BulursamKader25 ustam 5 tane gümüş kaynak teli alsam 4 tanesini 48 cm den büksem iki iki yanyana birleştirip kalan birinide 12 cm kesip tutma yerine kullansam olur mu ?
Son düzenleme:
Kardaşım,@BulursamKader25 ustam 5 tane gümüş kaynak teli alsam 4 tanesini 48 cm den büksem iki iki yanyana birleştirip kalan birinide 12 cm kesip tutma yerine kullansam olur mu ?
Hocam siz nasıl kullanıyorsunuz ? Bu şekilde kullansam çubuğun yön vermesinden elimde veya kalemin içinde dönemde sıkıntı olmaz mıKardaşım,
Bu konuda hiç tecrübe etmedim.
Amma gönlüme yatmadı, içime sinmedi.
ucuz çubuklar olsa dene diyeceğim, lakin en pahalı çubuğumuz bu.
Kalınlaştırmak için yapmak istiyorsan;
6 adet al.
3 er adetini hafifçe lehimlet. ( yanyana değil, 2 si altta 3ncüsü üstlerine)
Zaten boyları genelde standart, 50 cm.
10 cm.den bükersin.
6mm çapında 2 adet gümüş çubuğun olur.
Bende 5 taneden yapiyorum.Hocam siz nasıl kullanıyorsunuz ? Bu şekilde kullansam çubuğun yön vermesinden elimde veya kalemin içinde dönemde sıkıntı olmaz mı
Allah işini rast getirsin ustamCümleten hayırlı akşamlar BulursamKader25 ustam emeği geçenlere tekrar teşekkür eder,Allah'tan gönüllerindeki dileklerini kabul etmesini niyaz ederim.Gümüş çubukla dere kenarına yakın bir yerde, önce boş,sonra mıknatıs ve sd ile (sistem)'ile her yönden denediğim ,kablo ilede derinliğini alıp 1,60 mt metal testi uyguladim gümüş,kurşun,küp ,sadec altin tepkisi var.
derinlik.40 cm yüzey toprağını 1metre kare alandan aldım.demir çubuk sapladım 15dk.bekledim hatta 1kğ kadar bentonit mineral 3mt.ileriye koydum mineralin üzerinden geçtim tepki yok ve her yönden aynı noktayı verdi.Bu arada boşluk kontrolü yaptım boşluk yok. 50cm'den sonra yarım mt.kare alan katılaşmış toprak,kazma zor işliyor avuç içi kadar parça,parça kopuyor. Eşilen alanın yarısi aynı renk toprak küreğe basdıkça rahatçâ alınıyor 1,20 indim alan daraldı genişletmemlazım yağış başladı iki gündür de kardan dolayı bekliyorum. Ayrıca aleminyum çubuklada test ettim,uçlarına kurşun'da sürdüm alemınyumda'da altın işareti verdi çelik yüzük ile.bir yazınızda aleminyum çekim yapmaz diye geçtiğinı okumuştum,sadece metal tespiti yapar . Yavaşta olsa 4,5 mt den çekim yapıyor, her yönden aceba zihinsel'mi yönleniyor bilmiyorum. Birde paylaşmak istediğim bir konu var . Gramajları farklı iki metal bir birine 5,6 mt uzaklıkta konduğunda bunları ortalayıp 3 ,4 mt uzaktan çekim alıp ortalarına geldiğimde çubuklar önce kapanıp sonra x konumuna geliyor (ileri gitsenizde geriye yön veriyor) daha sonra çarpı konumundan çok olana yön veriyor .Sanki bir maden çizgisi oluşuyor, mesafeyi artırarak tekrar ,tekrar deneyeceğim ,gümüş çubukla denedim .diğer çubuklarlada deneyip yazarım inşallah. Bu denemeyi kazdığım yerde altın ile denedim direk çukura yöneldi.Hocam bir öneriniz olurmu.Şimdiden çok teşekkür eder, cümleten hayırlı cumalar dilerim.
Hayırlı Cumalar Kardaşım,Cümleten hayırlı akşamlar @BulursamKader25 ustam emeği geçenlere tekrar teşekkür eder,Allah'tan gönüllerindeki dileklerini kabul etmesini niyaz ederim.Gümüş çubukla dere kenarına yakın bir yerde, önce boş,sonra mıknatıs ve sd ile (sistem)'ile her yönden denediğim ,kablo ilede derinliğini alıp 1,60 mt metal testi uyguladim gümüş,kurşun,küp ,sadec altin tepkisi var.
derinlik.40 cm yüzey toprağını 1metre kare alandan aldım.demir çubuk sapladım 15dk.bekledim hatta 1kğ kadar bentonit mineral 3mt.ileriye koydum mineralin üzerinden geçtim tepki yok ve her yönden aynı noktayı verdi.Bu arada boşluk kontrolü yaptım boşluk yok. 50cm'den sonra yarım mt.kare alan katılaşmış toprak,kazma zor işliyor avuç içi kadar parça,parça kopuyor. Eşilen alanın yarısi aynı renk toprak küreğe basdıkça rahatçâ alınıyor 1,20 indim alan daraldı genişletmemlazım yağış başladı iki gündür de kardan dolayı bekliyorum. Ayrıca aleminyum çubuklada test ettim,uçlarına kurşun'da sürdüm alemınyumda'da altın işareti verdi çelik yüzük ile.bir yazınızda aleminyum çekim yapmaz diye geçtiğinı okumuştum,sadece metal tespiti yapar . Yavaşta olsa 4,5 mt den çekim yapıyor, her yönden aceba zihinsel'mi yönleniyor bilmiyorum. Birde paylaşmak istediğim bir konu var . Gramajları farklı iki metal bir birine 5,6 mt uzaklıkta konduğunda bunları ortalayıp 3 ,4 mt uzaktan çekim alıp ortalarına geldiğimde çubuklar önce kapanıp sonra x konumuna geliyor (ileri gitsenizde geriye yön veriyor) daha sonra çarpı konumundan çok olana yön veriyor .Sanki bir maden çizgisi oluşuyor, mesafeyi artırarak tekrar ,tekrar deneyeceğim ,gümüş çubukla denedim .diğer çubuklarlada deneyip yazarım inşallah. Bu denemeyi kazdığım yerde altın ile denedim direk çukura yöneldi.Hocam bir öneriniz olurmu.Şimdiden çok teşekkür eder, cümleten hayırlı cumalar dilerim.
Cümleten hayırlı akşamlar @BulursamKader25 ustam emeği geçenlere tekrar teşekkür eder,Allah'tan gönüllerindeki dileklerini kabul etmesini niyaz ederim.Gümüş çubukla dere kenarına yakın bir yerde, önce boş,sonra mıknatıs ve sd ile (sistem)'ile her yönden denediğim ,kablo ilede derinliğini alıp 1,60 mt metal testi uyguladim gümüş,kurşun,küp ,sadec altin tepkisi var.