Turko
Uzman
Gazların cinsi derken tam olarak anlamadım sormak istediğini ama benim bildiğim iki tane var temiz hava pis/kirli hava. Defini yaparlar mezarı kapatmadan içeriye çiçek böcek koyarlar içecek yiyecek koyarlar yada hayvan leşi koyarlar içeride çürür havayı bozar. Her mezar havalanacak diye bir şart yok bazı mezarlar da ruh deliği oluyor bazı definlerde ise içeride yanacak vaziyette meşale koyuyorlar oksijen ihtiyaç olduğu için hava girişi için ve çıkışı için bacalar oluyor Vs . En temiz yöntem içeriye ateş yakıp atarsın zemine çalı çırpı ver çöp gazete kağıt ne olursa zeminde yanmaya başlayan malzeme sıcak hava basar içeriye alttan yukarıya doğru sıcak hava yükselmeye başlar ve üstteki pis havayı iter sıkışan hava açtığın yerden çıkar bunun bir süresi yok oda ölçüleri ne ve sayısına göre değişir. Her zaman yazıyoruz gaz maskesi eldiven çelik taban ve burunlu ayakkabı. Bunlar olmadan çalışmayın.Sn. Turko
Söylemlerinizden gazlar ile ilgili de bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Hazır konusu açılmışken,yer altında kapalı ortamdaki mezar odalarının mesela,oluşturduğu gazların cinsleri ve bu gazların tahliye edilebilme şekilleri hakkında mümkünse bilgilendirebilir misiniz ?
Örneğin karbondioksit oksijenden daha ağır olduğu için,yer değiştirerek yere çöker ve kapalı ortamda tahliyesi zordur diye düşünüyorum. Bu konu hakkındaki tecrübe,bilgi ve özgün düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ?
Küçük bir soru olarak ta, 20 cm çapında delik açılarak tavandan girildiğinde,bu tür gazların hangileri belirli bir saatin ardından tahliye edilebilir ? Veya edilemez?
Selamlar..