Merhaba
@paytoncu,
Elindeki bilgiler isder belge usderse toplama bilgiker olsun ,arasinda gercek.bilgiler var ve bunları yaziyorsun, Ama bunlari hic görmedin, Cunki bunlar oralarda degil, Bilgisini yazdigin belgeyi bas kışınından oku , Orda orta anadolu ,Kuçuk asya ,Diye yazar,
Isde bütün Bilgilerin ana kaynagi budur,
Senin anlatdigin Jerten kele harfiyen dogru yonude dogru ancak arasina bazi yorumlar katılıyor ve bu yorumlarida gercekmis gibi hikayeye dahil edip servis yapiyorlar isde hata budur,
Kertenkele halen duruyor ve derenin guney yamacindada kuyrugu puramitgibi duruyor bu kertenkelenin kuyrugudur, Halkali kayanin yanina vardiginda karşı tarafda sira kayalari gorursunuz Yolun usd tarafinda ve dagin yamacinda ,Isde SİNEKLİmagrada orda Ama kapalı , onuda bulurumda iyi bir ÇUBUK cu lazim cubuk boslugu cok guzel bulur ama ben bunu acmak tarafdari degilim cunki o bahsettigin kertenkele ve o alan da cok isler var bunlarin birisinden muaffak olmak isdiyorum, Eger Sinekli ortaya cikarsa enaz 3 lkm magra acilacak bunu gercrklesdirirsrk burasi sit alani olur e bizler arjamiza bakarak gideriz burdan ,Simdi KERTENKELE ve Kuyrugunu buraya koyumda aradabir yorum yaparlar belki ,
Ekli dosyayı görüntüle 315288
Okudugum çözümlerde bunun malzemesinin suyun icinde oldugunu anlatiyor, Ancak bu derede su yok, 1 su var oda degirmenin arkiyla gelen sudur bu su kesme kayalardan acilan kanallarla gelur ce bizanstan kalma oldugunu yazar, Bu kanalda su olur ,Efer derede dese o zaman suyu olmayan seredir burda bocaliyoruz, Oysa kanal.ile dağ arasinda 3 tane magra yada kovuk var ve degirmene paralel olan magranin usdunde sarp katada tahmini 4 metre yuksrkde ana katadan kesme cok guzek KOLTUK var oturak demiyorum KOLTUK oturduhunda arjadan gotunmez onden acik ve karsida kiluse ve kiliseye giden yol.var , BARLEMUTI harebeligi yani,
Hal.böyle, Bu iş cok zor bir iş ,Siteoere yazilan yazilari hep okurum acaba bir ip ucu varmi diye ama.malesef bilgilerin hemen hepside kulakdan dolma vede aeasina adam kendi aklindan gecenlere eklemiş ,