Aliömerin çubuk hakkındaki görüşleri

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,332
Tepkime puanı
2,815
Puanları
23
Konum
Tekirdağ
Trakyalı ustam ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Aslında nihayi hedefim çubuk severlerin ufkunu açacak onlara ön bilgi maheytinde bazı mesajlar vermek. Bunu yaparken öncelikle yaşanan mevcut sorunları görmelerini sağlamaktır.
Şöyle bir örnek vermek istiyorum mahellede sarıkız adında güzel bir kız güzelliğiyle nam salmış. Öte yandan mahellenin yiğitleri sarıkızı elde etmek için adeta birbirleriyle yarışırlarmış. Ama sarıkız sesiz sakin aynı zamnda çok temkinliymiş hiç bir yiğidin kendisine yanaşmasına izin vermezmiş. Huyunu suyunu bilmeden sırf güzeliği için Sarı kızı gören her bir yiğit direk evlilik teklifi verirmiş. Ama her seferinde elleri boş umutsuzca evlerine dönerlermiş. Aynı mahelede fakir bir yiğit daha varmış sarıkızı oda istiyormuş ama önce tanımak huyunu suyunun bilmek için araştırmalar yaparmış kolu komşuya sorarmış. sarıkız hakında gerkli bilgiye sahip olan yiğit sarıkıza nasıl yaklaşacağını anlamış ve yavaş yavaş ürkütmeden kendisini sevdirmeyi başlamış gel zaman git zaman sarıkız bu yiğit karşısında çaresiz kalmış ve gönül kapısını yiğide açmak zorunda kalmış.
Önce uzaktan bakarsın bir şey varmı yokmu anlamaya çalışırsın. Varsa yavaşça yaklaşırsın yoksada çekip gidersin
Sn. Aliömer Ustam,

Konuyu açtığınızda, sarıkızın davranışsal özelliklerini ve nerede tıkanılıp kalındığını çok net ifade ettiniz zaten. Sadece küçük cımbızlamalar gerekli..
Hikâyeniz ise, probleme çözüm olmanın çok yakın cevabı olduğunu düşünüyorum.
Sarıkızın kalbinin merkezine paldır küldür girilebileceğini düşünmüyorum. Lakin bu cümle için alan taramaları konu dışına bırakıp,çubuk için konuşuyorum. Siz, açıklamalarınızda alan taramayı da içine katarak söylemlerinizi sürdürdüğünüz için bir kaç cümle etmek istiyorum.
Mfd teknoloji,problu alan taramalarda durum biraz farklı. (Uzun zamandır kullanıyorum. Hava modu ayrı,yer modu ayrı. Marka vs hiç gerek yok!) Tabiki en büyük problem burada da mineral. Mineral olup olmadığının bir kaç sağlamasını yapabiliyorsunuz ama yetersiz kalıyor. Tek emin olunacak şey açıp bakmak elbette.
Ancak size şu kesin bilgiyi verebilirim. Ar-gelerinizde bu cümlemi kale almanızı tavsiye ederim.
MFd teknolojisi,yer problu alan tarama,sarıkızın direk gönlüne girebiliyor. Tam tepesinde size noktayı veriyor. Yuvarlak hesapla bu taramayı da 90 m çaplı olarak gerçekleştirebiliyor. Kilise temelinde 2 m derinlikte,son 100 cm si tamamen horosanımsı toprak ile kapatılmış (elinizdeki aleti var gücünüzle vuruyorsunuz,1 parmak kalınlığında küçücük parça kopuyor) bu yerde,gitti sarıkızın tepesine bindi. Ve pozitif sonuçlandı.

Lakin bu alan taramayı öyle kafanıza göre canınız istediği yerde kurduğunuzda minerale denk gelme olasılığınız %99. Çok ter atıyorsunuz. Boş, boş,boş,boş.. Bi yerden sonra yıldırıyor tabiki.
Emareleri olan,bir hikayesi olan,ne aranıldığı bilinen bir yerde kulandığınız zaman iş daha basit oluyor tabiki. Velhasıl kelam,orada sarıkız varsa bu alan tarama tam tepesine çıkabilecek potansiyele sahip. Lakin mineral mi değilminin artık bende illallahı geldiği için, noktaladığım yeri başka şeylerde nasıl tespit edebilirim ? Nelerle sağlamaları yapabilirim ? Başarı yüzdesini nasıl arttırabilirim ? Soruları beni, 1-1,5 aydır bu siteye ve forumlara sevk etti. Ve tam da benim istediğim gibi,sağlamaları yapabileceğim çok önemli bilgilere ulaştım. Öncelikle BulursamKader25 ustamdan yerden göğe kadar Allah razı olsun. O'nun sabrı ve öğretici yeteneği sayesinde çok hızlı,sıkıştırılmış paket program gibi istediğim bilgileri pratikte donanımıma eklememi sağladı. Yine sesini duymasam da,hemşerim olduğunu öğrendiğim samimi bir arkadaş edindim ve bilgilerinden muazzam yararlandım, hala yararlanmaya devam ediyorum.Ve forumdaki bir çok ustanın tecrübeleri ve anlatımları ile ,cümle aralarındaki küçük ama hayati öneme sahip bilgi parçacıklarını yakalayıp torbaya atıyorum. Sizin az ama öz yazılarınız apayrı ufuklar açıyor.

Sadete gelirsek, mfd tepesine binebiliyorsa,çubukta binebilir. Ama muhtemelen önce etrafında dolanıp kur yapmak zorunda kalacak olabilir. Yavaş yavaş aklımda oluşan,acaba dediğim soru işaretleri ortaya çıkmaya başladı. Ve bazı tepkimelerden,testlerden sonra ana hatlar ve detaylar çıkmaya başlayacak buna eminim. Ancak şahsen,bu yaz arazide geçmeden ve ter atmadan bulgulara erişemem. Ama kış geldiğinde elimde pratikten elde edilmiş doneler olacağına da eminim.

Çubuk ile sarıkız tespiti için ASLA bulamaz lafını "asla" kullanmam. Bu güne kadar bulunmaması,bundan sonra da bulunmayacağı anlamına yine hiç gelmez. Biri farklı bir şey yapar,ya da minicik minnacık bir detayı görür. O detayın üzerine gider. Detaydan dağ çıkar. Dağdan uçak pisti gibi ışıl ışıl sonuç çıkar. Önemli olan inovasyona açık olalım. Ön yargılı olmayalım. Biri bir şey anlatırken o konu ile ilgili hiçbir şey bilmiyormuş gibi dinleyip,O'nun tecrübelerinde bir ayrıntı var mı diye sentezleyelim. Yeni başlayanlar en büyük potansiyel kaynaktırlar bence. Onların sorduğu küçücük bir ayrıntıdan, şimşekler çaktırabilir sizin gibi değerli ustalara..

Her zaman dediğim gibi. Nedenlerin ne kadar çok olursa,o kadar hızlı ve emin adımlarla sonuca koşarsın. Ve içimden bir ses çığlık atıyor. Ve diyor ki; aradığınız çözüm bir detayda gizli.. Atlanılan,göz ardı edilen,üzerinde durulmayan,küçük ama zekice bir detay var..
Selamlar..
 

adem44

Bilgili Üye
Katılım
14 May 2016
Mesajlar
402
Tepkime puanı
22
Puanları
4
Detay dedığınız topraktakı demır mıneraller l çubugu etkisiz kılan bunlar o yuzden l çubuga takılı kalmamak lazım basıt test yapmak için evin altındakı boslukta cubuk carpı yapıyormu hayır sebebi demir toprak altıda boyle demiri kırabilen dal cubuktur l cubuk derinlik almakta hedef noktayı bulmakta 100 30 bir basarısı var dal cubugun hedef noktayı bulmakta 100 95 basarısı var sebebi demirin altındakı birseyı gorememesi toprak içinde mıneraller var bu iş nasıl olacak eee yerı buldun bu sefer derınlık almakta sıkıntı cıkacak işi kısası alımıyyum folyeye altını sarıp saklayın bakalım cubuk cekecekmı cekmıcek toprakta bu sekılde 3 4 kat belkıdde daha fazla alimiyyum folyeyle sarılı fazla bişey beklememek lazım toprakla acık hava bir degıl bunu kabullenmek lazım test bir alimiyyum folyeye sarı birsey cubuk kalıte kontrolu yapabılırsınız .
 

GERMO

Engellendi
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
1,243
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Güzel kardeşim, sen git çeyrek altınları eritip çubuk yaparsan bulmaz tabiki, hiçbir altın madenden çıktığı gibi saf değildir, tahminimce ve öğrendiğim kadariyla, altın şirketleri bize saf altın dediklerinin içine yine belli oranda metaller karistiriyormus, bizde istedigimiz kadar saf altinim var diye sevinelim, şimdi birde diğer konu, elimize GDO lu çeyrek altın alıyoruz, gidip yüzyıl öncesinin toprak altında yıllanmış altınını parasını sikkesini arıyoruz, aklınız aliyormu bunu, eski altını eski altınla aramak gerek der ustalar, niye diametik bir maden olan Bukalemun gibi her değişik ortamda ısı ve renk sıcaklık değişikliği yaşayan altın arıyoruz, hiç Kaybolmuş bir çocuğu annesinin babasının dayisinin amcasının yakın akrabasının resmi ile çocuk aranirmi, işte bize lazim olan, bu haşarı yaramaz çocuğun resmini çekecek iyi bir fotoğrafçı lazım bize, size diyorum genç kardeşlerim, 50 yaşından sonra bizlere yeniden üniversite stresi yaşatmayın, Allah cc hepinizden razı olsun inşallah kardeşlerim hepiniz varolun.
@28karayel28 ustam. Cubuklarimizda ayni frekans olmasi gerekmektedir diyorsunuz, altin cubuk yapanlarda bulamiyo yani ayni frekans olmuyormu dediginiz gibi
 

GERMO

Engellendi
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
1,243
Tepkime puanı
9
Puanları
0
@mucit ustam sendemi kandirikci oldun, kim bulmuş cihazla küpü, cihazı olan değil küpü, küçük bir kese bulsun cihazı iki katına alayım, varmı böyle bir babayiğit cihaz,
Sen Deyiver bakem, vaaamı vaamı böle bi cihaz

bak aliömer ustatda belirtmiş cihaz al deye sana şunu söyleyim cihazla küp dolusu her an bulabilirsin herşeyden önce nasip ya cihazı alımış olsaydın da o zaman deseydinki daha önce cihaz niye almamışım
 
Son düzenleme:

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
6,666
Tepkime puanı
9,205
Puanları
24
1 gr. altın 1 metre derinlikte 1 metre sinyal yönünü değiştirir. (Atım yapar)

Soru:

Mezarda yatan bayanın küpeleri altın olsa ve toplam 10 gram ağırlığında olsa,
mezarda 4 metre derinlikte olsa, altın sinyali; altından kaç metre uzaklaşmış olur..?

(Havuz problemi gibi oldu, idare edin inşallah) :)
 

Aliömer

Cubuk İle Bosluk ve Metal Tespiti
Katılım
10 Haz 2017
Mesajlar
282
Tepkime puanı
226
Puanları
7
1 gr. altın 1 metre derinlikte 1 metre sinyal yönünü değiştirir. (Atım yapar)

Soru:

Mezarda yatan bayanın küpeleri altın olsa ve toplam 10 gram ağırlığında olsa,
mezarda 4 metre derinlikte olsa, altın sinyali; altından kaç metre uzaklaşmış olur..?

(Havuz problemi gibi oldu, idare edin inşallah) :)
Ustam böylesi zor ama aynı zamanda beraberinde çözümü getiren sorular sokuldukça. Beklenilen sonuçlar kaçınılmaz olur. Her nekadar zor bir soru olsada aslında çözümünde anahtarı olduğunu görmek lazım. 1gr. Altın 1m derinde ve 1 m sapa yapıyorsa. Altının kütlesi ve derinliği artıkça sapma aynı oranla artacaktır.
 
Son düzenleme:

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
1,288
Tepkime puanı
746
Puanları
14
Konum
istanbul-edirne
1 gr. altın 1 metre derinlikte 1 metre sinyal yönünü değiştirir. (Atım yapar)

Soru:

Mezarda yatan bayanın küpeleri altın olsa ve toplam 10 gram ağırlığında olsa,
mezarda 4 metre derinlikte olsa, altın sinyali; altından kaç metre uzaklaşmış olur..?

(Havuz problemi gibi oldu, idare edin inşallah) :)
ustam bu atımı kuzeyemi yapar.
ayrıca tondan bahsedenler varya edirnedeki mal insanı istanbula kadar atar..yaklaşamazsın :)
 

GERMO

Engellendi
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
1,243
Tepkime puanı
9
Puanları
0
@BulursamKader25 ustam, bayram kardeşim benim, 4 mt hemde genellikle kuzeye doğru sapma yapar,

işte bunun için yaptığımız, yere 1,5 mt bakır çubuk çakıyoruz, 1 mt toprakta diğeri toprak üstünde, elimize 10 mt civarı aldığımız kabloyu toprak üstündeki çubuğa sarıyoruz, diğer ucunuda çevrede bulunan ağaca, yüksek bir kayaya bagliyoruz, hiç bir şey yoksa, 3 veya 4 mt lik ince kalası toprağa biraz gomuyoruz, kabloyu en üste sarıyoruz,
Topraga gömülen bakır çubuk, 1 mt
Toprak üstü ağaç veya kaya yüksekliği 3 mt
Burda hem mineral hemde sapmaya az cok cozum buluyoruz, toprak ustu 3 mt kare alanda, yerin alti 1 mt kare alanda mineral ve sapmayi engelliyoruz, yanlış varsa Özür dilerim hepinizden,
1 gr. altın 1 metre derinlikte 1 metre sinyal yönünü değiştirir. (Atım yapar)

Soru:

Mezarda yatan bayanın küpeleri altın olsa ve toplam 10 gram ağırlığında olsa,
mezarda 4 metre derinlikte olsa, altın sinyali; altından kaç metre uzaklaşmış olur..?

(Havuz problemi gibi oldu, idare edin inşallah) :)
 
Son düzenleme:

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
6,666
Tepkime puanı
9,205
Puanları
24
@BulursamKader25 ustam cigerim bayram kardeşim benim, 4 mt hemde genellikle kuzeye doğru sapma yapar,

işte bunun için yaptığımız, yere 1,5 mt bakır çubuk çakıyoruz, 1 mt toprakta diğeri toprak üstünde, elimize 10 mt civarı aldığımız kabloyu toprak üstündeki çubuğa sarıyoruz, diğer ucunuda çevrede bulunan ağaca, yüksek bir kayaya bagliyoruz, hiç bir şey yoksa, 3 veya 4 mt lik ince kalası toprağa biraz gomuyoruz, kabloyu en üste sarıyoruz,
Topraga gömülen bakır çubuk, 1 mt
Toprak üstü ağaç veya kaya yüksekliği 3 mt
Burda hem mineral hemde sapmaya az cok cozum buluyoruz, toprak ustu 3 mt kare alanda, yerin alti 1 mt kare alanda mineral ve sapmayi engelliyoruz, yanlış varsa Özür dilerim hepinizden,
Kurbanım, Ben bu usülü bilmiyorum.
Kullanan kardaşlarımız yazarsa bizde ilk fırsatta dener bakarız inşallah.
 
Üst