işaret- yorumlarınızı bekliyorum.

ragıp

Uzman
çözüme bir adım daha yaklaşalım
ustam, ilk taş, bölgeden değil. bu aikar
kaya üzerindeki bir den fazla dikdörtgen oymanın bulunması
(mevcut kayanın yerini değişmediğini düşündüğümüz taktirde)
çok yakınında toprak altı oda bayan mezarı var der.
tesbiti mi? kolay
şöyle; Eline sağlam bir balta sapı al
balta sapını yere sertçe, dik olarak vurarak gez
boşluk sesini alacaksın.
sağ arkadaki kayacı da incele derim

alttaki resme gelince bu kayaçlardaki renk farlı ve işçilik aşikar
arkadaki açık renk kayaçlar dolmen tipi mezara benzer

yüksek tepe üzeri olması, farklı yerlerden kayaçların gelmesi
bölgede yatan merhum ve merhumenin değerini gösterir
emek kurtarır

rast gele
selametle

jeolog

Uzman
Deniz kenarı tapınak için yapılmaya başlanmış belkide dikilmiş mitolojik tanrılardan 1 tanesine ait heykelin parçalarına benziyor... Poseidon olabilir emin değilim... Tepenin arkasında cihazla gezerek orada belki bir antik kent bulabilirsin...

Not: Senin bizimle paylaştığın kafasına benziyor...

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Yeni resimleri görünce .Bu işaretli kaya farklı medeniyet için sütun felan dı ,araya uzun yıllar girdi tapınak yıkıldı bu sütun parçasına da baska bir medeniyet mensubu geldi mezar işareti yaptı .Ve şaşırtıcı olması için bizlerde boyle bakınca taş sabit değil nerden geldiyse oraya hedeflenebilir dedik ama bu kayanın duruş şekli ve etraf taban toprak rengi ve yapısı içimden altında orda mezar olabilir diye geçiyor ama boşluk bulup emin olmak lazım .Hem de fazla derinde değildir ..

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Bu kayada değerli tespiti yapılması lazım resmin birinde büyük bir füze gibi duruyor .Açılmış yeride var ama şansa artık .

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Evet benim koltuk taşı görüşüm çürüdü.

Kayanın yakın çevresindeki toprağın ot tutmaması dostlarımın dediği mezar olasılığını güçlendiriyor. Elin deymişken daha fazla fotoğraf yükleyebilirdin. Böylece bir adım değil daha çok adım atabilirdik değil mi ragıp ustam?

Sevgiler.

Son düzenleme:

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Arazide dağınık biçimde aynı renkten kayalar var. jeolog ustanın dediğini bir araştır. Heykelin parçalarını birleştirebilecek misin... Keşke bana böyle bir olay denk gelse.

Sevgiler.

Öncelikle değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim, o an çektiğim tüm fotoğrafları sizinle paylaştım. Tüm içtenliğimle söylemek isterim ki amacım ne kilolarca altın ne elmas yakut bilmemne, tamamen merak ve tarihe olan merakım ben metrelerce kazı yapayım bir kılıç- bıçak ahşap sandık bulmak en büyük hayalim neredeyse, bugunde mecburen o alanı bırakıp dedektörü kiraladığım yere göturmek zorundayım. Daha sonra güçlü bir ekip kurup tekrardan çalışmalara başlayıp sizlerede danışarak bu yolda mesafe ilerletmek istiyorum.

Şununda bilgisini vereyim attığım fotoğrafta çukur(kazı) yapılan yer ve diğer attığım fotoğrafta gözüken büyük kaya parçaları yanyana olup 3 metre uzunluğundan belki
birazdaha yüksek olabilir ki bu olası defineyi buldukları fikrine düştüm ancak dedektörle gezinirken etrafta bolca derinlik tespiti ( toprak altı boşluk) uyarılarına rastladım ilk fırsatta tekrar gidip bölgeyi size daha iyi gösterebilecek fotoğraflar çekip göstermek niyetindeyim.

yolgezer

Bilgili Üye
eğer taş yerli taşşa zemin altı oda mezar taki soyulmadıysa işin gucun rast gelsin bide her yiğidin yogurt yiyşi farkli metre verme olaylarına katılmıyorum şisleme ve kalıtelı bı aletle boşluk tesbiti yapılmalı

jeolog

Uzman
2. resimde beyaz renkli görünen düz kayalar heykelin tabanında kaide olarak kullanılmış(acakmış). O kayalar tabanda yer aldığına göre sen bunların ilk yerini bulabilirsen (zemin düzdür etrafı çevrili tümsektir aynı inşaat temeli mantığında düşün) merkezi bulmuş olursun. Denize doğru bakacaktır, yönü denizdir. Arkasında kalan alanda arama yapmalısın.
Diğer ihtimal ise bunları gemi ile başka bir yere taşıyacaklardı, o zaman sahide liman gibi yapılmış basit koy yada düz yeri bulmalısın. Bulursan oranın çevresinde tek tek yapar gibi arama yapabilirsin, bir şeyler takılır cihaza...

Birkaç gün içinde yeni fotoğraflarla sizlere daha rahay yorum yapmanız açısından güzel açılarla fotoğraf yükleyeceğin. Değerli üstadlarım, düşünceleriniz için teşekkürlerimi sunarım. Selametle.