kaynak
Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
iki cm düşük olması lazımKaç cm altı son nokta dır onuda yaz acemi adamım?
iki cm düşük olması lazımKaç cm altı son nokta dır onuda yaz acemi adamım?
Tırmanmak ve Çıkmak bu ikisi %100 olabilir.Agaç üzerlerinde V olarak oymalar var.Ağaçta ve yüksekte olması dediğiniz gibi tırman veya çık olarak yorumlamaya açıktır.Yunan şiveside böyle diyor.V nin 3 anlamı vardır Anadolu da denk geleceğiniz. 3 adım , 5 adım , tırmanmak çıkmak anlamı. Bu kadar basittir. İstediğiniz kadar ölçün çarpın toplayın. En doğudan en batıya kadar anlamlar bunlar. Uç uca vermiş V ler , sağ üst sol aşağı bakan yan yana v ler , iç içe geçmiş v ler sağa ve sola bakan uç uca vermiş V ler vs vs bunlar ana işarettir. Yanlız v sadece adım hesabı verir ve tırmanmak ve çıkmak anlamı taşır. İstanbul'da bulacağınız v ile Artvin de bulacağınız v arasında şive farkından başka bir fark olmayacaktır .
Ustam uzun taraf 6cm kısa taraf 4cm iki iki bilgide aynı hesaba varıyor adımla san üç adım hesap yapsan yine aynı.işin sonu tırmalamaya varıyor .sızıntılardan emin olup daha net görsel ler paylasabilsek ne kadar açıklayıcı olurdu bilgi adına oysa.Yarım kalmış işlem. Geçen sefer de yazmıştım. V ile uzaktan yakından alakası yok.
@Cann ustam bu v işareti 3-5 adım demekmiş yoruma ne gerek var maşaallah şehir tabelası gibi bişey .
Gözlem itibariyle yapılmış çalışmalara isnaten altında ve çevresinde bir şey yoktur.Güzel çalışma olmuş ustam emeğine sağlık.
Görsellik ve müzikler ayrı bir renk katmış mevzuya.
İlk mesajındaki "Görsel örnekler" de, oymaların altında mezar odaları bulunmuş mu, varsa fotoğrafları ekler misin ?