Define bulmak isteyen varmı ?

ertuk26

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 238454Ekli dosyayı görüntüle 238455Ekli dosyayı görüntüle 238456
kasalar hariç diye belirttim. Dedigin işaretin üzerinde yine kasa işareti kesin vardır ufak bir murç izide olsa açılıp kırılmışsa tam kapak üzerinde kırılan yerdedir. Bazende numunelik tek bir para olabilir işatte. Orda degindigim şey asıl gömü işaretin kendisinde olmaz. Çünkü böyle düşünüp işaretleri kırıp tahrip edenler çok.

elinde resim varsa ekle lütfen bakarız

Sedegor

Engellendi
Dünyanın düz oldugunu her kes bilecek bir gün !
Konuya şunuda ekleyelim

Ben dahil diyoruzki işaretin kendisinde define olmaz. Bu bir kaide olsada istisnası elbette vardır!

Bu istisna birincisi kücük istavroz ve muç izleri ve numunelik tek paralar kasalardır dedik!

En önemlisi ise bizzat dev kayalar işlenerek yapılan işaretlerdir.

Yani konuyu açacak olursak bir kaya kütlesi bir otomobil bir aparman kadar kaya işlenmiş ve bu özellikle bir hayvan şeklinde ise:
Gözlerin kafanın baktıgı yani verdigi istikamette yine arama yapmak şartıyla , bu kayanın kendisi define yada mezar yeridir.

İşarette define olmaz kaidesi işaretin katagorsi ve ebatıyla alakalıdır.

Örnekle kaplumbagayı verelim işaret kücükse bir A 4 kagıdı içine çizsen sıgar ise bu tür işaretlerde kafa ayak kuyruk yön verir gidersin ikinci işareti yada yeri ararsın. Lakin kablumbaga işareti blok bir kaya ise sen bunun üzerinde dolaşabiliyorsan ilk bakacagın yer işaretin yanında yumurta varsa o olmadı kabugu olmadı altı, sonra yine yön veriyorsa gidip bakarsın.

Kısaca dev işaretlerde define olur

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sedegor...

Sevgili ustam merhaba Ben öncelik ile sizi başka sitelerden ve ve buradan takip eden biriyimdir. Sevgili ustam sizde bilirsinizki meşhur bir ata sözü vardır doğru diyeni 9 köyden kovarlar. ustam bazen sizi başka çok eski yorumlardanda hatırladığım Bazen tam yerinden kanayan yaralara parmak basıyorsunuz. Evet size şu konuda çok hak veriyorum ülkemizdeki işaretlerin yüzde 90nı mezar ve Çeşitli şeyleri anlatan sembol işaretleridir. Diğer kalan define ile ilgili olanlardır ve bunlarında kolay olanları zaten temizlenmiştir. Geriye zor olan eşkiya ve medeniyet işleri kalmıştır. Gerçi gücü yeten onlarıda bir şekilde hallediyor. Şimdi siz orada bir şey koyan adam gibi kesin düşünemezsiniz. Her zaman söylüyorum bizim yaptıklarımız birer yorumdur. Kesin ve kati olarak yer belirtmek yüzde bir şansadır. Tamam mezar işaretlerinde başarı oranı yüksek olabilir lakin iş gömüye gelince her şey bir anda değişiverir. Sevgili ustam eski çağlarda banka mı vardı yoksa özel kasalarmı var idi. Bankalar ve kasalar tabiki özel seçilmiş kayalar yada şöyle söyleyeyim mevkilerdi.
Şimdi adam dağın başına çıkıyor ve bir hedef yer belirliyor . Bize mi diyecek arkadaşlar işte ben bu hedefe bir şey bıraktım gel bunu al
:20: Şöyle düşünelim sizce bu mantıklımı. Tamam zamanla bana bir şey olur ise çoluk çocuğum bulsun niyeti ile işaretler yapabilir. Ve bu işaret sıralamasınıda ancak bu zatın kendi bilir. Ve eğer vakti olursa bu sıralamayı son saatlerinde çocuklarına yada kime varsa ona aktarabilir. Bazı defineler o adam ile beraber toprağa gider ve başkasına nasip olur.
Sevgili ustam sizin gibi bir başak siteden bende ban yedim. Neymiş ben şöhret olmak isim yapmak istiyormuşum. Yahu allah aşkına şimdi size sorarım ustam siz yada sizin gibi yada bu sitededki ustalarımızın fikirlerini benimsemek ve mantığıma uyarsa bunu başkaları ile paylaşmak suçmu. Demekki sizin yorumunuzu beğenmişim ve başkalrıda görsün isterim ve sizde bunu görünce bak benim yorumum demekki yer etmiş deyip hoşunuza gitmezmi sevgili ustam. Hem sonra ben bu yaştan sonra şöhreti ismi ne yapayım. İnanın elimde bir yer var aylardır onu çözmeye uğraşıyorum . Gece gündüz kafamda soru işareti Ne öyle bir işaret gördüm nede bir sembol . Ne oldu hani ben şöhrettim ya isim yapacaktım ya işte demekki o kadar basit değil bu işler. Araziye çıkınca her şey değişiyor değilmi sevgili ustam. Sevgili defineci kardeşlerim arada bir banada kızıyorlar . Bakın kimsenin vebalini almayın diye söylüyorum bir şey biliyor isen konuş diyorum EEEEEEEE bende suçluyum. Tamam bu sitede herkez özgür tabiki fikir belirtmek serbest yalnız kendimizi dizginlemek gerek. Belli bir noktada kendimize sus dememiz lazım. Umutla bekleyen birini yanlış yönlendirip onu yormak terletmek hakikaten vebaldir. Siz ne güzel söylüyorsunuz her işaret define işareti değildir diye bende bunu hep söylüyorum. Bazen öyle semboller oluyorki bir sürü şey anlatabilir lakin define ile ilgisi hiç yoktur. Adam belki hergün gelip malının üstünde oturup etrafı manzarayı seyrediyordu yada oradaki ağacın altında serinliyor idi yada malının yanında tarlasını sürüyor idi yada yakınında derede yıkanıyordu. ve devamlı kontrol altında tutuyor idi bu örnekleri daha çoğaltabilirizde uzatmayalım. İşte ustam sizin çok sözünüze katılıyorum. Bazı kardeşlerimiz sakın yanlış anlamasın. Rahmetli ağabeyimin evi ermenilerden kalma imiş. Ve onun bahçesinde çok derin bir kuyu var idi ve hemen yanında yuvarlak bir kaya vardı bu şehrin mahallesinde olan şeydir. Aradan uzun yıllar geçer ve ağabeyimin kapısına bir araba gelir rahmetli anlattı bana içindekiler yunanistan dan gelen ve bu evin sahiplerinin torunları imiş bu olayda olalı bir otuz yılvardır ustam. Ağabeyim o kuyuyu körlüyor ve oradaki taşı attırıyor o taş kuyunun yanında binek taşı imiş biz çocuk idik ve o taşı kuyuyu yerini biliyor idik ve halende yeri duruyor. Ağabeyime burada bir kuyu vardı ne oldu diyorlar ağabeyimde rahmetli olanları anlatıyor. Gelenler ne diyorlar biliyormusunuz dedemiz ozamanki olaylarda bu kuyuya paraları ile kendinide atmış diyorlar ve çekip gidiyorlar ağabeyim
lakin kuyunun dibini bir türlü bulamıyorlar ve en sonunda adamlar havasızlıktan çalışamaz hale geliyorlar ve ağabeyim o kuyuyu yeniden körlüyor. İşte böyle sevgili ustam öyle kolay iş yok varsa bile çok az kaldı. İşler büyüdü dayıların amcaların eline kaldı. Ensen kalın değil ise işin çok zor bu devirde. Bizede artık nasibimizde var ise küçük bir şey yeter usta. Ve sevgili ustam size tabiki katılıyorum büyük işçilikler boşuna yapılmaz. Lakin gömü ile ilgili işaret sıralamasında daima sonucu en küçük işaret belirler yanılıyormuyum ustam ne dersin... sevgiler

Sedegor

Engellendi
Dünyanın düz oldugunu her kes bilecek bir gün !
dardanos
Önce ban konusuna gelelim. Sitelere giren cıkanların hesabı yok. Kimin ne niyetle geldigide belli degil. Ara ara yönetimlerdede oldugum çok oldu ve tavrına bakıp ban attıgımda çok oldu. Belki yanlış anlayarak banladıgımda olmuştur.
Yada yine beni bilen bilir o günkü ruh halimle içimden geceni tak diye yazarım halbuki kurallara terstir ve tutar ban atarlar, bak ben her yerde yazar cizerdim yer siteyide bilirim dedigin gibi. Ancak kürkcü dükkanımız burasıdır. Burda yazdıgım özel adlettigim şeyleride başka yerde yazmam. Dargınlık olur suçlu olursun yada suçsuz her şey zamanla gecer gider kalp kırmaya degmez üç günlük dünya yapım geregide kırdıgım olur.

Yine Ban meselesine diger sitelere gelecek olursak bir sitede hala banlıyım belki girip bakmıyorum belki. Adamlar geldi özelden yazdı cizdiler bize vizyon lazım yeni bir yüz illa gel diye o günlerde dagılmışlardı. Bizim bursa eski Adminlerden biride git burayıda bırakma deyince gittim. Sitenin başına araziye hiç gitmeyen bir dal kavugu koymuşlar her yazılana özelden dönüp niye öyle yazdın ben işaretin anlamını internetten okudum felan diye tepki verince aramızda husumet cıktı tutu bana ban attı. Sonrasında Sitenin sahibi yine döndü sebeb ne diye ben anlatmadım sadece orda olamam dedim. Çünkü ben sadece bilen biri degil aynı zamanda arayış içinde olan biriyim sizden bana hayır yok deyip konuyu kapadım. Demem o ki klavye definecilerinin senin ne yazdıgını anlamalamaları mümkün degil. Nerde ban yedin bilmem ama boş ver gitsin burası inan digerlerinden çok ilerde, bu site ilk kuruldugunda sinek avlıyor diye gülen adamlar gün geldi fitne fesat cıkarıp adam caldılar halada belki öyle.

Uzun yazmışşın işaretlerin ebatı hakkındaki yazın evet dogru ebat küçükse iyidir. Hayvansa bu aynı boyut daha makbuldur, çok büyüksede es gecilecek gibi degildir. Uzun mesele buda.

Diger degindigin şey evet işaretsiz defineler çok bir nişan baz alınıp yada insanın görüp gözetecegi yer yani sahibinin
tüm bunları ara ara aklımız yettigi kadar yazıyoruz. Boş ver kafanı takma kim ne diyor kim ne demiyor. Bildigini yaz sen kaideye alan okur olmazsa okumaz yazılanı okumak bile nasip işi. Yönetim rütbe diyorsun ya Allah yardım etsin onlara ))) zor iş ))) yönetimde olsan senin gibi adamlar yapamaz çünkü daha dikkat edeceksin kendine kendin için degil üyeler için olacaksın orda sorumluluk var. Halbuki daha hürsün bu halde. Zaten öyle bir şey düşünmediginide yazmışsın.j
ka
Bu sitede 12 kişiydik kimler geldi kimler gecti. Ama şu an süper bir ara akraba şirketine dönmüştü kimi dayıoglu kimi teyze oglu şükür rayına oturdu. Verilen onca emek gece gündüz zay olmadı.

Son düzenleme:

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sedegor....

Sevgili ustam aydınlatıcı yorumundan dolayı çok teşekkür ederim sevgiler ustam

N@KKoZ

Aktif Üye
Zor çekmeden lor yenmezmiş..

Son düzenleme: