Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

saftilki

Moderatör
Moderatör
kaldır programı, regeditten kalıntılarıda sil, yada uninstaller programı ile kaldır ve tekrar yükle

lazopo53

Member
@may77 arkadaşın koordinat çalışmaları
Ekli dosyayı görüntüle 181692Ekli dosyayı görüntüle 181693
benim yaptığım çalışma bu.soldan 4 ve 5. resim xv dosyası ile oluşuyor.
3.resim dat dosyası giriş , en sağ resim oda içiioda ilk oluşan grd dosyası.
bazı arkadaşlar, gpr cihazı uygulamalarını örnek gösteriyorlar,bizim amacımız surfer ve voxler ile görüntüleri işleyip '' eğer oluyorsa'' bir sonuca ulaşmaya çalışmak.
harita üzerinde konumun doğru oturması için exel de koordinat yerlerini değiştirmek gerekiyor.yeri bilen @may77 haritada konumun doğru yada yanlış olduğunu belirtmesi gerekiyor.
Üstadım surferde hazırladığınız gridleri voxlere aktarıp bu görüntüleri nasıl elde ettiğinizi anlatıp bizimle paylaşırmısınız?

lazopo53

Member
Ustalar kolay gelsin ya bı sorunum var bu sürede 14 benim lisans isityo key yada başka şey sildim yükledim patch programı var ama yinede girince istiyor napmaliyim bilen biri yardımci olursa çok güzel olucak iyi forumlar
Birinci sayfaya git.oraya gidip dadaş ustamın paylaşımından surfer15 i indirip kurun ilavı içindedir

safari255

Yeni Üye
arakadaşım bu konuda o video var ama voxler kullanımı hangi sayfada hatırlamıyorum

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
2009 yılında surfer ile ilgili yapılan bir yorum paylaşmak istedim.

surfer netcad'e göre biraz daha sade ve temel işlemleri gerçekleştirebilecek hemde kolay bi program.. netcad'in birçok müdülü olduğu için hem çok geniş bi kullanım alanı var bu yüzden de daha karışık.. eğer madencilik için kullanmak istiyosan surfer sadece haritacılık için bi program kullanımı da basittir onu tavsiye ederim. ama netcad biraz daha yaygın ve gelişmekte olan bi program şu anda hacettepeyle tki nin ortak çalışmasıyla madencilik için yeni bi modül çıkarıyolar blok modelleme gibi ileri yöntemlerde rezerv tahmini sonrasında işletme yöntemleri gibi gelişmiş bi modul olcak.yani bi surfer datamine a yakın olmaya çalışıyo.. eğer bu module sahip olup öğrenebilme imkanın varsa tabiki ben bunu tavsiye ederim ama onun dışında surfer işini görecek derecede ise gayet kolay surfer öğrenebilirsin çokta kullanışlı bi programdır tavsiye ederim. surferinda 9.0 sürümü çıktı ama malesef henüz elimize ulaşmadı gayet güzel görünüyo hemde.

surferda yapabileceklerin ;

* xyz koordinat noktarını, jeoistatistiksel biçok yaklaşımı kullanarak (en çok kriging kullanılıyor) izohips haritası oluşturabilirsin
* oluşturduğun haritanın bir kaç çeşiti var image map falan gibi görsel anlamda güzelleştirebilirsin
* harita üzerinde sondaj noktalarını gösterebilirsin
* sayısallaştırdığın harita üzerinde istediğin bi noktadan digitize ile koordinatını belirleyebilirsin
* kesit alma yöntemiyle haritadan kesit alabilirsin (yanlız kesiti excelde sayılar halinde elde edersin onu grapher'da yada başka bi grafik programında kullandığında şekilsel kesiti o şekilde elde edebilisin )
* sondaj noktalarını, loglarını oluşturduğun grafikte işleyebilirsin
* izohips haritasının 3 boyutlu görünümünü oluşturup topografyaya farklı açılardan bakabilirsin
daha aklıma gelmeyen biçok özelliği var tabi

eksiklikleriyse

* harita üzerinde direk çevirdiğin bölgenin alanını soramıyosun ( netcad de var )
* line komutu daha çeşitli olabilirdi mesela şevi göstermek için kesikli çeşiti falan yok

gibi eksik yönleride var tabi çok detaylı önemli bi proje için falan kullanılacaksa yetersiz kalabilir..

kolay gelsin

lazopo53

Member
Voxler le uygun görüntülerini voxler de görebileceğimiz tavsiye edebileceğiniz cihaz hangisidir ustalar.tavsielerinizi bekliyorum

mss

Yeni Üye
Valla helal olsun arkadaşlar size. Bilgisayarı iyi kullanan birisiyim sanardım kendimi, 3 gündür saf saf bakıyorum ekrana :biggrin-new: