BulursamKader25 ustam selamün aleyküm.
Nym 6 cm cap bakır tel aldım.tam manasıyla duzlestiremedim.oldugu kadar oylece buktum . Bir avuç bozuk parayı cuzdanindayken birkaç metre mesafeye koydum,tam TV nin önüne ve acikti TV. Ona rağmen zayıf ta olsa tepki gösterdi. Ninem saçını tariyordu. Bir tutam saç aldım iki metre önünde yan tuttum çubuklar paradan daha kuvvetli tepki verdi, saçın sahibini gösterdi yanına varınca kapandı,çarpı yaptı sonra tam yaklasinca göğsüme yapıştı cubuklar, paralel olarak.
Kanepede kabak çekirdeği vardı .posetinden bir tane elime aldım yine tepki çok güzel hemen pakete yöneldi. TV hep açıktı.
Denemeler evde üçüncü katta yapıldı.
Kabza olarak tükenmez kalem dışı kullandım çok faydalı oldu.
Çöpün yanında alüminyum elektrik direklerinden kullanilan tel buldum iki çift ayırdım içinden ,burdum .ilkin bunu denedim evin içinde. Kafasına göre takılıyor. Aynı yerdeyken bir çarpı yapıyor bir sağ çubuk kapanıp sol düz davranıyor.bazen arkaya iki kanat açılıyor,ne diyor anlamadım. En güzel tepkide bana göre plastik üstüne bakır tel kablosundan soymadan sarip çatal çubuk yaptım .ama o da bazen yukarı kalkıyor bazen de aşağı gösteriyor. Muhterem ustam şimdilik bu kadar. (Ustam sizce çubuk bende çalışıyor mu. )
Gümüş çubuk ve çelik yüzük yarın postaya verilecek inşallah. Kıymetli rehberliğinde muhtaç kardesinizden selam ve hürmetler.