Dedektorburada Banner Mobile

Yardımmmm

Dedektorburada Banner Mobile

Brtak

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle ben bir işaret buldum ördek işareti ve ördeğim gözü çıkıktı görseli çekince atarım ben çok acemi bir kardeşiniz olarak yardımınıza ihtiyacım var nasıl bir yol izlemem gerek ? İşaretin yakınında göl var gölün kuzeyinde 3 Çınar ağacı sanırım var son olarak ta çevrede çok sayıda oluklu taşlar var bu bölge baya taşlı bir bölge heryer taş nereye bakarsanız bakın taşlar mevcut nasıl ayırt edebileceğim ?

Son düzenleme:

Amisos

Editör
Bu gala taşlı gala cıngıllı taşlı gala dedikleri bu olsa gerek bu nasıl bir arazi böyle istinad duvarını yapan kimler acaba yeni dönem mi eski dönem den kalma mı burada bir medeniyet var ise şayet Tarım için elverişli olmadığı için yapılabilecek en güzel mezarlık alanı olur burdan şayet yerin üstünde bu kadar taş var ise var sen düşün yerin altında ne kadar taş vardır

Tufanz

Yeni Üye
Selamın aleyküm ustalarım sizden bir yardım istiyorum bilginize paylaşabilirseniz sevinirim ek teki fotoğrafları inceleyip yorumlar mısınız burası iki kayadan oluşuyor biri toprakta 5 m yüksekliğinde 10 m uzunluğunda onun üstündeki kaya ise 20 m uzunluğunda 5 m yüksekliğinde sunağın yanında murç izleri var düz bir şekilde 4 adet. İki kaya arasında bir delik var 5 m derinliğinde yardımınızı bekliyorum.IMG_3872.png6475621c-3733-43af-a683-0d5e7b3a721c.jpegIMG_3751.jpegfd1bce38-f340-43f6-aeb9-d185c8bc276d.jpeg

Brtak

Yeni Üye
Bu gala taşlı gala cıngıllı taşlı gala dedikleri bu olsa gerek bu nasıl bir arazi böyle istinad duvarını yapan kimler acaba yeni dönem mi eski dönem den kalma mı burada bir medeniyet var ise şayet Tarım için elverişli olmadığı için yapılabilecek en güzel mezarlık alanı olur burdan şayet yerin üstünde bu kadar taş var ise var sen düşün yerin altında ne kadar taş vardır
Yeni döneme ait istinad duvarı dediğiniz aslında burada yaşayan insanların arazideki taşları sürüp arazi sınırına dizdikleri taşlar ve bu bölgede patlamış yanardağ mevcut o sebepten her yer taş binlerce taş ama öyle ki bazı işaretler mevcut neye bakacağımı şaşırdım

Brtak

Yeni Üye
Bu da bir diğeri eklediğim ise taşın arkası

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
bu fotoğraflarda ördek göremedim ama ıslatarak tekrar çekim yapmanız daha güzel olur burası mezarlık ve kutsal bir alan gibi duruyor + olan taşın altına doğru bakmanızda da fayda var.
buraya en yakın yerleşim yeri nerede ne kadar uzakta su kaynağı nerede yığma taşlar nerede tepeliğe doğru çıkılan yer nerede daha sorulması ve görülmesi gereken çok yer var

Amisos

Editör
İstavroz bilinmez ne demek istemiş son noktada mısın sınır bölgede misin belki de mezarlık alanın da sın bu beni aşar karışık bir sembol şaşırtmacası çok uzun çizgi istikametin de işaret ara diyecem anma aksi yönünde de yapabilir böyle bir arazide işaretten önce Çubuk yada kaliteli doğru teknoloji desteği lazım

sanal defineci

Editör
..o ördek değil..aslan tasfiri..urartu aslanı muhtemelen.yakın bölgede mezarlık vardır..ancak tahrip edilmiş bi alan gibi duruyor..genede metal ve ya boşluk arayabilirsin..çarpı işaretinin olduğu kaya önünde makineyle tarama yap...