Yapay Zeka ile Define Bulma Define İşaretleri Analizi Uygulaması

Uygulama üyelik sistemi nasıl olsun

• Kullanılan toplam oy
    9

MCK38

Yeni Üye
Yapay Zeka ile Define Bulma Define İşaretleri Analizi Uygulaması

Merhaba Dostlar, Ben Defineciler ailesinde arkeoloji meraklısı bir yazılımcıyım.

Biz definecilerin birkaç sorununu toplayarak bir mobil uygulama geliştirdim. Bitirmeden önce fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum. Uygulamanın yapabildiklerini aşağıda listeledim.

-Chat sistemli akıllı robot defineci asistan

-Robota anlık görüntü paylaşıp resimde işareti analiz ettir.

-Görüntü analizi ile kayadaki göremediğimiz diğer işaretlerin tespiti

-Kaya Toprak yapısı analizi hangi çeşit toprak veya kaya

-Chat sistemine define işareti sorgusu (birden çok farklı cevap seçeneği)

- İşaret sorgularında koşula bölgeye medeniyete göre cevap verme

-Define aradığınız bölgede daha önce hangi medeniyetlerin olduğu bilgisi

-Roma ermeni haritalarının olduğu bölgedeyseniz konumdan tespit yapabilirsiniz

-Defineci cep kitabı bölümü tüm işaretlere uygulamadan ulaşabilrsiniz.

BUNLARIN DIŞINDA EKLEMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜM ÖZELLİKLER

-Fotoğraftan tarihi eser analizi tarihi medeniyeti bulma

-Makine öğrenimi ile aynı bölgede birden çok çekilen resmi arkaplanda analiz etme ve çözüm oluşturma

Yapay zekayı bizzat kendim eğittim. Piyasada bulunan birçok işaret kitap bilgi belgeleri hem yabancı hem yerli verileri kullandım.

UYGULAMA BİTTİKTEN SONRA GOOGLE PLAY STORE YÜKLEYECEĞİM. BİTMEDEN ÖNCE SİZLERLE PAYLAŞIP DENEMELERİNİ BİRLİKTE YAPMAK İSTERİM.
REKLAM BÜTÇEM OLMADIĞI İÇİN SADECE FORUMLARDA VE GRUPLARDA PAYLAŞACAĞIM.

EK OLARAK BU KADAR EMEĞİN BOŞA GİTMEMESİ İÇİN HEM UYGULAMAYI KULLANMAK İSTEYEN DEFİNECİLERİ YORMAYACAK HEM DE BENİ YORMAYACAK ŞEKİLDE AYLIK 100 TL ABONELİK OLARAK YAYINLAMAYI PLANLIYORUM

FİKİR VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM. ÇOK KISA ZAMANDA YAYINA SUNACAĞIM

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Çalışana Allah verir. Sen gayret et elbet karşılığını alırsın. deneme sürümünü yayınla birsürü insan test eder, geri dönüş yapar artısını eksisini belirler. daha projeyken satmaya kalkarsan bu iyi niyetli bir çalışma olmaz. bizde öyle değerlendiririz. Bulabildigin tüm arkeolojik kaynakları yapay zekaya işle bence. daha iyi analiz yapabilir.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bencede çok iyi düşünülmüş bir proje. Bu proje söylediğiniz gibi ise başarılı olacaktır.
Şahsen ben kendi adıma bazı eksik konularda size yardım etmeyi cani gönülden isterim.Şöyleki define sembollerini sadece bir işaret olarak görmemek lazım. Çoğu sembollerin anlattığı şeylerin define ile ilgisi yoktur. Bazıları ise tamamı ile sistemlere dayalı olarak yapılmışlardır. Bazı objeler değişik şeyleri ifade ederler. Yaşınız kaç bilmiyorum ama mesela ben 40 yıldır bu işin içindeyim. Bazı şeylerin ne anlattığını yeni yeni öğreniyorum. Size tavsiyem kitaplardan çok canlı kitaplardan yararlanmanız. Yani bilgi konusunda. İnşallah başarılı olursunuz.
Tabiki şunuda unutma ağalara beleş🤣🤣🤣.. Her hangi bir konuda yardım isterseniz elimizden geleni esirgemeyiz inşallah. Sağlıcakla ile kalın. Bu arada @bozoklu ustamızın dediklerini unutma bunu tamamlayınca istediğini yaparsın

MCK38

Yeni Üye
Sağolun ustalar

Tabiki memnuniyetle beleş. Sizlerden zaman içerisinde sürekli destek almak lazım :D

Ben hazır işaret anlatımları yerine tecrübeler bir araya getirmek ve buna göre yapay zekayı eğitmek istiyorum. Bu da zaman içerisinde olgunlaşacak gibi duruyor. Ek olarak kullanıcıların başarılı tecrübelerini de kaydederek yorumlamayı dinamik hale getirebiliriz.

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Yapay hoca uygulaması da yapabilirmisin😜
Telefonun sensörlerini kullanarak etrafta tılsım var mı tespit edebilecek,varsa tılsımı çözebilecek bir uygulama😁

MCK38

Yeni Üye
Uygulamayı yayınladıktan sonra büyük değişiklikler yapamıyorum bu yüzden yayınlamadan önce birçok şeyi halletmeyi planlıyorum. Forum da tecrübeli ustalardan nasıl bilgi alabiliriz. Bir çözüm üretebiliriz.

Arşivleriniz bana gönderseniz nasıl olur veya hemen bir site kuralım. kullanıcılar çözdükleri işaretleri ve resimleri paylaşsın ben de bunları bir araya getirip yapay zekayı yönlendirebilirim.

Forum yetkilileri bu konu da yardımcı olabilir mi. Burdaki konu uygulamanın satılması değil. Gerekirse ücretsiz de yaparız.

Mehmetarkın

Aktif Üye
Yapay zekaya ne verirseniz onu alırsınız.. mesela nal işareti gömü dersiniz bütün nallar gömü olur..üstelikte nal heryerde gömü işareti değildir.. Definecilikte hiçbirşey kesin doğru ve yanlıs değildir..
Ve yine üstelik definecilik en çok istismara uğrayan hobi diyelim.. yalan bilgi yanlis bilgi abartı bilgi gırıla hatta milyon milyon giderken.. yapay zeka bu durumda ne diyecek.. sap ile samanin birbirine karıstığı hatta binlerce düğüm olduğu bir sektörde.. yapay zekaya yaşanmışlıkları ne bilecek.. artık siz ekleyeceksiniz.. anadoludan binlerce define hikayesini ona öğreteceksiniz.. dedemin yanina yunanistandan rum gelmisti ile baslayıp.. roma imparatorluk gömusünden çıkacaksınız.. Yapay zeka binlerce kişiden cihaz , çubuk, harita soygunculiğu, sahte tarihi eser vs bilgileri on , yüz aslı olan binlerce kişiden bilgi almalı.. bütun bunları yapay zekaya yüklenirse evet birşeyler olur.. doğru bilgi yüklemek onemli ama bu sektorde doğru bilgi.. pehh peh..

oymak beyi

Bilgili Üye
güzel bi düşünce, tecrübeli ustaların sonuca vardığı cozumlemeleri de ekleyebilirseniz harika olur. başarırsıniz inşallah.

Duman Ahmet

Member
Öncelikle eline emeğine sağlık lakin direk aylık abonelik yerine önce bi demo sürümü ücretsiz olarak paylaşıp akabinde aylık abonelik şeklinde dönmen daha mantıklı olur.Zaten insanlar olumlu olarak dönüş yaparlarsa aylık abonelik için dönüş yaparlar.
İşin gücün rast gelsin...