buralar hedefimde; tavsiye varmı? ustalar

bestami

Aktif Üye
dediğiniz deve bu mu?

Resimleme nasil olmali konusunu muhakkak okuyun.
Her isareti figuru bu sekilde parca parca resimleyin.
Sonra imkan nispetinde her cepheden manzara resimlerini alin.
Benum deveye benzettigim figurun kafa kisminin arkasini muhakkak resimleyin.
Dikdortgen veya yuvarlak varsa olculerini alin.
Sonra sol yanina gecin oradaki ozellikle kanal cizgilerini cekin ve olcun.

Biradaki resimlemeleri fotograf makinasi ile yapin. Pikseli en yuksegine getirin. Butun diger ayarlari da otomatik hale getirip hafizaya alin. Yedek pilsiz ve hafiza kartsiz gitmeyin. En az 200-300 adet resimle donun.
Bu resimleri pc ye yukleyin.
Acele etmeden tek tek inceleyin ve cok guzel bir kompozisyonla yeni bir konu acin ve numaralandirdiginiz resimleri kisa bilgiler yazarak yukleyin. Misal : Burasi isaretin olsugu kayanin arkasi ve yon kuzeybati gibi. Kisa kisa bilgiler.

Bu sekilde bir calisma yaparsan sana tum noktalari ustalarimiz isaretlerler insallah.

Kilise alanini resimlemeyi unutma insallah.

Alanin tumunde daha once on islem yapilan yerler varsa yakin uzak resimlemeyi de ihmal etmeyin. Bakalim buralara, bosa kurek sallamaya gerek kalmasin.
BulursamKader25 abicim, anladım zaten dedim gidip bakacam diye de, emareler beklediğimden fazla oldu maaşallah, 21 mp makina ile çekiyorum, ama bazen fotolar net olmuyor, ne kadar dikkat etsekte eliimiz titriyor, çok net olmuyor resimler maalesef artık yaşlanmışız, 51 i devirdik şükür, sizlerede hayırlı işler dilerim,

bu devemiz bu mu abi çizdim, başka benzetemedim, sizinde son tavsiyenizi alıp en kötü ihtimalle 2gün içinde gidip gereğini yaparız inşallah, kısmetimiz neyse o, hayırlısı

bestami

Aktif Üye
resim burda

eklemeyi unuttum resmi özür abi, burda işte

28karayel28

Moderatör
Moderatör
Ustalarımız döktürmüşler, güzel güzel yerler belirlemişler, bundan sonraki bir çok iş size,çubuğunuza ve fotoğraf makinenize düşecek, adım adım çubuk tutup, resim çekeceksiniz,hepberaber konuşacağız, tartışacağız karar vereceğiz, Ustam yer güzel evet güzel bir o kadarda zor bir yer, en zayıfını, en kolayını bulmaya çalışalım,size şöyle bir örnek vereyim, Avcı hayvan sürüsü, avlayacağı sürüden en zayıfını, güçsüzünü tesbit eder, tüm sürü ise ona yönelir ve avlarlar, Bizde avcıyız, İllaki zayıf halka vardır. Siz boşluk bulmaya çalışın, bulduğunuz yeri bizlerle paylaşın,oda olabilecek yermi değilmi, zormu kolaymı bakalım, tek tek eleyelim, Ustam kusura bakma biraz laf kalabalığı yapmışımdır, amacım sizi bıktırmamak, usandırmamak,bu tür yerlerde teknoloji, maddiyat ,is makinesinden bir tanesi olmak zorundadır.Ustam deveye de gelirsek çözümü anlatmış olduğum konunun içindedir. Saygılar Sevgiler

bestami

Aktif Üye
@BulursamKader25 @akyol @28karayel28 ustalar kusurmuza bakmayın, kusur ettiysek özür dilerim, ama buralar emek harcamayı hak ediyor değil mi? arazi biraz sarp yer, o biraz zorlaştıracak işi ama sorun yok kısmet de ne varsa diyem, çok teşekkür ediyorum, kolay gelsin
Turko dardanos adil_e ustalar sizlerin özel yorumu var mı burda?

Son düzenleme:

Turko

Uzman
Adam sağ kulağının üzerine yatmış.

Jookerturk

Bilgili Üye
Az işçilik için, araştırma ve geliştirme bölümünü iyi geçirmeniz gerekir. Bölgeyi karış karış gezin, fotoğraflama işini hiç hafife almayın bol bol fotoğraf çekin. Çalışma yapacağınız kişi varsa, söyleyin sırrına kimseyi vakıf etmesin/etmeyin. Sessiz sedasız sabırla çalışın. Rabbim muavfak etsin inşallah.

Turko

Uzman
En üstte mavi daire içine aldığım yerde Kurt başı yada ayı başı gibi birşey var , arkasını ve daire içine aldığım kısmın çevresini yokla orada bir tane ufak 150-160 cm lik sahte sanduka olacak , koruması . Bide çık yukarıya arkadaş orayı da görelim. Birde bu kulağına yatan vatandaş in kafa bağlı çiçek motifi var gibi bayan çıkarsa şaşırma :)