Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

odin

Editör
çevirmen olmazsa olmaz bir sey degil. koordinat almanin baska yontemleride var. google earth ile dahi yapabilirsiniz kolayca.

Nasip34

Bilgili Üye
İllaki farketmişsinizdir , zoom earth,yandex google arth haritalarında nokta konum olarak farklı görünüyor.aynı koordinat farklı konumlarda görülüyor,koordinat ile elde navigasyon nokta bulmakta bek kolay olmuyor.deneyen ustalar hangi harita proğramını kullandıklarını paylaşabilirmi acaba ..?
3 noktaya baktım haritada google earth pro ve yandex haritalar arasında birinde 2.5 m, diğerinde 6 m ve sonuncusunda 8 m farklı çıktı. eğer fark bu kadarsa bence önemli değil.çubukla cihazla yerinde noktalama yapılır. biri şu mapsourceyi verse biraz da onu kurcalasak.

kertenkele

Editör
1*2*3 resim ermeni cesmesi var ordan cesme ve etrafi idi 3*4*5 resim huyuk ten goruntudur

kertenkele

Editör
tcx converter kullaniyorum youtub da [h=1]Google Earth ve Surfer 13 Programları ile 3 Boyutlu Modelleme Yapılması burayi takip ettim tcx ten sonrasini Nil ustanin dedigi yolu takip ettim dadasin attigi 3 video yani[/h]

baye63

Member
@Nil ustanın da dediği gibi. gridreferencefinder de koordinat daha kolay alınıyor. Nil ustam , gridreferencefinder de araları doldurup deneyecğim demiştiniz dadaş ustaya , denediniz mi , sonuç neoldu acaba.

baye63

Member
Nasip34 gridreferencefinder kullanarak daha kısa yoldan işini halledebilirsin, dadaş ustanın paylaştığı videoda metot var , hatta maus ile sol tık yapıncada işaretleme oluyor.

Nil

Engellendi
baye63 denedim olmadı , hocalarıma sordum gün içinde başka birşey denedim açılmış bir yerde tam nokta atışı oldu , tekrar denedim aynı yerde gene nokta atışı oldu, değişik birkaç açılmış yerde de deniycem sonuç oralarda da nokta atışı oursa iş bitti demektir. :)