Bu sistemi kullandığın çubuk cinsleri hangileri kardaşım...?
Diski merkezde bırakarak 5 m uzağına, dairesel ve eşit mesafelere 10 farklı metal koyarak "gümüş cubuk" ile yaptım hocam.
Dönüşlerde her metalin işaretini aldım.
Sonra test metallerini 2 ye indirip diğerlerini kilitli posetli olarak kalem kutuma topladım ve onu farklı yere koydum. Bir de telefonu farklı yere bıraktım.
Yani 2 saf metal , 1 karışık metal olan kutu ve 1 telefon(telefonda karışık metal) olan 4 test objesi oldu.
Karişik metalde ne yapacağını merak ediyordum.
Karişik metallerin hizasına geldiğimde, boşluk içinde alüminyum çubuk ile gezerken (avuç içi boş) metalin üzerine geldiğimde ve üzerinde durdugumda çubuk nasıl sürekli ac kapa yaparak 2 kılıç gibi durmadan hareket ediyorsa , aynı hareketi yaptığını tespit ettim.
Karişik metaller yanyana/iç ice/çok yakın ise gümüşler sürekli ve hızlı şekilde ac kapa yaparak birden fazla metalin varlığını haber veriyor.
Yine gümüşleri arazide bildiğim noktada gümüş metali içinde denedim güzel verim aldım.
Bir abimin denememi istediği başka bir çubukla da kısmî deneme yaptım diyeyim. Ama kendimce yeterli zaman ayirip netlik kazandirmadigim icin yorum yapmayacagim.Bir kaç gün sonra onunla da ilgili net testlerimi yazabilirim.(Gerçek arazi)