Trakyalı81 ustam ben acemiyim iki üç ay içinde ne öğrendiysem siz ustalarımdan öğrendim. Çubuğu ilk prinçten yaptım. Rulmanlı . her okuduğumu denedim çok yanıldım. Bol bol değersiz çıkardım . bilinmedik arazilerde kurşun bakır aleminyum ve dövme demirler buldum. Bölgem zengin hiç para veya değerliye rast gelmedim. Bu da acemiliğimdir. Boşluğa yöneldim. Bahçede üç dört kez planlama yapılmış eski ev de var havuzdu sulama atık su temiz su derken kazarak bu borularda çalıştım. Bu tamam olunca bizm buralarda yeraltı yer üstünden fazla mağara var. Boşluğu çizdim bilmediğim mağarada girip içinden baktım. İlk defa girdiğim magaralarda da başarılı oldum. Kötebek yuvasıyla boşluğu çok rahat ayırıyorum.
Şimdi sorunuza gelelim. Ben değerliye fazla çalışmadım. Evde saklanan bir yüzüğü bileziği bulmak sorun değildi ancak burafa da belirtilen saklayan yanımda olunca diyerek çok detaylı uğraşmadım. En son bahçeye gömdürdüm ve hala da gömülü duran var. Değersizde sorun olmuyor. Eğer sadece prinç veya aleminyum veya elektrot kullanırsam sorun var bahçe metal dolu ve neyana yürüsem çubuk bir yere yöneliyor. Bu da benim kafamı karıştırıyor. Numune kullandım çok başarılı olamadım. Yukarıda bahsettiğim yöntemi gördüm. Rulmanlı çubuğu söküp telefonu monte ettim ve değişik çalıştığını gördüm ama çok başarılı ayrım yaptım diyemem. Geçenlerde hafızayı temizleyim derken programı gördüm. Rulmanlı elektrottan yapılmış kundağı plastik çok hassas bir çubuğum var. Boşlukta yüzde yüz. Metalde ise her şeye yönelir. Onu aldım binada. Her yer boşluk olduğundan kapı eşiklerini sever. Programı çalıştırdım tek çubuk ve telefonu birlikte aldım. Evi dolaştım. Her zaman kafası dönen çubuk hiç tepki vermedi. Boşluk frekansı girdim. Kafası eskisi gibi dönüyor. Benim araziye gittim. Her zaman deli divane çubuklar telefonla gayet sakin. İlk altına baktım. Sağ sol yapıyor yön vermiyor. Biraz meyleder gibi olsa da sabit bir yön yok. Kurşunu ve bakırı çok çabuk buldum. Demirde açıkçası yardım aldım çünkü demir fazla var her yerde. Geçen çalışırken eski bir makas bile çıkarttım.
Kısacası (pek de kısa olmadı ya) hangi yöntemi denediysem değerlide başarılı olamadım. Bahçeyi artık santim santim tanıyorum çubukların nerde sinyal aldığını biliyorum. Bugün yine tel ve tek çubuk çubuk ısrarla armut ağacına gidiyor. Frekansı değiştim armudu tanımaz oldu. Bu da frakans işe yarıyor demek. Altın yüzük saklanan yeri hala bilmiyorum. Bulana kadar da söylemeyin dedim. Ya derinlik fazla algılamıyor. Ya da çubuklar hafif küçük algılamıyor. Diğer metalleride sadece on adımdan algılıyor. Yani on metre yaklaşınca. Yarın prinçlerle bir deneyeceğim hem ağır hem mesafesi fazla. Yani bahçede var olan değerliyi algılamadı. Gömülen metaller sağlam bir ipe bağlı direkt toprağa temas ediyor. Ve iki aya yaklaştı. Amaç ferçek arazi şartı oluşturmaktı.