Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Düz arazide çizim yapıp yükseklik değerleri aynı çıktığı için hata alan ustalar çözüm basitmiş. Yaptığım doğruymuş da tek bir satırda yapmak yeterliymiş.

Rastgele bir satırdaki yükseklik değerine .001 ekliyoruz.
Mesela; bütün yükseklikler 740 ise herhangi bir tanesini 740.001 olarak değiştirmeniz yeterli.

Kaynak:What causes the Surfer gridding error: Golden Software Support

(Son paragraftaki yazıyı Türkçe'ye çevirin)
Ustam malesef hala aynı hatayı veriyor. Z sütununu görmüyor.

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Şirvan ve @timur964 ustalarım Allah razı olsun. Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah. Hem bize behde Şifa bekleyen tüm hastalarımıza tez zamanda acil şifalar versin inşallah.

Son düzenleme:

kertenkele

Editör
@dadas_25 ustam Garmin turkiye nasil yukleyecegim attigin link indirdim ama nasil ekleyecegim garmine

kertenkele

Editör
ustam birde Garmin Basecamp indirdim digeri inmedi hata var galiba Garmin mapsource inmedi

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Jeoloji ile alakalı her türlü programın paylaşıldığı güzel bir site buldum. @jeolog ustam buradaki programlardan işimize yarayabilecek bildiğin program varmı acaba?
2017 - Orang Tambang

Son düzenleme:

kertenkele

Editör
@dadas_25 ustam tmm onuda indirdim kurdum turkce programida indirdim bu turkceyi garmine nasil yukleyecegim ve bu ikisini nasil kullanacagim bilgim yok bi tarif et ustam

Bilal Bey

Member
dadas_25 üstad kaynak sitedeki tarife göre Excel'i, Surfer'de açınca düzenledim ve save as yapıp .dat dosyası olarak kaydettim ve oldu.

kertenkele

Editör
@dadas_25ustam mapsourcede harita cikmiyor nasil olacak orayi anlamadim Garmin ile bu map source alakasi ne bilemedim biz garminin haritasini map sourceye mi alacagiz aciyorum senin videodaki gibi acilmiyor gozunu sevim bi yardim et iki saattir bununla ugrasiyom cozemedim bi turlu

saftilki

Moderatör
Moderatör
dadas usta ne kadar bir alandan ne kadar koordinat topluyor şu aralar uğraştığınız yöntem?
yaptığınız exeli buraya yada özelden atabilirmisiniz bakayım bi