Vatikanın Ajanları

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Geçen sene memlekete gittiğimde anlatmışlardı. Yabancı bir turist geliyor köye ve köprünün alt tarafında bulunan dere kenarındaki ağaçlık alana çadır kuruyor. Bunlar sorup soruşturuyor ne işin var burada diye. Ben burayı çok sevdim diye yanıt vermiş. Tabii köylü çok acıyor bu garibana :) ne yer ne içer diye her akşam da yemek götürü vermisler adamcağıza :) bir hafta sonra bir bakmışlar bisikleti çadırı eşyası orada ama adam yok. Köylü vah vah kurtlar parçaladı diye aramaya başlamışlar adamı. Dön dolaş turist yok en son akıl etmişler çadıra bakmayı. Bakmışlar da ne görsünler. Adam çadırın içinde 1.metre 15 santim horasani bıçakla keserle kazmış küçük sandığı almış kaybolmuş. Nasıl? Güzel mi :) ama gerçek. Birebir ona yemek götüren köylüden duydum.

Turko

Uzman
Bu nasıl bir bilgidir üstadım eline sağlık. ağzına sağlık
Teşekür ederim takdir mesajınız için , hoşgeldiniz sitemize. Bir bilgi de gelisinize istinaden paylaşayım. Techir dönemi 1915 de değil 1875 te Osmanlı vatandaşlarına karşı başlamıştır acaba Bulgaristan da başlayan bu katliamı kim başlattı ?? 1877 de neler oldu hatırlayalım . Osmanlı ve Rus harbi başladı Trakya bölgesinde Balkanlar da yerleşik hayatı olan Osmanlı vatandaşları göçe zorlandı , tecavüz , idam , hapis , taciz, cinayet baskıları ile. Ne tesadüf 1876 da ne oldu volcan ekibinden kalan İstanbul da yerleşik düzen kuran eşkiya tayfası iş adamı sıfatı ile yaşarken , bir anda isyan çıktı ne dediler yeni çeri isyanı , devlet baba hepsini idam etti , ee peki volcanin kurduğu bu örgüt volca nin ölmesini n üzerine yıllar geçmesine rağmen nasıl büyüdü. Niye isyan çıktı ? Tamam hepsini anladık madem volcanin bir dünya malı vardida yeniceri devletin parasını gasp edip gemilere yükleyip Niye eşkiya tayfası na devretti. Para yok bulamadılar. Biz neyi arıyoruz ?

szihoprenic

Bilgili Üye
Geçen sene memlekete gittiğimde anlatmışlardı. Yabancı bir turist geliyor köye ve köprünün alt tarafında bulunan dere kenarındaki ağaçlık alana çadır kuruyor. Bunlar sorup soruşturuyor ne işin var burada diye. Ben burayı çok sevdim diye yanıt vermiş. Tabii köylü çok acıyor bu garibana :) ne yer ne içer diye her akşam da yemek götürü vermisler adamcağıza :) bir hafta sonra bir bakmışlar bisikleti çadırı eşyası orada ama adam yok. Köylü vah vah kurtlar parçaladı diye aramaya başlamışlar adamı. Dön dolaş turist yok en son akıl etmişler çadıra bakmayı. Bakmışlar da ne görsünler. Adam çadırın içinde 1.metre 15 santim horasani bıçakla keserle kazmış küçük sandığı almış kaybolmuş. Nasıl? Güzel mi :) ama gerçek. Birebir ona yemek götüren köylüden duydum.
Ayni mevkiye bi cadirda sen kur ustam sana yemek mi gelecek yoksa jandarmami :)

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Kabartma yılanın, kilisenin kaçış tünelinin olduğu mahsen ve kuzeydeki kapalı mağaralardaki malları duruyor. O sizin köylüyü keklemiş teftişe gelmiş. Git dolan oralarda. Müjdelerinde sihir tılsım yok onları almaya çalış. Bir fotoğraf sunumu yap seni yönlendireyim inşallah.
Aynen malı kontrol etmiş. Sonra da hedef şaşırtmış. Şundan emin ol ki açılmamış olan açılandan kat kat fazlrdır. En az yeri göstermiştir. Sonra bütün köylü sen de dahil herkes hüsranda giden gitti diye :) uyanın ustam asıl mal orada.

Tastan

Editör
Üşenmedim tümünü okudum konu güzel akıcı olunca roman misali sonu çabuk geliyor emegi gecen tüm ustalarıma teşekkür ediyorum konunun özüne istineden büyük sorunlar hep küçük önemsenmeyecek ayrıntılardan doguyor emek harcar gerekli işlemleri yapar sonuca az kala bir bakarsın elin bilmem kacıncı nesil tohumu mithoyası senin mekana çökmüş nevarki kendi ülkende kendi bölgeni korumaya bile hükmün olmuyor Mal bulanındır ustamın deyişiyle öyle far yimiş davşan misali kalıyorsun ortada

Keskingöz

Tüm Yorumlarım, Resmi Kazılar İçin Geçerlidir.
Süper Moderatör
Bugün konu başında bahsettiğim abimiz ile çay içtik geçerken uğradı bana. Konuyu açtım, yanlış hatırlamışım arkadaşlar. Başka bir yerde rastlamış Kısmından sonra Tezgahta balık satıyormuş :)) simit değil.
Çok önemli bir ayrıntı değil ama düzeltmek önemli.
bu arada incil 1452 yıllıkmış. her sayfası yarım kilo, toplam 52 mi 51 sayfa dedi tam hatırlamıyorum.
İncil Mardin’de çıkarılıyor, abimize Diyarbakır’da uğruyorlar o zaman evi orda.
yine bir ah çekti anlatacağınız.
Velhasıl herşeyin başı da sonu da Nasip..

murat5164

Bilgili Üye
Peki bu 1985 yilinda hakkarideki incilin hikayesinde bu yanlislik var o zaman,yada mardideki barnabasin 3. Nushasini mi

Keskingöz

Süper Moderatör
Peki bu 1985 yilinda hakkarideki incilin hikayesinde bu yanlislik var o zaman,yada mardideki barnabasin 3. Nushasini mi
Valla ne yazdığını anladım ne de anlatmak istediğini.
Bu ile barbanabas aynı olay değil o kesinleşti. Sorun bu idi galiba.

Keskingöz

Süper Moderatör
Sen o incil icin barnabas oldugunu soylememismiydin yoksa ben mi yanlis hatırlıyorum
evet olabilir demiş idim, kardeşlerimiz doğru Bilgiyi hemen aktardı akabinde.
aralarında yıl farkı var. Aynı değil..