Ustam detaylı yazıp konuyu bulandirmamak için kısa cevap vermiştim madem hemfikiriz nedenini açıklayayım . Yoğun ölü ve kirli havanın bulunduğu bir yere karot vurulduğu an ağır yoğun gaz in üzerine toz çöker bu bilinen halde uçuşan esen aktif yer değiştiren bir hava değildir ağır ve yoğundur toz tanecikleri asılı kalır etki tepki olmadıkça hareket etmez yer çekimine karşı koyar , mevcut piyasaya kameralarina kamyon farida baglasak ise yaramaz bu sefer görüntüyü alsak dahi yoğun gaz üzerinde asılı kalan toz parlama yapıyor bir karış ötesi görünmüyor hani video atmışlar ya karot vurup odanın içini fır dönüyor sahte bir ikincisi sıfır ışık alan bir alana istediğin kadar ışık tut gaz ile birlikte ışığı yutar bir adım ötesine gidemez. Ben bu sorunu bir arkadaşımın arkadaşının arkadaşının arkadaşın dan rica ederek çözdüm ö.h.p birinden aldık karınca deliğinden girer full hd full otomatik gece görüş mercek ayarlı . Sensör devreye giriyor ortamı algılıyor gerekli hassasiyet ile görüntüyü tablete aktarıyor . Böyle rahat ettik şimdi desem bundan bulun alın piyasaya satışı yok. En yakını tıbbi olanı , Adam kalın bagirsaga giriyor karın boşluğuna giriyor buhu yok kan yok görüntü hd led bağlayın lamba salın desem nafile denedik çare olmuyor . Neden karot ile delik açıyoruz malzemeyi görmek için mi ? Hayır . Girişi görmek için . Girişi görelim ki nereye vuracagiz cihazı onu bilelim. Yani tavana düştüğün an en yakın mesafe tavandan yere 2.20 üç ihtimal var ya giriş tarafına ya ortaya yada dip tarafa düşersin şansın varsa giriş tarafına düşersen iş kolay ama dip tarafa düşersen en az yatayda 3-3.5 mt o mesafede net görüş şart zaten amaç girişi bulmak değilse karot yada kameraya da gerek yok. Durum bizde budur naçizane.
Sn.
Turko
Söylemlerinizden gazlar ile ilgili de bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Hazır konusu açılmışken,yer altında kapalı ortamdaki mezar odalarının mesela,oluşturduğu gazların cinsleri ve bu gazların tahliye edilebilme şekilleri hakkında mümkünse bilgilendirebilir misiniz ?
Örneğin karbondioksit oksijenden daha ağır olduğu için,yer değiştirerek yere çöker ve kapalı ortamda tahliyesi zordur diye düşünüyorum. Bu konu hakkındaki tecrübe,bilgi ve özgün düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ?
Küçük bir soru olarak ta, 20 cm çapında delik açılarak tavandan girildiğinde,bu tür gazların hangileri belirli bir saatin ardından tahliye edilebilir ? Veya edilemez?
Selamlar..