Kalvari hacı 1925 te yapılmış ve kayseri aksaray bölgesine has bir işaretBu haç Kayseri Aksaray Güzelyurt dolaylarında Panaya Rum Kilisesi'ni yapan halk tarafından kullanıla gelmiş bir işaretmiş. Bu insanlar 1925 yılında Yunanistan'daki Kavala Şehri'ne bağlı Nea Kalvari Bölgesine yerleştirilmiş.Ihlara Vadisi'ne 10 15 kilometre mesafede bir bölgenin benimsediği bir işaret. Halk kaya evlerde yaşamış ve bu konuda ustalar.
Şu steli daha net çek ve bu mezar steline ne şekilde nasıl ulaştınız hakkında bilgi yani hikayesiniEkli dosyayı görüntüle 220277 Ustalar ne mezarı bu çözemedim ben altta pramit gibi olan işaret kafamı karıştırıyor
Hocam tarih göç tarihi 1800lerin sonunda birincisi harebeye dönen panaya kilisesinin ikincisi aynı bölgeye yapılıyor çanı Berlinden sipariş edilmek suretiyle. Son dönemde en çok kalvari haçı oradan çıkıyor bence yazdıklarımı yanlış yorumladınız.Kalvari hacı 1925 te yapılmış ve kayseri aksaray bölgesine has bir işaret
Ilginç öğreneceğimiz çok var şimdiye kadar bildiklerimizi yanlış öğrenmişiz
İsa'nın çarmıha gerilmesinden sonra kullanıla gelmiş bir işaret olduğunu hepimiz biliyoruz.Kalvari hacı 1925 te yapılmış ve kayseri aksaray bölgesine has bir işaret
Ilginç öğreneceğimiz çok var şimdiye kadar bildiklerimizi yanlış öğrenmişiz
Söylemeye çalıştığım bu kayseri ve kalvaraiye mahsus birşey deyilİsa'nın çarmıha gerilmesinden sonra kullanıla gelmiş bir işaret olduğunu hepimiz biliyoruz.
yapı elemanı (pano) yada dekoratif bir parça.Ekli dosyayı görüntüle 220277 Ustalar ne mezarı bu çözemedim ben altta pramit gibi olan işaret kafamı karıştırıyor