@
Xir71 @
Keskingöz @
bozoklu @
Mal bulanındır @
BulursamKader25 @
Aliömer @
HİTİTLİ @
kabakburgiba ustalarım selâmünaleyküm, ustam sabah 09.00 da test alanına gittim, ayetelkürsiyi ve diger dualarimi okuyup besmele ile başladım, sistemden oluşan göztaşı mıknatıs, elektrot çubuk, 1 cm alüminyum çubuk, 3 mm pirinç çubuk, 3 mm pazar sepeti teli ve diğer malzemelerle hazirligimi yaptım, ustalarım tesbit ettiğim en uzak mesafe 80-85 mt civarı, uzak olanları sonraya bıraktım, çalılık bir yerde ve onun 20 mt güneyinde önceki 3 adet test tesbit yerimi gösterdi, çalının yanında üç yerde, güneyde tek yerde olan yerleri aynen gösterdi, hem pirinç çubuk hemde sepet çubuğu aynı yeri onayladı, ilk aluminyum cubuktada alan tarama iş gördüğünden, ayni yonu onayladi, önce guneydekine gittim ortası bacaya benzer 50 cm Yüksekte taş yığını gibi, önceden burda boşluk kontrolü yapmamistim, boşluk 3 X5 dikdörtgen şekli verdi, derinlik 2 mt
Alüminyum çubuk ve çelik yüzük 3-4 metre kala atım yaparak hedefi gösterdi, hedef üzerinde sadece yüzük altın işareti verdi, altın tuttugumda yine altın işareti verdi, gümüş bakır demirde oynama yok sadece ara sıra sarhoş gibi iki çubuk aynı anda sağa sola aynı anda sallandı,
Pırinç ve sepet teli çubukla, metal üzerinde pirinç çubukla numunesiz altın işareti verdi
Metal üzerinde 2 mt geriden altın tuttum aynen işareti altın,
Sol çubuk yeri gösterir şekilde, sağ çubuk başımın üstünde tuttugumda
Altın elimde yokken 22 tur-altin elimde 45 tur, boş küçük şise ile boşluk 66 tur,
Aluminyum cubukta, elim boşken uzerinde altın işareti 45 tur, altin elimde 81 tur, bosluk 88 tur,
gümüş bakır demirde tık yok dönmüyor
4 cepheden 3 mt yanina karton üzerine bıraktım bütün cephelerde sadece hedefe gitti,
Sadece havada degil gogus hizamda bile tek cubuk pirinç ve sepet çubuklar sola, aüminyum sağa dönüyor
Civiye monteli tel ve elimin içine küçük taş bırakarak birde yerinde sayarak derinlik ölçüsünü aldım
Miknatislari çıkarmadım toprak içinde,
Şakülle ise, birinci hedef üzerinde metal isaretinde çalı bölgesinde,
Tahmini derinlik 1,5 mt civarı
CAM SAKÜL (SOLA) =22 tur atım ise 27-58
PIRINÇ (SOLA) =22 tur atım 33-60
KURŞUN ŞAKÜL (SAĞA) =45 tur atım 23-42
NEODYUM ŞAKÜL (SAĞA ) =22 tur atım 30-62
Olmak üzere 4 yönden denendi, çalı bölgesinde 1 mt kare civarı boşluk 1,5 mt civarı derinlik ölçüldü, tüm çubuklar da mıknatıs la ölçümler yapıldı, bundan sonrası siz kıymetli ustalarimin oluruna ve görüşüne kaliyor, bütün hedeflerde sadece altın işareti var, gümüş bakır demir kurşun bronz a tepki yok, hedefe 3-4 mt kala sağ çubuk titreme yapar gibi hedefe atım yapıyor, buyrun ustalarım, söz sizde, sevgi ve saygılarımı sunuyorum hepinize.