Bir maceranin daha sonuna geldik...

sef_er

Operatör
kaynak sunlari bir de sesli dinleseydik, sen de hikaya cok ustam maşallah

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
:)
Bunları coğaltmak mümkün
Sahte kimlikle köye gel kılık kıfayet uyarlanmış
Dedemin malı vardı ee yabancı oldugum için bana izin verilmiyor dert , tasa
Köylünün biri , ikisi ah canım öylemi hele bir gel sen yanımıza:)
Yardımcı olalım nerdedir nasıldır? işte yerini tam bilmiyorum ist gidip alet edevat almam lazım ama pere yok
Satar öküzün birini al sana pere
Neler nelerr
Yabanci hayranligi cokturr daha bide mali alip giderken arkalarinda elsallar yolluk yaparlar yanlarina dingiller malin gittigini anlayinca far yemis davsan gibi kalirlar mustehaktirr

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Mal bulanındır ustam acemilik dönemlerimde ermeninin biri giresun görelede bi yeri doğrulattı sonra telefonlar kapandı orda kaldım bi başıma zuvar deresi diye meşhur bi yer çalışma yapmak için kelle koltuk olmak gerek. Oranın en ağar abisini yanıma aldım adamada mahçup oldum. 1 jez yedim o kazığı bana büyğk bi ders oldu. bidahada ermenimi tövbe onlar müslümana günahını vermez. Bu arada aradan 3 ay sonra benim doğrularının yerde kaya 70 cm delinip açılmak sureti ile boşaltılmıştı...

Keskingöz

Tüm Yorumlarım, Resmi Kazılar İçin Geçerlidir.
Süper Moderatör
Madem o kadar emek vermişsin burayada yazmışsın sana biraz tüyo vereyim.

1- İlk kıyım Karsta başladı. O yüzden oradaki Ermenilerin aşağı bölgeye göre çok vakitleri yok idi. Tehcir dönemi ise bu; öyle tünelli mağaralı bir Ermeni ürünü arama.
Ha buraya özel, adam ne olur ne olmaz diye önceden akıl edip işlemi yapıp beklemiştir tehcir anını onu bilmem. Olabilir mi? olabilir.
ama Kars’taki ürünlerin hemen hemen büyük çoğunluğu acele ile bırakılmıştır.

2- iki Çiçek’te de 2 şifre var bu da İki ayrı ürün olduğunu gösteriyor. Belki de kardeşler idi. Ve aynı figürü kullandılar.

3- cihazsız gidip o kadar masraf etmeni akıllıca bulmadım. 60’larda 80’lerde değiliz ki her şey orjinali gibi kalsın ;)

4- normalde çiçek sapı ya da C gibi şifreler ile yön vermese idi altına git derdim ama ilk fotoğraftakinin yer ile sola doğru bir çizgi ile şifrelemiş. Bu da o sap’ın bitişi ile sola doğru olan kısımın ölçülüp o tarafta son nokta olduğunu söyler.

C ile şifrelenmiş olan Çiçek’te de ağzının baktığı yerlerde son noktayı bulman gerekiyor.

5- cihazsız kesinlikle gitme çünkü son noktanın üstü toprak ile kapatılmış olabilir, son nokta işaretini göremez deli divane gibi dolanırsın.

şimdilik bu kadar. Kolaylıklar diliyorum.

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Derede değirmen,gidip gördüm.
Ermeni burası için güney tarafında giriş var , kapı var malzeme orada.
Ermeni orada sözü gecen birinden yardımda istemiş? yardımcı oldunmu dedim yok dedi, buda ayrı bir soru?
İndim değirmene çevresini etüt ettim zırnık yok , kayada zerresi bile yok.

Nokta başka yerde üstelik iki tane biride tuzaklıydı , buradan senin meseleye değinecem Gönül_Eri

Giresun bölgesinde ermeni üç mezardan bahseder bölgeyide işaret eder.
Ahali gider araştırır bulurlar mevkii , açarlar 1 boş 2 boş 3 boş demek almışlar der ermeni
Ertesi gün ahaliden bazıları oraya tekrar gider tezleride acaba bu mezar iki katlımıydı ?
İçlerinden biri su dökmek için oradan biraz uzaklaşır gözüne bir ağacın (meşe) altı kazılmış oldugu görür jeton düşer.
Anladılarki Ermeni bunları kullanmıştı.!
Ermeni o sahaya tek giremiyeceğini biliyor?
lakin onlara tenbih olarak soylenen bir söz var "türkler barbardır gitmeyin öldürürler"
Eh adam gzl plan yapmış bizimkilerde bir güzel yemiş...afiyet olsun....

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Kuyu bulabildinmi ustam aciktamiydi dikkatini cektimi. Az mesafeli sag tarafta olmali

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Keskingöz ustam tavsiyelerin için çok teşekkür ederim soldaki çiçeği tek görseydik seninde dediğin gibi malzemeyi kolay alıcaktık 2.ci çiçek ve yandaki c çiçeğin ortasındaki çizgi işimizi bozdu...Bidahakine yanımda makinede olucak inşaallah

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Mirkut ustam kuyu yoktu sol taraf füzlük sağ taraf önü kayalık 1 mt. Yükseltili bi tepelik üstü düz 6 mt genişliğinde 25 mt uzunluğunda bi koridor gibi yemyeşil bi tane bile taş kaya yok bölge onun dışında full kayalık bu çok dikkatimi çekti bu koridorun önü yani işaretlerin hizası sağı kayalar önde üstte bu otluk düz alan... Kar geldi vaktim kısaydı yetişmedi

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
kaynak ustam insan bi anda öğrenemiyor bu işleri bu baya bi zaman alıyor acı tatlı tecrübeler illaki oluyor. İşli bunlardan ders çıkarabilmekte.. Ki hala olduk diyemiyoruz...

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Mirkut ustam kuyu yoktu sol taraf füzlük sağ taraf önü kayalık 1 mt. Yükseltili bi tepelik üstü düz 6 mt genişliğinde 25 mt uzunluğunda bi koridor gibi yemyeşil bi tane bile taş kaya yok bölge onun dışında full kayalık bu çok dikkatimi çekti bu koridorun önü yani işaretlerin hizası sağı kayalar önde üstte bu otluk düz alan... Kar geldi vaktim kısaydı yetişmedi
Isaretin az sag caprazina dogru ortalama 20 adim ilerısınden hafıf rampa asağı setlı yer olmali orda çokmuş bır yer veya sekilsiz bir sal tası olmali, yabani gül dikenlı ağacı bulmalısın ordan kayanin dibinden girisin olmali. Bu ikinci giris. Diger yazdigim tunelden giris yalniz tuzaklidir. Burasi oyle basite alinacak yer degil kardesim. Yeralti mahsenleri ve hatta yeralti kaleside olmali. Muhtemelen rumlara aitdir. Selametle

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Eyvallah Mirkut ustam baharda bölgede olucam nasipse burdan güncel paylaşım yapicam...

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Aklımdayken paylaşayım bahara kim kala kim gide:)
İki papatya göbeklerinden ara ölçü al
Birini bulduğun zaman diğeride parelelinde olma ihtimali var,bire bir vermiş sanırım.
"Bu arada papatyaların hangi istikamet baktığını doğu,batı vs belirtmedin."