Tumuluslerde Giriş Nasil Bulunur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

arıyorum1

Yeni Üye
Katılım
4 Ağu 2017
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Rahmetli Hacı annemizden bizlere bir tarla kaldı. Derken bizde bu tarla üzerine hobi evi gibi hafif çelikten bir ev yapmak istedik. Bu arazinin tam ortasında yayvan bir şekilde tepenin olduğunu gördük. Haliyle belediye başkanından izin alarak, bu tepeyi araziye yaymak istedik. Buraya kadar sorun yok. Daha sonra tarlanın bulunduğu köyde bulunan yakınlarım bizlere miras kalan tarla üzerinde tümülüs var dediler, yıllardır köylünün gözü burada dediler, yok altında oda mezar var dediler, dediler de dediler. İnsanın içine kurt düştü (bu arada bu işlerden anlamıyoruz). Derken eş dost ölçüm makinası geldi, ölçü altında 3 adet oda var dediler. İçinde lahit var dediler. Sonra arkadaşlar hoca getirdiler herkes aynı yeri söyledi. Derken başladık kazmaya kepçeler falan derken, ......... geldi, ne yapıyorsunuz burada, ev yapacağız dedik neyse burası için tümülüs derler altında define var aynı muhabbet. Bundan sonra gelen giden olmadı. Biz ev yapmaya çalışıyoruz :)

İlk denen yere makina olsun hoca olsun çubuk olsun aynı yeri gösterdi. Tam 9 m derinliğinde 2x2 m kazdık. Sürekli 4 tip toprak ve aynı sıra ile çıkıyor. Derken daha uzman birisini bulduk o başka yer dedi. Hatta 7 oda var dedi. Çıkış kapağı ve ya tahliye kapağı vardır dedi onu buldu çubuk falan derken, şimdi orayı .......
Olmadı kapağı bulmak için karot ile islem yapiyoruz. Valla yanlış anlaşılmazsa biraz yardımcı olur musunuz ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ragıp

Uzman
Katılım
19 Kas 2016
Mesajlar
2,844
Tepkime puanı
244
Puanları
12
Konum
ÇANAKKALE
@arıyorum
hoş geldin
herkes aynı şeyi söylüyorsa doğrudur

birde fotoğraf koysaydınız bu bizler içinde,
sizler içinde çok daha iyi olurdu

tümülüslerin genelde kapısı güney veya güneydoğu gibi olur
tepeden girmek, hiç bir zaman akıl karı olmaz
güzel, gerçek bir çubukçudan yardım alarak
tünel girişini bulsaydınız, bu vakite işlem bitmiş olurdu

selametle
 

timur964

konularim
Katılım
9 Eyl 2016
Mesajlar
5,333
Tepkime puanı
1,211
Puanları
18
Yaş
59
Konum
Aydın Didim
buraya sondaj çıkarma imkanı varsa bir günde her biri 100 mt 30 yer deler sende bir günde sonuç alırsın var veya yok
 

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
2,355
Tepkime puanı
1,297
Puanları
23
Konum
꧁꧂ ❝Çorum/Province❝
Tepeyi yaymissiniz zaten 0 seviyesine inilmis gibi gördüm.Kontrole gelenler burda anlattginiz gibi bir durum olsa anında işi durdurur ,müze mudurlugnce çalışmaları devr alır sizde uzaktan seyretmek kalirdir ayrıca arazinizi sit ilan eder ... .. . Vay vay vay olurdu .O kadar tespit yapılmış elinizde iş makinası öyle bir şey olsa burası tarumar edilirdi .Tuaf.
 

ölmezada

Aktif Üye
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
139
Tepkime puanı
2
Puanları
4
Yaş
44
Rahmetli Hacı annemizden bizlere bir tarla kaldı. Derken bizde bu tarla üzerine hobi evi gibi hafif çelikten bir ev yapmak istedik. Bu arazinin tam ortasında yayvan bir şekilde tepenin olduğunu gördük. Haliyle belediye başkanından izin alarak, bu tepeyi araziye yaymak istedik. Buraya kadar sorun yok. Daha sonra tarlanın bulunduğu köyde bulunan yakınlarım bizlere miras kalan tarla üzerinde tümülüs var dediler, yıllardır köylünün gözü burada dediler, yok altında oda mezar var dediler, dediler de dediler. İnsanın içine kurt düştü (bu arada bu işlerden anlamıyoruz). Derken eş dost ölçüm makinası geldi, ölçü altında 3 adet oda var dediler. İçinde lahit var dediler. Sonra arkadaşlar hoca getirdiler herkes aynı yeri söyledi. Derken başladık kazmaya kepçeler falan derken, jandarma geldi, ne yapıyorsunuz burada, ev yapacağız dedik neyse burası için tümülüs derler altında define var aynı muhabbet. Bundan sonra gelen giden olmadı. Biz ev yapmaya çalışıyoruz :)

İlk denen yere makina olsun hoca olsun çubuk olsun aynı yeri gösterdi. Tam 9 m derinliğinde 2x2 m kazdık. Sürekli 4 tip toprak ve aynı sıra ile çıkıyor. Derken daha uzman birisini bulduk o başka yer dedi. Hatta 7 oda var dedi. Çıkış kapağı ve ya tahliye kapağı vardır dedi onu buldu çubuk falan derken, şimdi orayı kazdık. Olmadı kapağı bulmak için karot ile deliyoruz. Valla yanlış anlaşılmazsa biraz yardımcı olur musunuz ?

Merhaba arıyorum kardeşim, kolay gelsin, nasibinizde vardır inşallah birşeyler. ''Bu arada; Allahtan anlamıyormuşssunuz bu işlerden.'' Birde anlasaymışsınız neler olacakmış. kahkahakahkaha:zuhaha::zuhaha:
 

Turko

Uzman
Katılım
19 Ağu 2016
Mesajlar
3,303
Tepkime puanı
3,398
Puanları
23
9 metre de hiç bir şey bulamazsınız tümülüs böyle olmaz 150 ile 250 metre civarında çapı yaklaşık mezar derinliği 25 ile 45-50 metre arasında olur tümülüs ün tam manası ile karşılığı bu rakamlar dır. 6 ile 12 metre arasında derinlik aldığın yerler höyük tur lakin höyük tümülüs demektir halk höyük diyerek yanlış işim vermişlerdir. Küçük metraj larda bulduğun odalar mezarlar farklı olur yığma derler dormen derler oda mezar derler. Şayet orada bir tümülüs var ise o makina ile orayı açman imkansız sadece tozunu alırsın blok kesim kayalar çıkmaya başlayınca bolca hidrolik patlatır. Gelen vatandaşlar dan hangisi cihaz getirdi ? Cihaz fonksiyonu nedir ? Alan tarama , yer altı görüntüleme ? Detayları anlatırsan yada görüntü var ise yer altı tarama grafiği onu paylaş görelim . Son olarak hangi medeniyet yaşamış bölgede onu öğren . Rast gelsin.
 

Shekiller

Aktif Üye
Katılım
12 Haz 2017
Mesajlar
180
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Hakkinizda hayirli olur inseallah lakin jandarmaya ev yapiyoz demissiniz ya 9 mt olece indiniz sandim lakin ev degil stadyum insaatı gibi hey masallah
 

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
6,666
Tepkime puanı
9,204
Puanları
24
Konu basliginizi kural geregi degistirdim
Bilginize arıyorum
 

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
4 Tem 2016
Mesajlar
2,882
Tepkime puanı
1,735
Puanları
20
Konum
Türkiye
Aleyküm selam kardeşim. Burada herkesin amacı belli olduğu için kimse seni yanlış anlamaz :23: Ama ustalarımzın önerilerini dinlersen doğru yolu bulursun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst