lorenz X3-X5 mi XP Deus Huntur başlıklı mı

Mustafa 2929

Yeni Üye
Cihaz alacağım ikinci el lorenz X3-X5 mi XP Deus Huntur başlıklı mı kullanan arkadaşlar deneyimlerini aktara bilir mi .Kullanım kolaylığı derinlik ayrım konusunda tecrübelerini aktara bilir mi

james

Yeni Üye
İyi akşamlar bende şuan da cihaz arayışı içerisindeydim, daha önce lorenz ile belli bir süre çalışma yaptık cihaz derin algılıyor evet ama minerale çok gidiyor ben alıcak olsam almazdım. xp hunter ile bir deneyimim yok ama tavsiye ediliyor, test videoları da mevcut ben olsam hunter alırdım,
birde asteam multimax dedektöründe testleri mevcut bana biraz daha mantıklı geldi yani ben şuan
Multimax ile XP hunter arasında kaldım.

Reklam değildir...
Multimax
Xp hunter

james

Yeni Üye
Bilgisi olan ustaların yardımını bekliyorum

Bulan usta 2

Member
İyi akşamlar bende şuan da cihaz arayışı içerisindeydim, daha önce lorenz ile belli bir süre çalışma yaptık cihaz derin algılıyor evet ama minerale çok gidiyor ben alıcak olsam almazdım. xp hunter ile bir deneyimim yok ama tavsiye ediliyor, test videoları da mevcut ben olsam hunter alırdım,
birde asteam multimax dedektöründe testleri mevcut bana biraz daha mantıklı geldi yani ben şuan
Multimax ile XP hunter arasında kaldım.

Reklam değildir...
Multimax
Xp hunter
Selamlar benden size kardeş tafsiyesi ben dep hunter aldık performansı iyi değildi multimax aldım şuan kulanıyorum minerale elektrik sinyaline diğer cihazlardan daha çok sorun yaşatıyor multimax alacaksanız benden söylemesi iki kez düşünün çokmu kötü hayır derinlikte iyibir performansı beğenmedim tek şeyi minarele aşırı sorun çıkartması birde şüphelendiginiz bir yer varsa oradan uzakta çalıştırın mahsen varsa odabu cihaza birsekilde sorun çıkartıyor ben onu analiz ettim

james

Yeni Üye
Selamlar benden size kardeş tafsiyesi ben dep hunter aldık performansı iyi değildi multimax aldım şuan kulanıyorum minerale elektrik sinyaline diğer cihazlardan daha çok sorun yaşatıyor multimax alacaksanız benden söylemesi iki kez düşünün çokmu kötü hayır derinlikte iyibir performansı beğenmedim tek şeyi minarele aşırı sorun çıkartması birde şüphelendiginiz bir yer varsa oradan uzakta çalıştırın mahsen varsa odabu cihaza birsekilde sorun çıkartıyor ben onu analiz ettim
Teşekkürler

Mehmetarkın

Aktif Üye
Bir buçuk metre derinlik diyorsanız mineral beladır.. bela olmasa zaten 1,5 metre inemez..yani bu olması gereken..Lorenz tam bir pulsedir ve alanında rakipsizdir.. ustalaştıkca mineral sesini ayırt edersiniz..Yok ben o kadar uğraşamam bekleyemem diyorsanız..Size minelap gpx 5000 öneririm.. 1,5 metreden söküp alırsınız.. Lakin bir kötü tarafı var çok komplike çok ayarlı ufku açık bir makina olması sebebiyle öğrenmesi hakkını vermek bir zaman alır.. öģrenirsenizde başka cihaza gerek duymazsınız..diğerleri çerez gelir..Xp de iyidir.. gayet iyidir.. diğer baska markaları telafuz etmişsiniz onlara gerek yok.. fazla amatör.. umarim anlaşıldı..

james

Yeni Üye
Bir buçuk metre derinlik diyorsanız mineral beladır.. bela olmasa zaten 1,5 metre inemez..yani bu olması gereken..Lorenz tam bir pulsedir ve alanında rakipsizdir.. ustalaştıkca mineral sesini ayırt edersiniz..Yok ben o kadar uğraşamam bekleyemem diyorsanız..Size minelap gpx 5000 öneririm.. 1,5 metreden söküp alırsınız.. Lakin bir kötü tarafı var çok komplike çok ayarlı ufku açık bir makina olması sebebiyle öğrenmesi hakkını vermek bir zaman alır.. öģrenirsenizde başka cihaza gerek duymazsınız..diğerleri çerez gelir..Xp de iyidir.. gayet iyidir.. diğer baska markaları telafuz etmişsiniz onlara gerek yok.. fazla amatör.. umarim anlaşıldı..
Teşekkürler

sanal defineci

Bilgili Üye
usta normal perekende satılan el dedektörlerinde ister vlf olsun ister pulse olsun bazı standartlar var.şimdi konuyu deşipte kimsenin ekmeğine mani olmayalım.devletlerin resmi olarak verdiği izin yanlış hatırlamıyorsam 40 cm...bunun ötesi izne bağlı diye biliyorum.yani dedektöründe algılama mesafesi tek para için bu kadar..çok yüklü mal olursa bir buçuk metreden belki çeker..pulselerin farkı derin hedefleri algılamadada vlf den biraz daha güçlü olması...askeriyede olanlar bu sınır sıtandardının dışında kalıyor.ancak sivil kullanımı yasak.özel üretim.6 metreye kadar çeken modeller var..genellikle mayın söküm makinalarının,ağır zırhlıların ön kısmına takılıyor..elde arama yapmak isterseniz iki kişi gerekli..ayrıca yeraltı görüntüleme cihazları da var piyasada.conrad,mala,,okm,skorpiyon gibi özel üretim pek çok marka var..ancak fiyat biraz tuzlu gelecek..bunların bi derinlik sınırı olduğunu sanmam..fakat kullanımı uzmanlık gerektirdiği için anlamayan biri anca ekranda çıkan grit ölçekte renklere ,desenlere bakarak ekran falcılığı yapacak..biraz karışık makinalar.operatörün uzmanlığı gerekiyor..bide yani ortam belli.. bulsan bi dert,arasan bi dert...elden çıkarsan bi dert...zaten kazı izni almaya kalksan astarı yüzündem pahalı...mevzuat adeta kördüğüm olmuş.aramak yasak ,almak yasak,satmak yasak ,lşlem yapmak suç...bu işler anlayacağınız her babayiğidin harcı değil...

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
usta normal perekende satılan el dedektörlerinde ister vlf olsun ister pulse olsun bazı standartlar var.şimdi konuyu deşipte kimsenin ekmeğine mani olmayalım.devletlerin resmi olarak verdiği izin yanlış hatırlamıyorsam 40 cm.
Bunu ilk kez duyuyorum.Dedektör teknolojisi daha derine iniyor ama devlet buna izin vermiyor.Doğru mu anladım?
Peki yurtdışından ithal edilen markalar var.Onlarda durum nasıl oluyor? Bizim ülkemize ithal edeceğiniz ürünlerin algılama mesafesini düşürün gibi şart mı öne sürülüyor? Pulselerinde vlflerinde dünya standartlarında özellikleri ve algılama mesafeleri belli.Elektronikten anlayanlar bu cihazları amatörce kendileride yapıyor.Ama algılama standartlarının dışına çıkamıyorlar.Sistemin kendi sınırları ve handikapları var çünkü.