@ragip üstadım, buranın bir hikayesi var, bura da bir köy Ermenilerin eskiden yaşamış olduğu, biri 10 15 sene evvel biri gelip ev sahibine demiş ki evleri ve komşuları olan bir evin ortak duvarını göstererek tam olarak duvarın altında yuklu miktarda malzeme olduğunu olduğunu 2 metrede 2 ye 2.5 m bir taşın çıkacağını ve bunu altında olduğunu söylemiş, malum bunlar da komşuları yüzünden buraya dokunmamış oylece kalmis komsulari koyden tasinip gidene kadar onlar gidince yan tarafı da satın almışlar, duvarı kaldırıp yeniden ev yapar gibi çalışmaya başlamışlar, adamın dediği gibi 2 metrede bu taşı bulmuşlar, taşın altına kısmından da aşağı doğru 3 m falan kalmışlar netice alamamislar, üzerinde el işareti olan taşı da ordan çıkarmışlar normalde ters vaziyette imiş ve üzerindekiler görünmüyormuş kapının önüne koymuşlar taşı sonradan üzerinde resim olduğunu fark edip yikamislar oyma olan kısımları kazidktan sonra şu an ki yazı ve el işaretini görmüşler. Yönünü sordum dayı fakat hatırlamadığini söyledi ne şekilde çıkardığını, üstadım gerisi sizin görüşlerinize sunulmuştur.