Ustam hala isim koymamis ama benim aklimda bir soru dolanip duruyor.az once takilarin fiyatindaki bahsi gecen paranin dolar mi tl mi oldugu ile ilgili soruya tenge cevabini vermis Turko ustam nerden nereye bagliyorum konuyu ustalarim ciddi ciddi kazakistan da bizim ilgilelegimiz turde bir seyler var mi.Bende tur şirketi kurayım.. İran Kazakistan. Bulgaristan da çok mal varmış. Şirketin adını Turko Ustam koysun
Kazakistan , Kırgızistan gibi ülkelerde mezar kazarken yakalanirsan savcının yüzünü görmek için 5 vakit dua edersin. Orada 2 şey çok önemli. Bir ismini kazanmak , Yani babasının koyduğu adı haketmek , ikincisi mezar kutsal.Ustam hala isim koymamis ama benim aklimda bir soru dolanip duruyor.az once takilarin fiyatindaki bahsi gecen paranin dolar mi tl mi oldugu ile ilgili soruya tenge cevabini vermis Turko ustam nerden nereye bagliyorum konuyu ustalarim ciddi ciddi kazakistan da bizim ilgilelegimiz turde bir seyler var mi.
Bende kaynak ekibi var Kırgız bir gün darlandim , aylarca yoluna yattığım bir yer vardı Elşan aga bana hafta sonuna 30 Adam lazım 12 saatte bir yere girmemiz gerekiyor dedim sen iste 50 tane vereyim dedi. Ne yapacaksın diye sordu mezar acacaz dedim 3 hafta gelmedi yanımaTurko Usta desene ismi temirlan olanlarin işi cok zor.orda ustunde hilal olan mezarlar musluman mezari birde ruslarin mezarlarida var bazi mezarliklarda iki turden mezarlarda ayni mezarlikta bulunabiliyor o degilde kus ucmaz kervan gecmez yerlerde mezar kalintilari var kalinti dedigim ust uste bikac tas.yakinindan gecerken dua ediyorlar soruyorum ziret (mezar)dedi kimin oldugunu bilmiyorlar babasindan dedesinden oyle gormus devam ettiriyor .aklima acaba sorusu geldi sormak istedim.
Ustam haberimiz olaydii bi kasa absolut yada smirnof ile cozerdik.olmadi kimiz ikram ederdik.ahbee Turko ustam gomunun dini milliyeti birdir.bizde burdan bi lahit verir anlasirdikBende kaynak ekibi var Kırgız bir gün darlandim , aylarca yoluna yattığım bir yer vardı Elşan aga bana hafta sonuna 30 Adam lazım 12 saatte bir yere girmemiz gerekiyor dedim sen iste 50 tane vereyim dedi. Ne yapacaksın diye sordu mezar acacaz dedim 3 hafta gelmedi yanıma
Ar ge konularına bakıyordum da okuyunca kimiz içesim geldi .tekrar gittiğimde sanada getiririm kendi yaptığım kimiz dan .Ustam haberimiz olaydii bi kasa absolut yada smirnof ile cozerdik.olmadi kimiz ikram ederdik.ahbee Turko ustam gomunun dini milliyeti birdir.bizde burdan bi lahit verir anlasirdik
cengiz han 'ın mezarı daha bulunmadı.Abi ulkeleri secerken neye gore sectin.ciddi ciddi kazakiatanda bizim ilgilenecegimiz tarzda biseyler varmi.