Yardım edin ustalar

_imhotep_

Member
Çevresinde olur son noktada işaret yoktur toprak gömülerde kayamezarları hariç diğergomülerde son noktada işaret yoktur ölçü vardır.
Saygılar ve sevgiler hayatt en değerli hazine sevgidir.
Ustam etrafı daha detaylı araştıracam. Sağolasın. Etraf delik deşik olmuş durumda ama bi kalıntı izi bulurum umarım

_imhotep_

Member
merhaba ustam.
han kalıntısı dediğin yer buranın batı tarafındamı. birkaç arkadaşın ayak izi dediği işaretin sağ tarafında 400 - 500 metre mesafedemi ve orda bolca bir şekilde küp kırıkları varmı. bu tepenin her yönünden yol geçermi. hanın yanından kervan yolu geçermi.
Boşluk tespiti olmaması beni biraz şaşırttı. haçın arka tarafında toprak alanda boşluk olmalıydı diye düşünüyorum. girişinde @dardanos ustanın işaretlediği yerden ama topraktan olduğunu düşünüyorum.
haç ın baktığı istikamette 2-3 km mesafede kilise olmalı . hatta bir yatır veya dede mezarıda olabilir.
çubuklarla tekrar boşluk bakmanı tavsiye ederim.
Ayrıca hanın yakınında başka işaretler ve üçlemeler olabilir. ve hanın yakınlarında bir çeşmede olmalı.
ustam dediklerin hemen hemen aynı gibi. Küp kırıkları dikkatimi çekmedi. Ayrıca yatır yada dede mezarıda duymadım ama araştıracam. Hanın kalıntıları çok eski olduğu için çeşmede göremedim. Dediğin gibi batısına düşüyor ve yaklaşık 500 metre mesafede. Üçlemeden kastın nedir acaba? Cihazlarla o kalıntılarda bile boşluk alamadık. Acaba cihazdan kaynaklanan bi durummu vardı?

Esteban74

Editör
çeşme hanın kuzeybatısına doğru olmalı, enfazla 50 metre mesafede,kuyuda olabilir. üçleme olarak ; üç ağaç, taş ,kuyu v.b. gibi üç tane olacak. Ben handa da boşluk olduğunu düşünüyorum. Çubuk kullanmanı tavsiye ederim. Han yakınlarında şelale veya şarlakta olmalı. Ayrıca han yakınında bulacağın bir işaretin seni dere kenarına götüreceğinide düşünüyorum. bakalım göreceğiz.
kolay gelsin

_imhotep_

Member
çeşme hanın kuzeybatısına doğru olmalı, enfazla 50 metre mesafede,kuyuda olabilir. üçleme olarak ; üç ağaç, taş ,kuyu v.b. gibi üç tane olacak. Ben handa da boşluk olduğunu düşünüyorum. Çubuk kullanmanı tavsiye ederim. Han yakınlarında şelale veya şarlakta olmalı. Ayrıca han yakınında bulacağın bir işaretin seni dere kenarına götüreceğinide düşünüyorum. bakalım göreceğiz.
kolay gelsin
Ustam han çevresine mutlaka dikkatlice bakacam. Üçleme ve çeşmeyi bilmem ama çok yakınında derede var küçük bi şelalede

_imhotep_

Member