@
BulursamKader25 ve @
Mhmt82 ve diğer ustalarim, yukarıdaki testin devamı olarak öğrendiğim, bana dediler boşluğun alanını belirle baktım dış duvardan içeriye doğru 1x1 mt2 bir genişlik var, üst kapak taşını bulmak için işlem yapacaz dediler, 60 cm işlem sonucu kaya çıkınca hayaller suya düştü, bende şaştım, hani kapak taşı vardı, derinlik tekrar aldım 120 cm, alanı tek çubukla tekrar çizmeye başladım tam duvarı gösterdi sınır olarak, duvar yüksek biraz, nasıl çubuğu duvarın üstüne tuttum çubuk dışarı açıldı,
tövbe tövbe bu ne, duvarın üstüne çıktım başladı duvarın dışında 2x1,5 boşluk çizmeye, durun dedim durun, siz çok bilmislere uydum şaşırdım bende, arkadaşlar, kardeslerim, birçok yerde gördüğüm ve yarım biraktiklarimizda dahil, hiçbir gömüye üstten varilmiyor, adamlar evin dışında küçük tüneller kazarak evin altına küçük hazne bizde taka denilen kumbara tarzı gizli bölmeler yapmışlar, bizde üstten gidiyoruz 20-30-50 cm sonra kaya çıkıyor, aha burda mineral var deyip bırakıp gidiyoruz, giriş üstten değil demekki altta tünel tarzı gizli bölme girişi var, tekrar çubuğu tuttum bu defa 10 mt batıda bitişik evin duvarının önüne çekti beni üzerine gittim değerli işareti, (ustalarim kızacak cubuk altin bulmaz diye ama tek çubuk ne bulursa üzerine gittiğimde mesela, altın sola 22 tur, boşluk sağa 62 tur, bakir küp kursun, saga veya sola tur atıyor ben nidem) 220 derinlik,
@
kabakburgiba ustam, hacı abim sen ne dersin, aynı şekilde duvarın dışından giriş, peki bu Adanalı Çubukçu burayı görmedimi dedim, yok dediler, bu çubukları kafalarinda kırmak lazım, ama belkide Adanalı Çubukçu bilerek göstermedi, gümüş sizin altın bana misali, bilmediğiniz tanımadığınız insanları getirip yerlerinizi belli etmeyin, onlar gelip para alıp gittiler, bende ateşte bir demlik çaya zayi oldum,
oldu gecenin 23,30 u bırakın dedim gecenin şerrinden uzaklaşıp, yarınki sabah hayr ve berekete kavusalim, yok sabaha kadar çalışacaz dediler, hade bana eyvallah deyince düştüler peşime, guven kolay kazanilmaz, en deli cesaretli benim ya, mecbur dustuler yola, ortalik en tehlikeli kara yilan dolu, hastaneye yetistirmez cinsten, 5-10 saniyelik omur bicer o yilanlar, gün ola harman ola dedik,
Aylardir cihaz cihaz dememin nedeni bu işte, burda kralina eyvallah etmem, ama siz ustalarima ne olur hayran kurban, 1-2 aylikta olsa bir cihaz gonderin dedim kimse duymadi, he taam diyenlerde ya dolandirici taklaci cikti, yada yalanci cikti, burdaki derinlikler 2 bilemedin 3 mt, cihaziniz sizin olsun bana değerli kıymetli sozune sadik yigit ustalarim yeter. Sizlerden, kalhiyu ustadan, argeci selim ustadan, klavye delikanlisi olmayanlardan, Allah cc hepinizden razı olsun.