sen olayı yanlış anlamışsın, grid reference finder sitesi çalışmıyor onun yerine bu siteyi kullanıyoruz, Where's The Path 3çok uzun zaman kaybı olur.google earth tan indirdiğiniz kml yi tcx converter ile değiştirin.excel e aktarın sütünün tamamını tercih edin sağ tıklayın hücreleri biçimlendirin dedikten sonra genel sekmesine inin genel yazısını silip oraya #.##0,000000 yapıştırın.silinmiş olan sayılar anında doldurulacaktır.teke tek uğraşmaktan kurtuldunuz kolay gelsin
bende bir sorunla karşılaştım cevabı olan varsa yazabilri mi?
sorun şu:surfer de görünen odayı google earth tan teyit etmek için koordinatları girip aratınca daha önce noktaları aldığım yerin dışarısında bir yer gösteriyor.Doğru noktayı bulmak için ne yapmak lazım üstadlar.
Bu sorumun cevabını buldum:alanın 4 köşesini gezip koordinat alınca surfer da ki görüntü koordinatı ile google earth aynı noktayı veriyor.ancak alanın içini komple noktalayınca en az 50 metre sapma oluyor.ilgili dostlara duyurulur.
data pc ye iniyor, datayı exelde manual ayıklayın dedim, bi ara tcx converteri de kullanabilirsiniz demiştim, ama tcx ile kolaya kaçınca herşey değişiyor,