Archeologyofksş
Member
Selamlar,36. yanlış oldu sanırım 36. anlamı otuzaltıncı demektir 36 yazarsanız daha uygun düşecektir.Lütfen yanlış anlamayın sadece söylemek istedim.
Yalakdere de inceleme yapma fırsatınız oldu mu ? Ve evet , 7 salkımlı çeşmeyi babamda arardı bizi de tembihlerdi bir an 8 10 sene geriye döndüm tembih anı gözümün önüne geldi.Kazandere diye gecen yer yalakdere
Keci, koyun gibi ufak tefek ceviri farkliliklari olan yerler, yeralti kalesi diye tabir edilen vadinin tabaninda kalan dogal kale, basamaklar olarak anlatilan buyuk kaya bloklari, yani anlayacaginiz sayfalarin bir kisminin anlatildigi bolge burasidir. 7 salkimli uzum cesmesi de bu alan icerisinde bir yerlerde...
Gezip gordum, ama calisma islemi yapmadim hic de kolay bir yer degil. En basitinden 3 gemiler ve halkanin oldugu bolgeyi dusunursek zaten herkese acik hedef olursun.Yalakdere de inceleme yapma fırsatınız oldu mu ? Ve evet , 7 salkımlı çeşmeyi babamda arardı bizi de tembihlerdi bir an 8 10 sene geriye döndüm tembih anı gözümün önüne geldi.
Tum eskiya belgeleri icin 1980 ve oncesinde donemin hukumetlerinde bu yerlerin bulunmasi icin ekipler olusturulmus ve cogu sonuca ulasmistir. Bazi baraj projeleri de bu sebeple gelistirilmistir.Usta bildiğimden değil ama arkeologlar orda epey bi çalıştı. Neden acaba. Bu işi bilen ustalarım iyi bilir boşuna çalışmazlar.