Bu mezar veya define olabilir mi???

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Bir de bir arkadaşımın bulduğu şeyi sormak istiyorum 4 5 metrekare bütüklüğünde bir alanı aşağıya doğru 5 metre kadar kazmışlar beton gibi sert bir şeye denk gelmişler her kazmayı her vurduklarında beyaz bir toz kalkıyormuş korkmuşlar kepçeyle falan gelmişler aynısı olmuş hocayla gitmişler yine aynısı olmuş bu beyaz toz gerçek olabilir mi bana pek inandırıcı gelmiyor böyle şeyler yoksa arkadalım beni mi yiyor
Kirectir O buyu olsa duramazsin

hayalsaati

Bilgili Üye
Ozi7 ustam gece hafif ayışığı lambayı fazla kullanmıyoruz. Ben bir iki metre gerideyim. Sert olmayan bir kayaya kazmayla kırmak amaçlı arkadaş vuruyor. Bel seviyesine kadar beyaz bir toz çıkıyor. Uç kişiyiz üçümüz de aynı tozu görüyoruz. Bizimkiler korktu hatta başımız dönüyor dediler. Kazmayı aldım uç beş ben salladım toz hala yükseliyor ama baş dönmesi falan bende yok. Bıraktık gittik. Gündüz gittim. Küçük çekiçle vurdum baskıyla kayadan fırlayan parçalar. Gece ayışığı da oyun edince gece olay gizemli oluyor. Ama gerçekte sadece kayadan kopan toz parçaları. İnsanın gece hayal gücü de eklenince her şeye benziyor. Normalde anormal bir şey yok.

Ozi7

Yeni Üye
Ozi7 ustam gece hafif ayışığı lambayı fazla kullanmıyoruz. Ben bir iki metre gerideyim. Sert olmayan bir kayaya kazmayla kırmak amaçlı arkadaş vuruyor. Bel seviyesine kadar beyaz bir toz çıkıyor. Uç kişiyiz üçümüz de aynı tozu görüyoruz. Bizimkiler korktu hatta başımız dönüyor dediler. Kazmayı aldım uç beş ben salladım toz hala yükseliyor ama baş dönmesi falan bende yok. Bıraktık gittik. Gündüz gittim. Küçük çekiçle vurdum baskıyla kayadan fırlayan parçalar. Gece ayışığı da oyun edince gece olay gizemli oluyor. Ama gerçekte sadece kayadan kopan toz parçaları. İnsanın gece hayal gücü de eklenince her şeye benziyor. Normalde anormal bir şey yok.
Eyvallah ustam arkadaşa söylerim bakalım ben de merak ettim onu

Sedegor

Engellendi
Dünyanın düz oldugunu her kes bilecek bir gün !
O taş mezar steli nerden geldiyse artık ! Yunan mezarına ait isim yazıyor. Sen evi Ermenilere ait oldugu için inceliyorsun sanırım. Bahcede kuyu ve yaşlı agaçlara bak.
Evin eşigi, ocagı kileri gibi yerlere bak.

O eve seni götüren hikayeyi yazarsan iş degişir.

Ozi7

Yeni Üye
O taş mezar steli nerden geldiyse artık ! Yunan mezarına ait isim yazıyor. Sen evi Ermenilere ait oldugu için inceliyorsun sanırım. Bahcede kuyu ve yaşlı agaçlara bak.
Evin eşigi, ocagı kileri gibi yerlere bak.

O eve seni götüren hikayeyi yazarsan iş degişir.
Ev akrabamın taşı şans eseri bayram ziyaretinde gördüm hemen konuştum amcayla evi falan sonradan kendileri yapmışlar taşı çıkaramamışlar hep ordaymış onun için değersiz şunu bunu koyduğu oturduğu bir taş o kuyuyu da kendileri sonradan yapmışlar şans eseri buldum bu taşı hakkında bir şey bilmiyorlar sadece eskiden tarlaymış ve o amca kendini bildi bileli taş ordaymış ev yapınca taş da bahçede kalmış yanından su çıkınca kuyu açmışlar o taşı da kuyudan çıkan suyu koymak için falan kullanmaya başlamışlar iyi gelmiş anlayacağın ama mezar olacağına falan hiç inandıramıyorum amcayı çok sıkıntılı bi kaç kez daha görüşeceğim peki mezarsa değerli eşyaları yanında olabilir mi

Ozi7

Yeni Üye
Hemen önündeki düz taş da çok dikkat çekici değil mi dümdüz olması

Apollon01

Moderatör
Moderatör
Bahasettiğim tepede de insan şeklinde üst üste konmuş kayalar var köylüler kızkaya diyor hatta değişik de bir hikayesi var rivayete göre fırında ekmeğini pişiren annenin küçük kızı altını pisleyince temizleyecek bir bez bulamayan annesi ekmekle altını temizleyince kucağında bebeğiyle anında taş kesiliyor ondan bir şey çıkar mı sizce 15 gün sonra yöreye tekrar gideceğim o zaman onun da fotolarını yüklerim
sen buraya yoğunlaş kardeş bu insan sureti kayaları tepeyi uzak yakın resimle paylaş bakalım,orası daha iyidir; bana göre burda sıkıntı var o ihtiyar adamla uğraşılmaz

poseidon2023

Uzman
burda yapabilecegin cubukla boşluk ve metal tespiti yapman gerekir

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Ozi7 yazılar hangi yöne bakıyor ?