dünyadan tümülüs örnekleri

svs

Engellendi
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
305
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Valla BulursamKader25 ustam ordaki tabelada tümülüs yaziyor ama tepenin uzerinde 1 oda mezar var arabayla yanina kadar gidebiliyosun aile ile cok guzel piknik yapacal.yer de yapmislar
 

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
6,666
Tepkime puanı
9,204
Puanları
24
Ustam malatya darende arasinda daha dogrusu darende den malatyaya giderken darendeyi cikinca 4 kilometre sonra sag tarafa tabela var kocaman tümülüs》 şeklinde her sene darendeye gittigim de giderim . Acik haca muzesi de var
Bir odali mezar sunu canaklari felan var icinde . Vallaha varya tam.yatilacak.yer köyünde ortasinda
Malatyada 1987-1992 yillari arasinda kaldim.
İnsani guzel kendi guzel Malatyam.
Ekmegini yedik suyunu ictik. Guzel dostlarumiz hala orada. Nesip olsada tekrar gidebilsem insallah. 8 sene once gidip 2 gun kalmistik.
Omur hizli geciyor:(
 

saftilki

Moderatör
Moderatör
Katılım
5 Eyl 2016
Mesajlar
1,052
Tepkime puanı
597
Puanları
14
yaw ben bişi daha merak ediyorum:
şimdi bunlar ölümden sonra tekrar dirileceğine inanmışlar ya tamam doğru,
yanlış olan dirilip tekrar zengin olarak hüküm sürecekleri inancıyla kah vasiyetle altını mezarına gömdürüyor kah hediyeleri oluyor,

beni düşündüren şey, bunlar dirilince tümülüsten nasıl çıkacağını hesapladılar?

tümülüs'ü hayatta kalan son kişi'mi açacak, önce dirilen diğerlerinimi açacak ve çıkaracak,
yoksa içten kendisi çok rahat açabilecekmi?

(inançları gereği)
 

svs

Engellendi
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
305
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
saftilki ustam merhaba . Olay öldükten sonra tekrar bu dünya icin degil öldükten sonra diğer dünya için. Yani biz namazimizi ahiret icin diğer dünya adını verdiğimiz ve yaşayacağımıza inandığımız yer icin ibadet ediyoruz. Ve sadwce kefen ile gömülüyoruz. Çünkü diğer dünyada paranin is yapmicagini biliyoruz.

Onlar ise yanina gömdürdükleri parayi veya tumuluslerdeki paralari hediyeleri diğer dünyada kullanacaklarini saniyorlardi ve paralari ile hediyeler ile gomuluyorlardi.

Dünyaya tekrar gelmek diye biraeye inanmiyorlardi ama diger dunyada yasayacaklarina inaniyorlardi
 

Amisos

Bilgili Üye
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
484
Tepkime puanı
217
Puanları
7
İkiz tepe ttumulusu buda bizden olsun
 

mavikorku

Moderatör
Moderatör
Katılım
30 Ocak 2013
Mesajlar
340
Tepkime puanı
77
Puanları
7
Konum
Kayseri ıh ıh
@BulursamKader25 ustam branş farklı olunca bende somadan duramıyorum. tümülüs ile höyüğün farkı ne? tümülüs onlarca oda olanı höyük 2 -3 oda olanı mı ?

Bir kaç bilgi de ben vereyim eski yazılarımdan


Höyükler 1 - 45 metre yükseklikte ve bİN Bin Beşyüz metre genişlikte olurlarİlk çağlarda insanlar yerleşik düzende yaşamadıklarından, sıklıkla da ağaç kovuklarında ve mağaralarda yaşadıkları için höyüklere rastlanmaz. Ancak neolitik çağdan sonra kurulan toprağa bağımlı yapılar gelişmeler, farklı felaketlerle yıkılıp kayıp olurlar; zamanla bunların üzeri tabii olarak bir toprak katmanıyla kaplanır. Çoğu zaman da bu yıkıntının üzerine başka bir topluluk gelip yerleşir veya yıkılan kendin eski sahipleri şehri tekrar yeni bastan imar ederler. Hep ayni yere gelip yerleşmesinin nedenleri arasında, yörenin coğrafi özellikleri, iklim şartları ve toprak verimliliği ile su durumu basta gelmektedir. Höyükler genelde üst üste gelmiş çok evreli yerleşim yeri birikimleridir.
Orta Anadolu görülen höyüklerde neolitik, kalkolitik ve tunç çağı yerleşmelerinin üzerinde, Frig, Hitit, Selçuklu ve Osmanlı yerleşimleri görülebilir. Anadolu’da ortalama nerden baksan 20.000 höyük var oluşu tahmin edilmektedir. Höyükler, günümüze göre en yakını eklediğim resime göre eskiye doğru uzanan bir katmanlaşma gösterirler Türkiye ve bilinen yerlere örnek vereyim , Çanakkale’nin 25 km. güneyindeki TROİA’da, yapılan bilimsel kazılar sonucu 9 katli bir yerleşimin varlığı kesin olarak saptanmıştır. diğer bazı yerler ise çorum-Alacahöyük ve karahöyük, kayseri-Kültepe, Keban yöresindeki norsuntepe ile kuzey Suriye’deki tell halaf, tell tayinat, til barsip sayılabilir vs.vs. Höyükler genelde 9 ve 9un katları 18 27 36 yükseltilere sahiptirler.

Ayrıca;

Höyükler daha yaygın yaşam alanı olarak kullanılmış Tümülüsler ise kişinin mertebesine göre mezar odası olarak kullanılmıştır.
 

pusula17

Engellendi
Katılım
5 Eyl 2016
Mesajlar
323
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
YERALTI
Friglerin En Ünlü Ve en parlak dönemi olan EŞEK KULAKLI MİDASI UNUTMUŞUŞSUNUZ 1.SAYFADA 3.RESİM OLAN ONUN mezarı;

Ankaranın polatlı ilçesinde bulunmakta gerekli bilgiyi google amcadan aratabilirsiniz çok uzun bir tüneli vardır girişte tabelada içinden çıkanların resimleri var ama ne kadar doğru orası muamma :D

Bunlarda fotoğrafları ;



Heybetli duruşu;




Tamda yatılacak yer :D


Buda tüneli ;

 

Adam78

Aktif Üye
Katılım
19 Eki 2017
Mesajlar
187
Tepkime puanı
4
Puanları
4
Dünyanın en geniş ve yüksek hoyugu yani en büyüğü olma özelliğine sahip olması ile ayrıca dünyanın en buyuk döner kavşağı olması ilede bilinen konya alaaddin tepesidir, bu bilgide benden olsun.
 
Üst