Dedektorburada Banner Mobile

Tümülüs

Dedektorburada Banner Mobile

aziz nicolas

Member
Ustalarım görüntüde belirtmiş olduğum tümülüsün girişini aramaktayım ARGE zemin etüt çalışmalarım devam etmekte genç Demir çağı ve doğu romaya ait olduğunu düşünüyorum kendi fikrim ama çevredeki çıkan çanak çömlek olsun bakır bronz oarçalar bunları göstermekte bizansa aitte objeler çıkmakta tabiki siz değerli ustalarımın fikirleri çok önemli benim için hangi yönlerde yoğunlaşmamı istersiniz ve sizce derinlik kaç metredir çok yüksek bir tümülüs değildir 9 veyahut 10 metredir yüksekliği kapladığı alan toplam 3 bin metrekare kadar
IMG_20251220_001758.jpg

Hookook

Bilgili Üye
Risk görüyorum çok risk ve para bolca ziynet eşek yüküyle altın 😅
Ne demişler "Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değsin" Yani senin anlaman gereken- Girdiğin risk mutlulukla bitsin reis bol şans.

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör

aziz nicolas

Member
Evet bunu görmüştüm lakin ikiye bölme gibi bir şansımız yok bizim alan kısıtlı çalışmalar kısıtlı yerleşim yerine yakın malesef

Amisos

Editör
Hayırlı akşamlar dilerim bütün üyelerimize
Tümülüs ün yapılış şekli kullanılan malzeme ne bilmeden cihaz yada Çubuk tarzı gibi sistemle tespit ettiysen dramos u da bulduysan dolgulu olacağına inanıyorum 9 mt tepesi var ise ilk ihtimal 18 mt de oda yoksa 27 mt gibi bir derinliğe ineceksiniz işiniz zor şayet gerçekten koridoru bulur dolgudadan giderseniz rahat edersiniz yok yandan üst ten girelim derseniz hiç bulaşmayın derim dönem SOYGUNU yemiş te olabilir önce metal tespiti sonra atraksiyon yaparsınız medeniyetini bilmediğimiz için genel olarak hepimizin ortak düşüncesi ekte resimde çizdim bu sadece ihtimal belki bu yapının içinde 1 değil 3 mezar var nasip zor iş size kolay gelsin

Ekli dosyalar

aziz nicolas

Member
Hayırlı akşamlar dilerim bütün üyelerimize
Tümülüs ün yapılış şekli kullanılan malzeme ne bilmeden cihaz yada Çubuk tarzı gibi sistemle tespit ettiysen dramos u da bulduysan dolgulu olacağına inanıyorum 9 mt tepesi var ise ilk ihtimal 18 mt de oda yoksa 27 mt gibi bir derinliğe ineceksiniz işiniz zor şayet gerçekten koridoru bulur dolgudadan giderseniz rahat edersiniz yok yandan üst ten girelim derseniz hiç bulaşmayın derim dönem SOYGUNU yemiş te olabilir önce metal tespiti sonra atraksiyon yaparsınız medeniyetini bilmediğimiz için genel olarak hepimizin ortak düşüncesi ekte resimde çizdim bu sadece ihtimal belki bu yapının içinde 1 değil 3 mezar var nasip zor iş size kolay gelsin
Teşekkür ederim ustam çubuklarla ve gbr toruk gibi cihazlarla bakıcam zaten tünel yoksa girmicez ustam zaten sadece bir gün gece çalışma yapıla bilicek bı alan zaten özy.ya ustamda güney doğu demiş ama bunların girişi genelde güney batıda olmuyomu ustalarım

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
Etrafında dolaş, göçmüş yer ara. Göçüğün olduğu tarafta varsa tabi tünel olması muhtemel. Rastgele

Amisos

Editör
O yapı 1 gece işlem yapılacak bir yapı deyil
Vur kaç yapamazsın dramos a 20 kişi de olsan sabaha giremezsiniz yapıya mezar odası 18 mt de olduğu düşünürsek arazi eğimine gere en az 18 mt ile 26 mt arası dramos çıkar en yakın derinlik ise en az 4 mt ile 6 arası çıkar ileri gittikçe metre yükselir zor İŞ abim hiç atraksiyon yaşamaya gerek yok kendimden biliyorum heyecan arıyorsan bilmem anma elimdeki cihaz ile çubuk verilerini alıp değerlendirme yapabilirsiniz analiz edip bizimle paylaşabilirsiniz yinede sen bilirsin insanlar yaklaşık 8ay dır mücadele ediyorlar diyer bir ekip ise 3 aydır uğraşıyor bunlar hep çubuk lar ile tespid edilip analizleri çizimleri yapıldı sonuçları ve resimleri videoları paylasacam çubuk ile yaptığımız analizleri çizimleri detayları hepsini göreceğiz başlarına bir sorun gelmezse tabi o yüzden hiç teşebbüs etme derim abim yinede sen bilirsin örnek resimleri gör kararını ona göre ver abim diyet ekip şuana kadar hiç resim göndermedi devasa kayalar Toprak dolgular mevcutmus gitmek nasip olursa onları da paylaşacağım başarılar diliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili dostum çoğu nun girişi bu çizdiğim yönler tarafındadır. Yani güneşi görür girişler.
Bu çizdiğim hat yönünde çökme ve bombe yapan yerlere dikkat ediniz. Bu giriş dramos lu ise kıyılara yakındır. Benim gördüklerim hep böyle idi

Ekli dosyalar