Yazdığın yazıdan bilgim yok abi burda yıllardır cihaz konuşuruz Tesero mu olsun whites mı olsun temizini nerden bulcaz derken yine burda bir sohbet te dengk geldim teknoloji ekibinin t1 modelini aldım iş görüyor anma yetersiz kaldığına inanıyorum yine burda cihaz konuşulurken babiz x i duydum yaklaşık 1,5 yıldır takip çoğu firmaya göre cazip mi desem daha samimi mi desem daha mı inandırıcı desem bilemedim aslında 3 belkide 4 sene oldu Multimax ı bekliyordum selami abi nin youtub dan takip ederim ondan da 1 adet vlf aldık pulse konusuna girdik acele etmez isen biz bir pulse üzerine çalışıyoruz arge devam ediyor başarırsak sınıfındaki bütün teknoloji geride bırakacak dışardan bu klasman dan cihaza ihtiyaç kalmayacak diyordu anma 2500$ + kdv bana ağır geldi yöneldim vlf ye en az 2 adet yine diyorum kuzey x pro alan trm. Görüldüğü gibi ise 1 adet de bundan düşünüyorum bizim grupta çubuk meraklısı var o kullanır işin kısası hani derler ya ele mudara edeceğime bi takım düzeyim dedim şimdilik düşüncem bunlar sırf cihaz parası biriktireim diye gurbete çıktım çalışıyom biriktiriyorum ctx 3030 düşünüyordum fiyatlar yükseliyor aha şimdi vergi affı da geldi şimdi orayada parçalanacaz mecbur belli olmaz belkide multi alırım kısmet
Amisos arkadaşım bu konulara çok fazla girmiyorum ama samimiyetinize ve kafa karışıkliği yaşadiğınızdan bir iki kelam edeyim.. Bu konularda derinlemesine kitapda yazarımda ne yeri nede anlayan olur. sen burdan birşeyler al..
Teker teker gidelim.. tesoro demişsin evet tesoro tojen iyi dedektordür toprak ayarıni yapmak biraz maharet ister tutturabilirsen mukemmel dedektordür..şimdi son modelini bilmiyorum.. Bu dedektörüde şimdilik geçiyorum.. Elinizde deus varsa o dedektorle devam edin.. elinizden çikarmissaniz lafım yok..minelap eski gp ve yeni gpx modelleri aslında pulse dedektördür.. tabi bu platformda usta geçinen çok kişi vlf olduğunu söyler.. siz onlara aldırmayın..4800 ve 5000 modelleri hakikaten kullanmasi zor , öğrenmesi zor dedektorlerdir.. çok çalismak ve idman yapmak lazimdir.. öğrenildiğinde başka hiçbir dedektöre ihtiyac duymazsiniz.. ama malesef bu dedektore sahip kişilerden 20 de biri anca kullanir 19 u kendinede cihazada yazik eder..pahali ve kullanimi öğrenmesi zaman aldiğindan bu seçeneğide eliyorum..
Yine yazinizda teknoloji t1 ve babiz gibi markalar telafuz etmişsiniz .. Bunlar hazır kit dedektörlerdir elektronikci ustalar bu kitleri kendine göre ayar yapar kendi markasiyla piyasaya sürer.. delta pulse ve türevleri 2, 3 ve 3s gibi dedektorler özde hep aynıdır.. yapan kişiye özel ayar farkliliklari vardir.. dedektörler aslinda dengedir.. ayarını derin ayarlarsanız kararsız olur.. arazide sizi yaniltir bos sinyal yada toprak minerallerine duyarli olur kullaniciyi yorar.. derinligi az olsun kararli olsun derseniz ayrimda daha iyi olursunuz.. ama millette işi bilmediğinden derin olsun ister bağıra bağira yandan sağdan soldan bolca sinyal alarak arazide dolanip durulur..Heleki birazda kirli atık varsa nasil kaçacağinizi tahmin ediyorum..
Sizinde bir arkadaşiniz bir dedektör üzerinde çalısiyorya yaparsa en iyisi o olacak diyorsunuzya hah işte bu bahsettiğim dedektör..iyide bu konuda çok uzmanlaşmış teknoloji ekibinin iyi ustalari senelerdir yapiyor zaten sizin arkadas ne yapacak ki.. zaten hazır kitin sınırları belli.. Şapkadan tavşan çıkmayacaktır..
Illaki bir pulse alacam diyorsaniz.. lorenz deepmax x3 alın derim..x5 ve x6 dan emin ol daha iyidir..temizde bulursaniz tadından yenmez.. lorenz z serileri bildigimiz vlf ve pulse çalışma mantığindan farklidir.. başka bir teknoloji ayrintiya girmeyelim hakikaten üst seviye dedektördür pahalidir..
Ama ben şahsen dedektörlere çok para verme tarafinda değilimdir sonuc olarak 3 aşagi 5 yukarı hep aynıdır.. Bundan 10 sene önceki modellerle bugunki modeller arasında bir arpa boyu yol alınmıştir.. Bundan 10 sene sonrada anca 1 arpa boyu yol gudecektir.. dedektör firmaları ayni dedektörleri farkli kutu farkli isimle piyasaya sürerler biraz değil çok aldatmacadır ne yapalım bu sektörde böyle.. Yersen..
Son olarak elinizde gmaxx2 varsa vlf ihtiyaciniz yok bu cihaz sana yeterde artar bile.. ama bu cihaz yoksa o zaman çoklu frekans yeni nesil bir dedektör bakabilirsiniz.. minelap eqinoks gibi...baska markada olabilir.. ama şunu unutma simplex pinlekslerle bir yol alamazsin bunuda bil..Kolay gelsin..