kabakburgiba
Operatör
Devede zaten ben şifreyi verdim sana, yorulmuş dedim, kervan yolu dedim deve çok yüklü dedim, ah ustam ah,
150 - 200 metre aşağıda bataklık yapıyor. Yağmur sularıylada desteklenince kışın akan bir dere oluşuyor ve 1km sonrada bu tepenin altından geçiyor. Genelde sığ bir dere.Su gözesi bataklık yapıyormu
Zamanında birisi dede mezarının çevresinde kuyu aramış , sondajlarla falan, ama bulamamış. (40 -50 yıl önce)Hemen yazayım unutmadan, su gözdesi önemli, batakl
Ik önemli, amma bu su nereden geliyor, mesela bir kuyudan gelebilir, kuyuda odaya bağlı, kapalı kuyu ara, veya odaları bul, ordan kuyuyu rahat bulursun
Kafam karışıklığı sayenizde geçiyor ustam.Şimdide odalar ve kuyu dedim. Bunlar birbirine tünelli. Şimdilik yeter kafanı karıştırma yayım
Hocam bu dede mezarı üçgen tarlanın içinde , dede mezarının 21 metre güneyinde su gözdesi var. Üçgen tarlanın içinde asırlık 3 tane sakız ağacı var. Üçgen tarlanın batısında mezarlık var. Mezarlık ve üçgen tarla arasından kuru dere geçer. Mezarlık şimdi üçgen değil , eskiler mezarlıkta düzenleme yapmış ve dikdörtgen olmuş, ama eskilerden öğrendiğim kadarıyla eski şekli üçgenmiş. Mezarlıkta oyuk kayalı ve üçgen kayalı mezarlar var.Önce şu fakir mezarlığına Bi bak 3 gen mi, sivri tarafını incele farklı ne var mesela renkli dikili taş duruyomu
Her zaman 49 ?buna yakın bir ayakta sağ ayak bende var.kaya aynı kaya fakat benim ayak tam tersi,yukarı doğru gider vaziyette.(çarık).hani derler ya sağ ayaksa sağ tarafa bak.bende baktım.yok.bu sefer ayağı ölçtüm.30 cm.parmak net değil.önce 3 metre gittim,elde var sıfır.sonra 5,7 ,21 yine sıfır.taakkkkki 49 m ye kadar.sayısalcı arkadaşlar iş başına.47 mi 49 mu.
Ustam karga degi
Usta karga degilmi bu kanadını açmış birşeyi korur gibi
mirkut ustam , rum ve ermeni diye biliyorumUstam bölge rum pontus bölgesimi,onagöre sana özelde bazı bilgiler verecem.