Bence de tuhaflık var. Scuba Dive pulse sistem çünkü. Benimde sahip olduğum bir alet.sen 5 cm lik taştan göremedim diyorsun ben onu simplex scuba dive ile görüyorum diyorum bi tuhaflık yokmu. bende 35 lik başlık var 40-50 cm den tek çivi çıkardım bildiğin çivi. şaşırıyorum bu tarz yorumları gorunce. birkere herkes geçsin öyle 1-2 metreden malzeme görmeyi.bu hayal mahsulu. (lorenz hariç) ama bi cihazı aldınmı topraktada havadada ayarlamasınnı yapman gerekir. parazit bir kere çok can sıkıcı. üzerinde bulunan tlf bile etkiliyor bazen. arazi şartları etkiliyor. bir sürü etken var. hepsini bilmek lazım. dedektörü alıp dolanmak bir şey ifade etmiyor.
Pulse ile Vlf yi karşılaştırma yapmak senin için doğru ise 124 serçe ile volvoyu da yarıştırmak gerekir.
Çivi dediğin şeye "demir" diyorlar.
Kendisi ferromanyetik oluyor.
Vlf dedektor kullanıcısı noktalama / pinpoint yaparken, aşağıdaki demir ise ve örneğin demirin çapı 3 cm ise, pinpoint algilamasinda normal çapın minimum 2 kat genişliğinde sinyal aldığını bilir.
Bu ne demektir?
Demir türevleri, normal ebatlarından cok daha geniş bir yüzeye sirayet ederek dedektorlere cekim gücü verir. Ayrica iletkenliği yüksektir.
O yuzden demiri kac cm den alirsan al, bu hicbir kiyasa olgu olamaz.
Bakır, gümüş, altin gibi metaller ise sadece ebatlati kadar alanda bobin altinda tepki verirler.
Bunların demire göre iletkenligi hem cok düşük hem de daha zordur.
Dogru bilgiler yazıp çizelim ki okuyuculara kafa karışıklığı yerine bir katkımız olsun.