Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

safari255

Yeni Üye
arkadaşlar şu yükseklik değerini biraz açarmısınız bizde yardımcı olmaya çalışalım oda yülsekliğimi oda tabanından yüzeye olan yüseklikmi yüzey yükseklğimi rakımmı bir açıklama yaparmısınız

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
arkadaşlar şu yükseklik değerini biraz açarmısınız bizde yardımcı olmaya çalışalım oda yülsekliğimi oda tabanından yüzeye olan yüseklikmi yüzey yükseklğimi rakımmı bir açıklama yaparmısınız
Z değeri rakım olarak girilmelidir. Yani 1 koordinat x ve y değeri iken z değeride bu koordinatın rakımıdır.

safari255

Yeni Üye
ustam topografik haritalar z değerlerini otomatik olarak vermiyormu 0-sonsuz

saftilki

Moderatör
Moderatör
Malesef ustam şuan için pek yoktur. Ustam expert gps de dönüçtürmeyi bulamadım. Bu programda galiba yoktur.

yok yok yok, bende yapamadım, en sağlam site olarak geoplaner'i görüyorum onda upload var ama oda gpx formatında istiyor dosyayı, kordinatörden aldığımı geoplaner'e atabileydim mis gibi olacaktı,

Erkan55

Member
yok yok yok, bende yapamadım, en sağlam site olarak geoplaner'i görüyorum onda upload var ama oda gpx formatında istiyor dosyayı, kordinatörden aldığımı geoplaner'e atabileydim mis gibi olacaktı,
ben yaptım ama :) seri ve hızlı yukledigi icin metreleri yine alamadi

Erkan55

Member
Z degerni geoplanerden bakıp cekim yapacagin alanın en yuksek noktasini girersen daha iyi olur

safari255

Yeni Üye
arkadaşlar grid reference finder en sağlam yükseklik değerlerini veriyor tecrübemle sabittir voxlerde surferde bu değerleri okuyor yalnız şunu anladım grid reference finder de kordinat alırken lad da ve long da 3rakam atlayarak düşerek alınırsa daha sağlıklı veri alınıyor ve hızlı oluyor

saftilki

Moderatör
Moderatör
dadas ustayla bizim derdimiz kordinatör exel ile kordinat üretip tcx yahut online evelation (yükseklik) veren siteye empad yapmaktı, kısaca mausla tek tek tık yapmamak için, kordinat ile çalışacaksanız joyistik kol almanızı tavsiye ederim, çok düzgün ve hızlı noktalama yaparsınız,
sizin anlayacağınız data ve sörfçü yazılım konusunda yığınla eksiğimiz var, hala çırak bile değiliz,

bu sörfçü yazılımla yeraltı akarsu ırmakların keşfini yaptıkları bir makale olan site vardı şimdi bulamıyorum, onu bulursak ve ne tür bi data kullanıyorlar nerden temin ediyorlar öğrenirsek zaten ipin ucunu tutmuş oluruz,
bana öyle geliyorki kullandıkları datayı golden surfer şirketi ücret karşılığı mail yoluyla veriyor,

boş vakitleri golden surfer ile ilgili yabancı forumlarda gezinerek bişiler kapmaya bakalım

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Kardeşim benim exceli .txt(sekmeyle ayrılmış) olarak kaydedip dene bakalım birşeyler olurmu ?