındır

Müzenin de müdürünün de arkeologunun da ... Yurtdışına çıkmasın aman memlekette kalsın sonuc ne . ya muze seni tehdit eder kacak kazi yaptın bulduklarını getirdin hakkinda sorusturma baslatacagiz diye ya parani vermezler ya araya dogru erir gider eserler. Sikkeleri tepesinden delip ip bağlar kedime köpeğime tasma yaparim yinede vermem müzeye.
Belliki yaralisin hele gel yigidim bi otur soluklan çay iç .

Metalicvoice

Operatör
Yoooo aanamadik accuk daha aanatsana kime neyden ne pay verekte hakkimizi alak
yani gsm operatorunden bile zorla hak almisik bunlari sen dusun. adamlar hepsi biye size yok diyo. hak mak yok hadi daalin diyo... :) hik mik etmen isize bakin bize bulasmayin sizi kaziklarik diyo birnevi... :)

epy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
İZMİR ÇEŞME İLÇESİNE BAĞLI ARKEOLOJİK SİT OLMAYAN BİR KÖYÜN YEDEK SU DEPOSU YAPIMINDA 1995 YILINDA ÇEŞME KARABURUN URLA YARIMADA ADI ALTINDAKİ BÖLGE OLARAK ANILAN VE BİR DEFADA BÖLGEDE EN ÇOK BULUNTU BU OLAN 267 ADET İSKENDER DÖNEMLİ BAŞINA ARSLAN POSTU GİYMİŞ HERAKLES BAŞLI BRONZ 1 ADEDİ GÜMÜŞ OLAN PARALARIN BULUNMSASIYLA YERDE HASIR DEMİRİ BAĞLARKEN ÖNCE 50 KADAR BULAN DEMİR İŞÇİSİ VE TARLA SAHİBİNE 3 ER MİLYON TOPLAM 6 MİLYON ÖDEMEYİ 6 AYDA YAPTIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM.3 GÜN ÖNCE SÜRÜLEN AZ MEYİLLİ TARLADAN PARALAR YİNE 2 GÜN SONRA ÇOK YAĞAN YAĞMURLA DEMİRCİNİN ÇALIŞMA YERİNE ULAŞMIŞ. TARLA SÜRÜLÜRKEN KÜPÜ PULLUKLAR KIRMIŞ VE PARALAR DAĞILMIŞ. MÖ 330 340 TARİHLİ OLUP ARAŞTIRMASINI NÜMİSMAT VE ARKEOLOG MELİH ASLAN YAPIP BELLETEN DERGİSİNDE YAYINLANMIŞTI.AZ DA OLSA ÖDEME YAPILIYOR.

Son düzenleme:

Mal bulanındır

@epy ustam asagidaki yayinlari inceledim ..uyelerimize her anlamda katki sunacak anektodlari içerikleri bilgileri.
Ayri bir konu basliginda yada bu konu icinde sunacagim

Belleten, Cilt: LXI – Sayı: 230 – Yıl: 1997 Nisan - Türk Tarih Kurumu
Belleten, Cilt: LXI – Sayı: 230 – Yıl: 1997 Nisan ... Kapulukaya Solidus Definesi (22 resim ile birlikte), Melih ARSLAN. e-makale ...
Eksik: ARKEOLOG ‎YAPIP ‎DERGİSİNDE ‎YAYINLANMIŞTI
Türk Tarih Kurumu Başkanlığı › dergi › bell...
Belleten, Cilt: LXXII – Sayı: 263 – Yıl: 2008 Nisan - Türk Tarih Kurumu
Fahreddîn Kara Arslan Devri Artuklu Tarihi, Hüseyin KAYHAN ... Asilbeyli Lysimachia Definesi (11 levha ile birlikte), Melih ARSLAN.
Belleten, Cilt: LXXIII-Sayı: 267-Yıl: 2009 Ağustos - Türk Tarih Kurumu
Belleten, Cilt: LXXIII-Sayı: 267-Yıl: 2009 Ağustos. Mut-Dağpazarı Aspendos Stater Definesi (1 resim, 23 levha ile birlikte), Melih ARSLAN.
Belleten, Cilt: LXXII – Sayı: 265 – Yıl: 2008 Aralık - Türk Tarih Kurumu
Belleten, Cilt: LXXII – Sayı: 265 – Yıl: 2008 Aralık ... Trapezus Sikke Darpları (13 levha ile birlikte

• Beğen
Tepkiler: epy

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
İZMİR ÇEŞME İLÇESİNE BAĞLI ARKEOLOJİK SİT OLMAYAN BİR KÖYÜN YEDEK SU DEPOSU YAPIMINDA 1995 YILINDA ÇEŞME KARABURUN URLA YARIM ADI ALTINDAKİ BÖLGE OLARAK ANILAN VE BİR DEFADA BÖLGEDE EN ÇOK BULUNTU BU OLAN 267 ADET İSKENDER DÖNEMLİ BAŞINA ARSLAN POSTU GİYMİŞ HERAKLES BAŞLI BRONZ 1 ADEDİ GÜMÜŞ OLAN PARALARIN BULUNMSASIYLA YERDE HASIR DEMİRİ BAĞLARKEN ÖNCE 50 KADAR BULAN DEMİR İŞÇİSİ VE TARLA SAHİBİNE 3 ER MİLYON TOPLAM 6 MİLYON ÖDEMEYİ 6 AYDA YAPTIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM.3 GÜN ÖNCE SÜRÜLEN AZ MEYİLLİ TARLADAN PARALAR YİNE 2 GÜN SONRA ÇOK YAĞAN YAĞMURLA DEMİRCİNİN ÇALIŞMA YERİNE ULAŞMIŞ. TARLA SÜRÜLÜRKEN KÜPÜ PULLUKLAR KIRMIŞ VE PARALAR DAĞILMIŞ. MÖ 330 340 TARİHLİ OLUP ARAŞTIRMASINI NÜMİSMAT VE ARKEOLOG MELİH ASLAN YAPIP BELLETEN DERGİSİNDE YAYINLANMIŞTI.AZ DA OLSA ÖDEME YAPILIYOR.
Ah ustam,durmuş saat bile günde iki defa doğru gösterir.Bulanların şans ayağına gelmiş bir defa.Birde bahsettiğiniz tarih çeyrek asır öncesi.Aynı durum şimdi olsa ne olurdu acaba?
Ödemeyi alanların adına sevindim doğrusu.Zamanına göre güzel para.

Mal bulanındır

Bu õrnekte ise supheli dedikoduya binaaen yapilan islemde cikan kayayi inceleyin kapak tasi giris kapatmasi oldugu bariz iscilikli.mekan sahibinin beyaani zaten samimi deil trakyada bos yer cikmayacagini 5 yasinda çocuk bilir. @Trakyalı81 malumatin varmi burdan

Mal bulanındır

(Ben demiyom 2008 de M.T.A Nin beyanatidir)
Arama seferberliği başlatan MTA Genel Müdürlüğü, vatandaştan da kazma-kürekle altın aramasını istiyor. MTA Genel Müdürü Üzer, altının yüzde 90'ının halen yeraltında olduğunu söyledi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 600 tonluk altın madenini işletilebilir hale getirdi. Ancak MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer Türkiye'deki altın rezervinin yüzde 90'ının halen yer altında keşfedilmeyi beklediğini savundu.

Üzer, "Altın işletmesi Bergama-İzmir civarında, Gümüşhane'de ve Erzincan civarında olacak. Şu anda kurulma aşaması devam ediyor. Bütün yer bilimciler 6 bin 500 ton civarında altınımız olduğuna inanıyor, MTA olarak biz de inanıyoruz. Vatandaşlar da arasın, kazma kürek arasınlar" dedi.

NERELERDE ALTIN ARANABİLİR?

MTA'nın tespitlerine göre altın bulunabilecek yerler şöyle: Tokat-Giresun arasında Sayaca, Akoluk mevkii. Tokat-Sivas arasında Evliyatepe bölgesi. Erzincan, Elazığ, Sivas arasında Bakırtepe ve Nazarusağı ile Kars-Kağızman. Kayseri'de Mahmatlar ve Kırşehir'de Savcılıbeyit, Terziali bölgeleri. Adana'da Bolkarda, Antakya'da Kisecik ve Akıllıçay mevkii. Bilecik-Söğüt, Bursa-Balıkesir arasında Sülüklüköy-Beyköy bölgeleri. Afyon-Kütahya arasında Dağardı, Karaağaç ile İzmir-Aydın arasında Emirli, Bozdağ, Arapdağı bölgeleri. Çanakkale'de, Kartaldağ, Şahinli, Madendağ, Pirentepe ve Altınoluk bölgeleri. Trakya'da İğneada altın rezervinin bulunduğu bölgeler olarak belirlendi.

MTA Genel Müdürü, altın çıkarırken çevreyi korumaya yönelik tedbirlerin de mutlaka alınması gerektiğini söyledi ve ekledi: "Hem çevreyi korumamız lazım, hem de altın üretmemiz lazım. Bütün gelişmiş ülkeler altını siyanürle elde ediyorlar. Bizim de bazı altınları siyanürle elde etmemiz gerekiyor. Çevre tedbirlerini aldıktan sonra altını çıkarmamızın hiçbir mahsuru yok."

Mal bulanındır

Akibetini bilmiyom bu 5 senelik mevzunun 06.12.2015
İzmir'in Tire ilçesinde, tarihi Kutu Han'ın restorasyonu sırasında işçilerin toprak çömlek içinde bulduğu toplam 790 altınla 226 gümüş para belediye ile mirasçıları karşı karşıya getirdi. İzmir Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Tire Belediyesi'nin Osmanlı yapılarından tarihi Kutu Han'da ortak yürüttüğü restorasyon çalışmaları sırasında işçiler, toprak çömlek içinde duvara gizlenmiş 790 altınla 226 gümüş para buldu. Fransız Frangı ile Osmanlı gümüş paralarından oluşan define Tire Müzesi'ne teslim edildi. Definenin hukuksal durumu ise kargaşa yarattı. Hanın 60'a yakın yasal mirasçısıyla restorasyondan sorumlu Tire Belediyesi defineden pay alabilmek için hukukçularını harekete geçirdi. Kutu Han'ın, protokolle 29 yıllığına Tire Belediyesi'nin hak sahipliğinde olduğunu ifade eden Başkan Tayfur Çiçek, "Belediye olarak hakkımız varsa alırız" dedi.

Apollon01

Moderatör
Moderatör
2 - 3 m. ye kadar derinlik oldu kaç tane hala aşağı, fazlasına gücümüz yetmiyi be ustam ama adam tarla sürerken patlatıyor işe bak haa