Dedektorburada Banner Mobile

Üstadlar hangi döneme ait oldukları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dedektorburada Banner Mobile

alaçamlı

Bilgili Üye
osmanlı paraları da yakın dönemlerde basılmış.1200 civarı.kıymetli paralardır.bizans paraları biraz daha eski.650- 800 civarı.ama iyice araştırmak lazım.yanlız nadir sınıfına giren para olduklarını düşünmekteyim.

hayrını_gor

Member
Kraldan cok kralci degilde ,sezarci bir yapim var,sezarin hakkini sezara vermek gibi.Orta yolda bulustugumuza gore iki tarafa da tesekkur ederim pusula17 ve mehmet2643. Takdir edersiniz ki bizim amacimiz burda meyva yemek,bagciyi dovmek asla degil.sizi nasil desem atişir gordum,ondan oldu sebepsiz cikisim.
Teşbihte kusur olmaz,benimde ani cikisimi bagislayin,evde kimse yok ,işe verdim kendimi,dinlenmek icin foruma bakiyordum,is yogunluguma verin,birden oyle o gorunce.amaaan bosverin, hadi herkese iyi forumlar.:):)

mehmet2643

Yeni Üye
alaçamlı çok teşekkür ederim Osmanlı paralarını araştırabileceğim bir kaynak veya link var mı?

alaçamlı

Bilgili Üye
katalok kitapları var.en geniş katalok gene kültür bakanlığında olsa gerek.yanlız internette tam katalok var mı bilmiyorum.genellikle kitap olarak satılıyor.ama internette aratabilirsin.yanlız fiyat alman için bir numestik uzmanından bilgi alınmalı.bu para alım satımı yapan yerler var.irtibata geçersen daha iyi bilgi sahibi olursun.ben arkeolok falan değilim.sadece sanat tarihi okuduğum için bi aşinalığım var o kadar.

alaçamlı

Bilgili Üye
yanlız ilk dönem osmanlı ve beylik paraları nadir eser gurubuna giriyor.bide o bizans paralarına çok raslamadım.kıymetli eser olabilir.

mehmet2643

Yeni Üye
Koleksiyon olarak değerlendireceğim tüm elimdeki ürünlere bir açıklama yazıyorum verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim verdiğiniz kaynaklardan araştırmaya devam ediyorum