Bir ermeni mezar taşi görsel.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
[FONT=&quot]
YALIHÖYÜK'TEKİ TARİHİ ESERLER İNCELENDİ[/FONT]​
[FONT=&quot]

[/FONT]​
[FONT=&quot]

Yalıhüyük İlçesi'nde bulunan tarihi taşın üzerindeki kabartmalar deşifre edildi.[/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]
İlçedeki duyarlı vatandaşların girişimleri üzerine, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Bahar, yaptığı araştırmalarla 5 bin yıllık olayın sırrını çözdü.[/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Bahar, "İlçede yaptığım araştırmalarda çiftçiler tarafından bulunan ve bazı evlerin duvarlarında ve belediye parkında bulan benzeri taş üzerinde kabartmalar var. Roma dönemine ait bir eser, anlamı ise Süvarinin elinde bir şahin, üstte bir kartal ve geri planda bir hilal var. Daha önde de bir kadın. Bu inançlarla ilgili kartal Zeus'u, hilal ise 'tanrı' Men'i ve kadın da Kibele'yi simgeliyor. Bu ölen kişinin ruhunun bir çok 'tanrı' ile korumasını yansıtıyor’’ dedi.[/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]
Yalıhüyük’e iki kez teknik gezi dolayısı ile geldiğini ifade eden Bahar,’’1990 ve 2005 yıllarında iki üç kez incelemeye geldim. O sıralarda höyük boştu. Ancak sonradan yapılaşma ile tahribat görmüş. Bu höyüğü de korumak lazım. Benim tespitlerime göre 5 bin yıllık bir yerleşim yeri’’ diye konuştu.[/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]
Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, kabartma taşlara insanların bilgi sahibi olması için bir tanıtım levhası asılacağını dile getirerek, ‘’Yalıhüyük’te bulunan birçok eser gün ışığına çıkmayı beklemekte. Çiftçiler tarafından ilçe merkezi çevresindeki ve çökelek mevkiindeki höyükten bazı eserleri buluyorlar. Bunların bazıları evlerin duvarlarında yer alıyor. Günümüze kadar bu eserler korunamamış. İlçe merkezindeki Höyük ve çevresi sit alanı içinde. Ödenek olmadığından hiçbir arkeolojik araştırma ve kazı yapılmamış. Kültür ve Turizm il Müdürlüğüne inceleme yapılması için girişimlerim var. İlçede bulunan eserleri de belediye parkında koruma altına aldım’’ dedi.[/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]
Ev sahibi Cafer Tekin ‘’Bu kabartma taşların anlamını bilmiyorduk. Öğrenince sıva altına aldırmadım’’ diye konuştu.[/FONT]​
[FONT=&quot]
Memleket, 17.09.2014[/FONT]​

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
[FONT=&quot]

[/FONT]

[FONT=&quot]

[/FONT]

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Vietnam’ın arkeolojik hazineleri

[FONT=&quot]

• [h=2]Bronz hayvan figürü[/h]Bu bronz hayvan figürü 1977’de güney Vietnam’da bulundu. Ve henüz Güneydoğu Asya’nın tamamında bununla karşılaştırılabilecek bir eser bulunamadı. Yaklaşık 2 bin 500 yaşında ve Vietnam’ın ulusal hazinesi niteliğinde.

[/FONT]

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

[FONT=&quot]

• [h=2]2 bin yıllık bronz davul[/h]Dong Son kültürüne ait bronz davullar zengin süslemeleriyle ünlü. Resimdeki davul M.Ö. 200 - M.S. 50 yılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor.

• [h=2]Kurbağa sembolü[/h]Dong Son davullarında genellikle yağmur ve bereketin sembolü olarak kurbağa figürü bulunur. Mecazi anlamda kurbağanın sesi davulun vuruşunu temsil eder.

• [h=2]Cham kültürü[/h]Champa Krallığı 4. ve 15. yüzyıl arasında güney Vietnam’da var oldu. Resimdeki kumtaşından aslanları Binh Dinh eyaletinden geliyor. Eserin üzerindeki Hint etkisi kolayca seçilebiliyor.

• [h=2]Garuda anka kuşu[/h]Dai Viet’te M.S. 1000’den itibaren görkemli yapılar çoğunlukla ahşaptan yapılmıştır. Günümüze sadece temelleri ve pişmiş topraktan çatı süslemeleri ulaşmıştır. Resimde anka-garuda karışımı bir figür görülüyor. Anka kuşunun kökeni Çin’e dayanırken garuda orta ve güney Vietnam’da bulunan Cham ve Khmer kültürlerinde yer alan efsanevi bir kuş.

[/FONT]

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
[h=2]İmparatorluk mührü[/h][h=2]1827 yılından kalma bu imparatorluk mührü İmparator Minh Mang’a ait. Saf altından yapılmış ve neredeyse beş kilogram ağırlığında.

[/h]

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
H. HUNLAR

Son düzenleme:

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
ORTA ASYA TÜRLERİ.

HAKAS TÜRKLERİ.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...