Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

mayhem

Co Admin
Co Admin
Bilal Bey Sizide sardı Bu iş bakıyorum sizce nasıl olurmu birşeyler çıkarmı bu işlerden .

Bilal Bey

Member
mayhem ustam daha önce diğer konuda şunu yazmıştım:
Bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu bilmek için hakkında araştırma yapmak, bilgi sahibi olmak gerek kıymetli arkadaşlar..

Benim programla alakalı söyleyebileceğim tek şey; siteden ilk defa tanıştığımız bir ustamızın hiç bilmediğim ama kendisinin bildiği bir mekanına baktım. İkimiz de görelim doğruluğunu dedik ve küçük sapmalarla doğru çıktı. Program hakkında tek bildiğim şey 2 ayrı işlemde başarı sağladığı.
Buna rağmen işi bilen ustaların uyarısını dikkate alarak her şeyin bu programla çözülmeyeceğini biliyorum. Sihirli değnek yok yani elimizde. Ama çok iyi bir yardımcı var.
Benim bu işten anladığım budur arkadaşlar.
"Böyle bir şey mümkün mü?" sorusuna uzaktan algılama sistemini araştırırsanız siz de evet cevabını verirsiniz ustam. BulursamKader25 ustamın başka konuda bir mesajı vardı "şahsen mantıklı bulmuyordum ama 7 yere baktırdım hepsini bildiler, artık tereddütüm kalmadı" mealinde konuşmuştu.

Teknoloji ilimdir, bilimdir ustam. İlmin olduğu yerde her şey mümkündür. Kaldı ki günümüzden 40-50 yıl belki daha ileride bir bilimin, teknolojinin olduğu fakat sermaye sahiplerinin piyasa ve dünya düzeni kontrolü ile ömür boyu para kazanma arzusu sebebiyle bu teknolojiyi aşama aşama önümüze sunduğunu söyleyen birçok yerli ve yabancı adam var. İçlerinde en itibar ettiğimse merhum Aytunç Altındal'dır.

Demem o ki teknolojiyle her şey mümkün ustam. dadas_25 ustamın dediği gibi programa itibar %100 olmasa da elinizdeki alan tarama cihazları gibi arama yaptığımız alanı daraltan yardımcı bir programdır.

Haa şu var; bu teknolojiyi biz ne kadar kullanabiliyoruz veya kamunun kullanmasına ne oranda izin veriliyor onu bilemiyoruz.
Programın mantığında akla ve teknolojiye aykırı olan bir şeye rastlayamazsınız çünkü uzaktan algılama sistemlerinin topladığı verileri işleyen bir programdır. Yani bilimsel olan bir şeyi kabul etmemek mümkün değildir. Ve bu işleve sahip bir programın varlığını kabul etmemek için önce Landsat, Spot, Aster vb. uyduların bu işleri yapamadığını söylemek gerekir.
Maden ve petrol gibi doğal kaynak araştırmaları uydularla yapılabiliyorsa bizim birkaç metre aşağıda oda tespit etmemiz de mümkün olsun.

Uzaktan Algılama ile Maden Tespiti Hakkında Özet Bir Makale: http://80.251.40.59/eng.ankara.edu.tr/esat/pubs/Madeni_Uzaktan_Algilamak.pdf

odin

Editör
@dadas_25 ustam şu kordinatlara bir bakarmısın 37°01`37.21"K
35°44'56.06"D

2. Si 37°08'21.38K
35°52'05.37D
Kordinatlar bunlar 2 ayrı yer bir baksana ustam ne çıkacak
firsat bulursam bugun bende bakmaya calisacagim. dogrumu yapiyoruz yanlismi en azindan az cok anlamis oluruz.

jeolog

Uzman
Jeoloji ile alakalı her türlü programın paylaşıldığı güzel bir site buldum. @jeolog ustam buradaki programlardan işimize yarayabilecek bildiğin program varmı acaba?
2017 - Orang Tambang
Ustam hangi konuda yarayacagini soruyorsun :)
Bir cogu kitap ve cad tarzi yazilim, bazilari da alinmis karot ve yeralti verilerinin islenerek analiz edilmesine yarayan yazilim, bir tek koordinat eksenlerinin ceviricisi var ama o da ne kadar isine yarar bilemiyorum. Ayrica siteden virus uyarisi aldim. Guvenli olmayabilir.

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Ustam hangi konuda yarayacagini soruyorsun :)
Bir cogu kitap ve cad tarzi yazilim, bazilari da alinmis karot ve yeralti verilerinin islenerek analiz edilmesine yarayan yazilim, bir tek koordinat eksenlerinin ceviricisi var ama o da ne kadar isine yarar bilemiyorum. Ayrica siteden virus uyarisi aldim. Guvenli olmayabilir.
Ustam o iyi işime yarar diye düşünüyorum. İsmini verebilirsen memnun olurum.

pusula17

Engellendi
Şirvan ustam biraz şaşkınım 1.yeri benmi yanlış yaptım koordinatları acaba pilotların yeri :D çıktı

bunlarda resimler 2 yer çökmüş 1 tane oda var kapaklı gözüküyor diğeride çok düzgün sanki salon gibi duruyor çok düzgün herhangi tünel vs kapak yok gözüküyor :D

Ekli dosyayı görüntüle 178230

Ekli dosyayı görüntüle 178231

acaba benmi hata yaptım :D dadas_25 ustam bu arada kordinatları exelde , ve 0-1 li yaptım gredefeencerdada çerçeveledim gerisinide yazmıştım zaten slope 3-90 gibi olandan.

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Hay Masallah.
Konuya bir bakayim dedim, 34 sayfa olmus.
Ben yasli adamim bu kadarini okuyamam.
Okusam da anlamam.:)
Allah cc kolayliklar versin.
Ummeti Muhammede muhakkak faydaniz olur.
Alacaginiz dualar size yeter.

Daha once yazmistum, ben bu programlara inanmiyorum amma baktirdugum yerler cok az farkla hep dogru cikti. 3 ayri kisi ile teyit ettim.
Artuk inaniyorum.
İnsallah bu konuda derunlesirsiniz.
Allah cc yardimciniz olsun.
Kolay Gelsun.