Arkadaslar, ben bu islerden pek anlamam.
1939 Yilinda istanbula giden bir tanidigim, eminönü vs cevrelerde simit satiyormus.
Yasim 12 - 13 diyordu, daha cocuk yastayim, Her Sabah Yanima bir Adam gelip Simit alip gidiyordu derken, bir Zaman sonra benim nereli oldugum sordu, bende Karadeniz Zonguldak dedim. 1 Hafta yanima gelmedi ve günlerden birgün karsimi cikti elime bir Kagit sikistirdi.
Baktim ve hicde tanimadigim bir yazi var, ben bunu okuyamiyorum dedim, bana, Oglum bu yazi Rumca dedi, yokmu tanidigin okusun dedi. Hayir Yok dedim, peki dedi, yandaki Kahveden Kalem defter aldi ve türkce birsey yazdi bana verdi. Bende Amca bu nedir dedim, Oku ve Bugün anlamasan ileride anlarsin dedi. Bu Kagidi hic Kaybette, senin nasibin yoksa, belki verecegin bir baskasinin nasibi vardir dedi ve gitti. O Günden Sonra O Ermeniyi Hic birdaha görmedim dedi. Bundan 8 Yil önce bu Kagidi Adam Bana verdi ve 1 Yil Sonra Rahmetli Oldu!
Arkadaslar, size soruyorum, Peki bu Mektupa yani Volcan Voyvoda hazinelerinin anlatildigi Mektuba itibar edilirmi???
Ben Zaman zarfinda, Mektup´daki yazilan bazi Satirlarin, Sitelerde Dolastigini gördüm. Hani tam metni olmasada, benzerlik vardi ve ordan bu Mektup´un Volcan Voyvoda hazinesi oldugunu anladim!
Umarim, icinizden Samimiyetime güvenerek, Dosthane bir sekilde cevap verirsiniz!!!