ilk ben gördüm
Yeni Üye
e ben bu tabletleri de eleştiren bir yazı yazmış idim.
Dediğiniz gibi fikir ayrılığı olabilir. Ben bunları kutsal metin olarak ele alabilirim siz almayabilirsiniz, olabilir bu tarz şeyler.Profilimde mevcut, bakıp değerlendirebilirsiniz.
Kaldı ki tabletler kutsal metinler olarak ele alınamaz ve kaynak olarak gösterilmesi de kıyasta hataya yol açar.
O halde mistik Yunan ya da Venedik mitolojisi de kaynak gösterilmeli?
konuya giriş ve savunma yorumlarınızda tezatlık var.
Çünkü bahsettiğiniz gelişim darwin dışında, otlar büyüdükten sonra çevreyi görmek için ayağa kalkmaları bilmem kaç yıl sonra elin işlevsiz kalıp yürüme evrelerine - ki bu olay da evrimleşme sürecine biyolojik olarak yetersiz kalır- değinilmemiştir.
özetle kutsal metinlerin hepsinde İnsanlığın varoluş süreci Adem a.s’a dayanır ve maymundan türeme sizin bahsettiğiniz gibi kutsal metinlerde geçmez.
bir topluma ne öğretirseniz onu yazılı kaynaklarında işlerler.
mesela Sümerler; Anunnakileri İlah olarak görmekte ve İnsanlığı çalışıp iş yapacak köleler olarak deneylediklerinden de bahseder. Şimdi bunu referans alabilir miyiz ?
Materyalist Felsefenin; Ki bu yüzyıllarca Din ile savaşım halindedir deneysel oyunlarının farkına varmak gerek diye düşünüyorum.
İlgilenip cevapladığın için teşekkür ederim.
Benim düşüncem bu tabletlerin içeriğinde bulunan bilgilerin daha sonradan kutsal kitaplarda yer alması bu tabletlerin de kutsal metin olması anlamına gelir sonuçta kutsal kitaplara bakılarak yazılmayıp onların çok daha öncesinde yazılmıştır. Bu taş tabletlerde de maymunlar belirtilir, benim inancım da buradan gelir. Hatta kutsal kitaplarla ters düşmediğini düşünmekteyim. Darwin olayı tabi farklı ve bunlarla alakasız çünkü onun belirttiği tezde insanlık tarihi çok uçuk zaman gerektirir ki bu kutsal metinlerde yer almaz.
Eleştirdiğiniz yazıları inceleyeceğim, teşekkürler.
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.