çubuk ve şakülde ustalarin görüşleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GERMO

Engellendi
GERMO ustam sende bi şeyler yanlıs donuyor gıbıme geldı yanılmıyorsam 80 metreden sınyal aldıgını soylemıstın bu gıbı mesafelerden mınerale sınyal alırsınız mıneral eleme ıslemını kendınız belırleyıp yapacaksınız bunun ıcın yapmanız gereken ılk asama cubugunuz her gıttıgınız yerde bı seylere donuyor mu donuyorsa cubugunuz doğru cubuk degıl her yerde altın yok yada buyuk kutlede altın yok ıkıncı asama gıttınız cubugunuz 4 5 8 yerde donmedı ama altın gomdugunuzde altına gıdıyor bu cubuk doğru cubuktur kullanılması gereken bu cubuktur bu halde oldugu halde 80 200 metrelık cekımlerde mıneral oldugunu unutmmak lazım mınumum 1 kılometre dırek gorus altında daglar tepeler cubugunuzun cekımını dusurur senın yaptıgın en buyuk hata yakın mesafelerdekı cekımlerı dıkkate alıyorsunuz gercek altında cubuklar bıldıgımız egılır zayıf cekımlere ıtıbar etmeyın ustam zamanında ben ıtıbar ettım sonu gelmıyor .
adem44 ustam anladığım kadarıyla diyorsunuz, yakın mesafelerde minarele yakalanma ihtimali daha yüksek, ustam şunu sorsam ustalarımdan çubuk yön verdi alttaki işaretin metalin nesnenin enini boyunu ebatı nı öğrenebilirmiyiz.

GERMO

Engellendi
Haklisin Kardasim,
Verdigimiz bilgiler genel bilgilerdir cogunlukla. 3 gunde kimse cubukcu olmaz.

Aklimiza geldikce
Sorular soruldukca cevaplar verdik.
Cubukla ilgilenen bu bilgilerden deneme yanilma yoluyla istifade edebilir.

Hicbir cubuk tecrubesi olmayan
Cubuk isine heves ediyorsa
Uzaktan egitimle elimizden geldigince yardimci oluruz insallah.

Amma gecmis bilgi ve tecrubesi olan,
Okudugu yazilarla izledigi videolarla kendine bir yol secen kardasimizin bizden ogrenecegi birsey yoktur. Zira ilerleme kaydedemeyiz.
Bilmedigim sistemlerin nasil hocasi olabilirim?
Gayret eden olacak.
Arazide test alani kuracak.
Hergun antiraman yapacak.
Kisaca laf dinleyecek cubuk ogrencisi.

Cubuk tutmasini ogrenmeden metal tespiti yapanlari anlamiyorum, ne cabukda altina gumuse ulasiyorlar..?

Acele eden hedefe asla ulasamaz.
Heryeri kazar veya kazilmasina vesile olur.
Sonra bu durumu gorenler cubukcular cakal olmus derler. Adam gordugune gore hukum veriyor, ne yapsin.
@BulursamKader25 ustam ESSELAMÜNALEYKÜM, teşekkür ederim ustam bugüne kadar öğrendiklerimle ilerledim, ustalarımın yöntemleriyle sizlere çırak olmaya çalıştım, amacım sadece bir veya iki tane kazıp birşey çıkıp çıkmaması değil, sadece öğrendiklerimle ne gibi bir beceri yetenek edindim, ustam kazılan alan kendi taşlı çakıldı tarlamız, iyi bir tecrübe olduğuna inanıyorum, bundan sonra tekrar sizlere yeni baştan cirakliga devam, ustam AZİZU RAHMAN'ın guzel kulları birbirini yanlış anlamaz her zaman bağrına basar, ha seyyidu nebi ha ümmeti nebi, kardeş kardeştir, hep diyorum, ben sizlerden razıyım, TEVVABU RAHMAN'da sizlerden razı olsun, tabiki kardeşligimi ve cirakligimi kabul ederseniz daha çok sevinirim.

Son düzenleme:

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
@BulursamKader25 ustam ESSELAMÜNALEYKÜM, teşekkür ederim ustam bugüne kadar öğrendiklerimle ilerledim, ustalarımın yöntemleriyle sizlere çırak olmaya çalıştım, amacım sadece bir veya iki tane kazıp birşey çıkıp çıkmaması değil, sadece öğrendiklerimle ne gibi bir beceri yetenek edindim, ustam kazılan alan kendi taşlı çakıldı tarlamız, iyi bir tecrübe olduğuna inanıyorum, bundan sonra tekrar sizlere yeni baştan cirakliga devam, ustam AZİZU RAHMAN'ın guzel kulları birbirini yanlış anlamaz her zaman bağrına basar, ha seyyidu nebi ha ümmeti nebi, kardeş kardeştir, hep diyorum, ben sizlerden razıyım, TEVVABU RAHMAN'da sizlerden razı olsun, tabiki kardeşligimi ve cirakligimi kabul ederseniz daha çok sevinirim.
Aleyküm Selam Kardaşım,
Daha öncede yazdım size:
Bildiğiniz, kullandığınız sistemler çok fazla.
Amma bu sistemlerde USTA değilsiniz.
Bunların hangisi sizde daha iyi çalışıyorsa;
bu sistemi seçmeli ve UZMANLAŞMAYA başlamalısınız.
Yoksa hedefe/hedeflere ulaşmanız çok zaman alır.

Biz size ancak yol gösterebiliriz.
Yolda gidecek, yürüyecek sizsiniz.
Bu da sizin niyet ve gayretinize bağlı.

Çubuk işi BİREYSELDİR.
Deneme yanılma yöntemini kullanıp, kendinize uyarlamanız lazım.
Benim başarılı olduğum noktalar sizde başarısızlık sonucuna götürebilir.
Çubuk boyu dahi şahsınızdaki enerji ile alakalıdır.

Tüm bunları çözmek, belirlemek, tespit etmek için TEST SAHANIZIN olması elzemdir.
En az 6 ay terleyeceksiniz. Bıkmadan usanmadan antıraman yapacaksınız.
Kolay değildir bu dediklerim. Sabırlı adam işidir.
Planlı programlı, kayıt-kuyudat tutarak çalışmak gerektirir.

Hayırlı Cumalar.

GERMO

Engellendi
Aleyküm Selam Kardaşım,
Daha öncede yazdım size:
Bildiğiniz, kullandığınız sistemler çok fazla.
Amma bu sistemlerde USTA değilsiniz.
Bunların hangisi sizde daha iyi çalışıyorsa;
bu sistemi seçmeli ve UZMANLAŞMAYA başlamalısınız.
Yoksa hedefe/hedeflere ulaşmanız çok zaman alır.

Biz size ancak yol gösterebiliriz.
Yolda gidecek, yürüyecek sizsiniz.
Bu da sizin niyet ve gayretinize bağlı.

Çubuk işi BİREYSELDİR.
Deneme yanılma yöntemini kullanıp, kendinize uyarlamanız lazım.
Benim başarılı olduğum noktalar sizde başarısızlık sonucuna götürebilir.
Çubuk boyu dahi şahsınızdaki enerji ile alakalıdır.

Tüm bunları çözmek, belirlemek, tespit etmek için TEST SAHANIZIN olması elzemdir.
En az 6 ay terleyeceksiniz. Bıkmadan usanmadan antıraman yapacaksınız.
Kolay değildir bu dediklerim. Sabırlı adam işidir.
Planlı programlı, kayıt-kuyudat tutarak çalışmak gerektirir.

Hayırlı Cumalar.
@BulursamKader25 ustam Allah cc razı olsun sizlerden, ustam Hamdolsun sabır bende çok, inşallah sizlerde yol göstermeye devam edersiniz, ustam pirinç çubuk alüminyum çubuk ta karar kıldım, Birde kabakburgiba ustamın tavsiye ettiği pirinç şakül, çünkü bunlar daha etkili.

Son düzenleme:

GERMO

Engellendi

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
GERMO ustam en iyi şakül neyden yapilir
ben kabakburgiba ustadan prinç ve neodyumu öğrendim.cam şakülü arastırmalarımla kullanmaya basladım.kurşun şakülde kullanıyorum..kurşun şakülü sadece minarelde kulkanıyorum.
neodyum şakül sadce altına tepki verir.hepsini kullanım yeri başka..prinç şakül al işe başla .birde neodyum şakül al zamanla onuda son noktada kullan..

Mushap

Editör
Haklisin Kardasim,
Verdigimiz bilgiler genel bilgilerdir cogunlukla. 3 gunde kimse cubukcu olmaz.

Aklimiza geldikce
Sorular soruldukca cevaplar verdik.
Cubukla ilgilenen bu bilgilerden deneme yanilma yoluyla istifade edebilir.

Hicbir cubuk tecrubesi olmayan
Cubuk isine heves ediyorsa
Uzaktan egitimle elimizden geldigince yardimci oluruz insallah.

Amma gecmis bilgi ve tecrubesi olan,
Okudugu yazilarla izledigi videolarla kendine bir yol secen kardasimizin bizden ogrenecegi birsey yoktur. Zira ilerleme kaydedemeyiz.
Bilmedigim sistemlerin nasil hocasi olabilirim?
Gayret eden olacak.
Arazide test alani kuracak.
Hergun antiraman yapacak.
Kisaca laf dinleyecek cubuk ogrencisi.

Cubuk tutmasini ogrenmeden metal tespiti yapanlari anlamiyorum, ne cabukda altina gumuse ulasiyorlar..?

Acele eden hedefe asla ulasamaz.
Heryeri kazar veya kazilmasina vesile olur.
Sonra bu durumu gorenler cubukcular cakal olmus derler. Adam gordugune gore hukum veriyor, ne yapsin.
Abi cok sukur test alani ayarladim 10 donum bir arazisi olan ciftlik var bos halde orada hafta ya calismalara baslayacagim insaallah bu hafta gidecek arkadas eline ne gecerse gom dedim demir bakir kursun aliminyum kemik .cok sukur yapim itibari ile ne kendime nede siz ustalarima laf soylettirecek durumlarin icine girmem.simdilik sadece bakir cubuklarla calusiyorum digerlerini cubugun hareketlerini. tam cozdugumde elime almayi dusunuyorum cubuklar simdilik stabil degil yeni yeni hareketler yapmaya basladi her iki cubugunda hizlica gogsume kapanmasi gibi not tutmaya devam ediyorum.usta olursam sifirdan ustaliga cubuk hikayem olacak insaallah.selametle kalin

Son düzenleme:

GERMO

Engellendi
Kıymetli ustalarım kardeşlerim, sonuç nedir şu çubukla arama tarama metal bulma işinde, ustalarin ders notlarinda ve yasadigimiz tecrubelerde, işaret olmayan yerdeki sinyale güvenmeyin, yanınızda bosbogaz çok konuşan insanları götürmeyin, alan taramada derinlikte ve çubukla ilgili işlemlerde sabırlı olun yanınızdaki insanlara, lütfen kardeşim işim bitene kadar arkanızı dönün, benim yönüme bakmayın deyin, abdestsiz duasiz arazide gezip dolaşmayin, işaret var, ilk önce araziyi tarayin çok ince eleyin araziyi yanında başka işaret varmı diye, işareti çözdunuz, veya şüpheli bir yer var, sizde en iyi çalışan çubuğu alın elinize, pirinç gümüş bakır veya elektrot la ilk önce boşluk tesbiti yapılacak, boşluk olmayan yerde boşa oyalanmayin, derinlik aldınız, sıra geldi ustaların alüminyum çubuk çelik yüzük ve mineral eleme sistemine, bundan sonra ustalarımız @BulursamKader25 @Aliömer @kabakburgiba @Mhmt82 @bozoklu @poseidon2023 @adem44 @ragıp @Adem964 @timur964 @mavikorku @Turko @Keskingöz @Mirkut @Mal bulanındır ustalarım inşallah sonrasında sitede farklı konularda paylaşımlarındaki yazılarda verdikleri bilgileri burdada paylaşarak hepimize yolumuzda aydınlatıcı bilgilerle destek olurlar inşallah, isteyen ustalarım çubukla isteyen şakülle ilgili bilgilerini inşallah bizimle paylaşırlar. İsteyen ustam bilgilerini direk aktararak, isteyen ustam direk arazide canli canli verecekleri bilgi ve tecrubeyle hem kendi tecrubelerini hemde ciraklarini yaristirabilirler, varmisiniz ustalarim, bilgisine yetenegine yontemine sistemine çırağına güvenenler için bir yarışma yapilsa, Gerçekten site yonetiminin durumunu bilmiyorum, eger maddi olarak durum imkan varsa iste firsat kazanana dedektör, diye bir yarisma yapilsa, veya cikarilacak olandan odenecek sekilde buyrun meydan ustalarımın denilse, olmazmi sizce. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum hepinize.

Son düzenleme:

GERMO

Engellendi
Abi cok sukur test alani ayarladim 10 donum bir arazisi olan ciftlik var bos halde orada hafta ya calismalara baslayacagim insaallah bu hafta gidecek arkadas eline ne gecerse gom dedim demir bakir kursun aliminyum kemik .cok sukur yapim itibari ile ne kendime nede siz ustalarima laf soylettirecek durumlarin icine girmem.simdilik sadece bakir cubuklarla calusiyorum digerlerini cubugun hareketlerini. tam cozdugumde elime almayi dusunuyorum cubuklar simdilik stabil degil yeni yeni hareketler yapmaya basladi her iki cubugunda hizlica gogsume kapanmasi gibi not tutmaya devam ediyorum.usta olursam sifirdan ustaliga cubuk hikayem olacak insaallah.selametle kalin
Mushap kardeşim kucuk şişelerde tuz, su, dolu ve boş ayrı ayrı Çakmak, hatta cam şise gömmeyi unutma, her birinde ayrı bir tecrübe olur. Kolay gelsin inşallah

Mushap

Editör
Allah razi olsun abi .alan buyuk bu dediklerini de gommel3rini isteyecegim.hayirli geceleriniz olsun

Mushap

Editör
Allah razi olsun abi .alan buyuk bu dediklerini de gommel3rini isteyecegim.hayirli geceleriniz olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...