Arazide'de çok denedim örneğin 10 mt ileriye altını yere koydum karşıma aldım çubukları çektim numuneli ve numunesiz direk yön vermiyor. Altında saat yönünde,gümüşte tersi ve test ettiğim diğerleri de var.
Sesli frekans destekli( kablosuz ses frekansi) çubukla 4950-5000 metre derindeki petrolü bunamanın üçüncü katından tespit ettim.(Derinlik tespiti çubuğa sesli komut vererek yaptim),Kesin değil ama petrol olduğuna inanıyorum.Bu konu ile fikir açıklamak isteyen olursa sohbeti derinlestirebiluriz.
Pirinç çubuk, l değil t şeklinde çubuk.Frekans ve güç kaynağına giden ara bağlantı kablo takılı olduğu ve aşağı doğru salık vaziyette olduğu halde bu çalışma oldu.Çubuk frekans ve güç kaynağına takılı halde değil iken yani çubuktan gelen kablo takılı değil.Tasarim olarak çubuk t şeklinde mizrak gibi ucunda huni gibi parça var,ortadan eklemeli arkasinda ve tutma yerinin altında yuvarlak ovalimsi parça vardır.tutma yeri önce ve içinden gelen parça aşağıdan çıkıyor. Arama ilgili frekans hoparlörden dışarı verildi ve çubuk elime aldım petrol olan yerde işareti verdi.Derinliğide çubuğa komut vererek yaptım.