Kıymetli ustam Gümüş harici diğer çubuklarda doyum olduğunda değiştirmek yerine onu nötürüze etmek gerek. Değiştirmeye gerek yok@Sedegor ustam bende ayni sekilde ekledigin resimlerdeki degilde kendimizin yaptigi cubuklardaki rulmalardan bahsettim.pirinc malzeme kullaniyom ama rulmanin malzemesi degisik oldugundan enerji akimini saglarken yada tespit olayinda sikinti yaratirmi ondan bahsettim..birde kullanilan cubuklar yani metaller belli bi zamandan sonra atomlarindan dolayi doyuma ulasiliyor ve etki olaylari azaliyor bunun icin yapacak bisey yok devamli degistirmek lazim diye dusunuyorum.bunun tek caresi gümüş cubuk diye biliyorum onun metaryal yapisi doyumsuz oldugundan ömürlük cubuk oluyor..burda sormak istedigim gümüş cubugun etki alani nedir ve gümüşteki ayar ne olamalidir..ornek verecek olursak genelde kullanilan gümüs kaynakntelidir bununda icindeki gümüş olayi %40 deniyir ama bence daha az normal gumuslerse 925 ayar bunlarls yapsak yada saf gumusle karisitirip ayar olayini yukseltsek arazide tespit etmede bize katkisi ne kadar olur..bende 925 ayar 85 grm var onun yanina 50 grm saf gümüş aldim hatta bi 50 grm daha almayi dusunuyorum..bunlari eritip 980 ayar ve uzeri 5 veya 6 lik cubuk yapacam kendime..sormak istedigim tam olarak bu cubuklarla araziye cikarsam bana ne kadar faydasi olur..çakram bayagi iyi diger cubuklari rahatlikla ve etkili kullaniyorum simdiki hedefim bu yapacagim gunus cubuklar
Arazide kurşun arıyorsun. yaptığımız nedir? Sağ elimize kurşun almak değil mi? bizim elimizde 900 ayar gümüş çubuk, kabze içinde çelik rulman ve alüminyum kabze mevcut.birde araması için elimize kurşun aldık. Çubuk hangisini arayacak ki?
kendisi Gümüş,
rulman çelik
kabze alüminyum
elde de kurşun.
ustamın dediği de aynı.
çubuk ne ise kabze de aynı olsun, rulman da aynı olsun.
mümkün ise çıplak elle tutmak
selametle