@
BulursamKader25 Hocam Merhaba.
Merhaba Kardaşım.
Boşluğun derinliğini ölçerken bir ayrıntıyı size sormak istiyorum.
Çiviyi çaktık,kabloyu serdik. Çubuk çektik,odanın içerisine herhangi bir yerden girdik. Çubuklar çapraz,boşluk işaretinde. Çiviye doğru yöneldik. Çiviyi ayaklarımızın arasına aldık yavaş yavaş yürüyoruz
. Duvara geldiğimiz için çubuk biraz açıldı tepki verdi v.s. Duvar bitti.Duvar kalınlığı 90 cm çıktı
Oda duvarı kalınlığı 90 cm. çok fazla. Olmaz demiyorum amma çok nadirdir 90 cm.
Bu yerin tekrar kontrol edilmesinde fayda var...
ve "çubuklar tam açıldı" . Şimdi açılan çubuklar ile kablo üzerinde yürümeye devam ediyoruz. İlk X yaptığı yer ile, duvarın bitip çubukların tam açıldığı yer arası oda yüksekliği diyorum ben.Sonrasında da tavan ile yeryüzü yüksekliği..
Doğru..
Soru 1 : Çiviyi tam boşluğun bitimine çaktığımıza göre,
( Duvarın dibinde olacak )
kablo üzerinden yürürken,çubuklar boşluk işaretinde mi olmalı ? Böyle bir zorunluluk var mı ? Kablo üzerindeyken, çubuklar boşluk işaretinde değilse, çiviyi yanlış yere (duvarın üstüne) mi çaktığım anlamına geliyor ?
Kablo üzerinde yürürken çubuk boşluk işaretinde olmamalı,
stabil halinde olmalı yani birbirine palalel olmalı.
Çivi duvarın oda kısmında olmalı.
Çivinin üzerinde durup çubuğu normal tutuşta tutacaksınız ve yürümeye başlayacaksınız.
Yani aslında derinlik ölçerken,çubuklar boşluk işaretinde olmalı ve önce açılıp sonra kapanması mı gerekiyor ?
Yürüdükten sonra belli mesafe BOŞLUK işaretini vermeli.
Boşluk İşareti verdiği yere bir işaret koyun. Yürümeye devam edin.
Çubuk siz yürümeye başlayınca yeniden, ilk halini alacak, yine bir mesafe gitikten sonra;
BOŞLUK İŞARETİNİ verecek. Buraya da bir işaret koyacaksınız.
Sonra bu işaret verdiği araları Metre ile veya adımla ölçüp, ölçülerini çıkarmış olacaksınız.
Soru 2 : Oda yüksekliği alınırken ;
çivi ile bir sonraki çarpı yaptığı yer arası oda yüksekliği ise, bu mesafe ölçüldükten sonra, duvarın kalınlığı çıkarılmalı mıdır ?
Çıkarılmasına gerek yok, ölçüye dahil ediniz. Bu daha sağlıklı olur.
Ben çok sağlıklı ölçü alıyorum, yanılma payım yok diyebiliyorsanız duvar kalınlığını düşebilirsiniz.
Saygılarımla..