Usta o bölge sıralı mezarları ile meşhurdur . Ama ne hikmetse hep yol geçiyor mezarların önünden , Aynı acıda aynı konumda olacak şekilde kaya yüzeyleri arayabilirsin 700-800 mt ye kadar çıkabilir burdan yoldA gecmez kervanda gecmez ustam dagin basi .onceden magralarin oldugu taraflarda arastirma yapmistim artik bu mezarin oldugu tarafa yonlenicem artik insallah bi iz emare bulurum mexar icin
Peki ustam bu mezarlar kapatma sekli nasil . Nasil kamufle edilmis . Bizim burdakide roma olabilir cunku roma paralari cikiyoBizim burda Roma nekropolu var onlarca kaya mezar var dönem yemiş hiç birinde işaret yok.
Anladim ustam sagolasinBuradaki lerin kapı önlerinde büyükçe bi kaya ve önü doldurma idi. Zemin altı benim dediklerim. Mezarın üzerinde yürüyoruz kaya dibinden aşağı yaklaşık 1.5 metrede dolgu sonra büyük kapı yerinde kaya çıkıyor. Yüksek kayalıklardakiler sıvama usulü olur.
Anladim peki bu konunun baslangicinda bir oyma fotosu paylastim artik oymami yoksa mezarmiydi bilemiyorum onunla ilgili birseyler soyleyebilirmisiniz . O her ne ise isaretmidir belli bir yonumu verir yoksa kendisi mezarmidir doneminde acilan ... simdiden tesekkurler..işaretsiz mezar olurmu ? havet ! tüm mezarlar istisnalar hariç işareti vardır ,işaretin sebebi bizler gibileri gidip yerini bulsun diye değil, öncelikli sebebi mezar ustaları başka bir mezar kazarken yada oyarken mevcut mezarı kazara açmasınlar dıye , ve mezarlar özellikle önemli mezarlar soyguncular yüzünden gizlenmesi gerektiği için ama aynı zamanda da o mıntıkada bir mezar olduğunun anlatılması ve ziyarete gelen giden akrabalarının mezarın yerini kaybetmemeleri için illaki işaretleri olur olmassa olmazdır hatta. tabi işaretlerin çoğu bugune kadar kaybolmuş durumdadırlar. bundan dolayı hiç bir işaret olmayan yerde de mezarlar çıkmaktadır. sanmaki işareti yok vardır ama kaybolmuştur
Ekli dosyayı görüntüle 183817 oyma bu . Yada mezar bilmiyorum ama elle yapilmis yaklasik iki metre ice derinligiKoto oyma göremedim baktımEkli dosyayı görüntüle 183817 ama göremedim