Hayırlı günler cümleten,
BulursamKader25 hocam bölge tümülüs yaklaşık 4km. Bölgede çalışmak zor açık arazi ve bana göre hiç değil ,çalışmak bizden geçmiş. Fakat arge için , bilgi toplamak açısından iyi bir yer.
Bana yakın bir bölge olduğu için geniş açılı ve detaylı bir çalışma yaparım yakın zaman inşallah.
Hocam birde geçen ay bir konu açmıştım , (MİHENK TAŞİMİ)adlı, o zamanlarda kullanılan bir mihenk taşı olduğunu düşündüğüm ve arka yüzünde yılana benzeyen bir oyma var. Bir anlam çıkaramadım. Bu mihenk taşı ve yanından aldığım ,kahve rengi toprak 1,60 cm den , Altın çekimi olarak çubuklarla buldum.
Toprağı ve taşı aldıktan sonra altın çekimi bitti, başka yerde malzemelere çubuk tuttuğumda altın işaretini aynı şekilde veriyordu. Numuneyi bir arge şirketinde test ettirdim,
1000/41 oran verdi.taşıda kuyumculara sordum bu zamanda kullanılan bir taş değil,ön yüz olarak benzediğini söylediler ve bu taşın üzerindede altın tanecikleri var sanırım sürtme ile alakalı,ve çubuklarda çekim veriyordu.
Yani bölgede altın işletmesi ile alakalı bir durum var diye düşünüyorum. Bu konuyu bir incelermisiniz? Selametle
Ekli dosyayı görüntüle 252033